發表主題 回覆文章
Crossover
XXX.XXX.195.202

發表發表於: Wed Sep 23, 2015 5:38 pm

廣告贊助 [隱藏]
由朋友口中得知既首飾店, 响中環擺花街, 本來只系隨意上去行下(樓上舖), 無咩期望, 以下想同大家分享下, 我體驗到的 …..

呢間樓上舖, 一開門望入去, 環境好grand, (心諗佢哋可能會好貴好hard sell, 中環區唔方平得去邊啲嘢) 所以開頭我唔系好熱衷去試戴啲頭飾, 本來我唔鍾意皇冠 (諗住會好”娘”), 咁同佢哋傾左陣計, 先知原來皇冠系好襯教堂行禮, 見到佢哋客人啲相做reference. 咁我咪坐底左試左啲款 …..

(呢個過程ok有heart) 佢哋比左我形象指導同時, 竟然可以影低啲相, 比我諗下比較下, 佢哋話, 過鏡睇到的效果, 就系結婚當日賓客見到你嗰個樣, 系有道理, 我响舖逗留左大約一粒鐘, 可能我無make appointment啦, 見到有其他客人响度, (唔夠privacy, 有啲嘈), 仲有機會跟在場啲客撞埋試同一款, 好唔自然囉... 嗰陣我又趕住返公司(lunch time), 又未試真, 佢哋反而叫我唔好買住.. (因為我睇中個皇冠系有半價, 仲要系designer brand, 得一件, 又系我budget), 佢哋仲話可以下次帶埋婚紗來tim, 再試真啲, 但個款得一件, 我又怕比人買左, 但買左先知唔襯條婚紗仲大件事, 好掙扎,唔知點好, 跟住發覺佢哋有賣現金劵, 買左咁我就可以keep起件貨先, 下次如果試到其他仲襯, 可以唔一定要買皇冠, 可以買其他任何accessories, 都靈活變通, 佢哋真系有企响我(新娘)角度去諗, 加上給我形象上意見 (花多眼亂), 解決到我需要, 做到野, 幫到手, 讚 !

想要多啲資料, PM我啦 ! 影左啲靚相, 可以同大家分享下 !

Crossover 在 Wed Apr 13, 2016 1:44 pm 作了第 2 次修改
回頂端
潛豬

發表發表於: Fri Sep 25, 2015 12:01 pm

PM me address please
Thanks

Crossover 寫到:
由朋友口中得知既首飾店, 响中環擺花街, 本來只系隨意上去行下(樓上舖), 無咩期望, 以下想同大家分享下, 我體驗到的 …..

呢間樓上舖, 一開門望入去, 環境好grand, (心諗佢哋可能會好貴好hard sell, 中環區唔方平得去邊啲嘢) 所以開頭我唔系好熱衷去試戴啲頭飾, 本來我唔鍾意皇冠 (諗住會好”娘”), 咁同佢哋傾左陣計, 先知原來皇冠系好襯教堂行禮, 見到佢哋客人啲相做reference. 咁我咪坐底左試左啲款 …..

(呢個過程ok有heart, 佢哋比左我形象指導同時, 仲比我影低啲相, 比我諗下比較下, 佢哋話, 過鏡睇到的效果, 就系結婚當日賓客見到你嗰個樣, 系有道理, 我响舖逗留左大約一粒鐘, 可能我無make appointment啦, 見到有其他客人响度, (唔夠privacy, 有啲嘈), 仲有機會跟在場啲客撞埋試同一款, 好唔自然囉... 嗰陣我又趕住返公司(lunch time), 又未試真, 佢哋反而叫我唔好買得急 .. (因為我睇中個皇冠系有半價, 仲要系designer brand, 得一件, 又系我budget), 佢哋話可以下次帶埋婚紗來tim, 再試真啲, 但個款得一件, 無得keep起, 但買左先知唔襯條婚紗仲大件事, 我都唔知點好, 跟住發覺佢哋有賣現金劵, 買左咁我就可以keep起件貨先, 下次如果試到其他仲襯, 唔一定要買番嗰個皇冠, 都算靈活變通, 有企响我(新娘)角度去諗, 讚 !
回頂端
yogaqueen

發表發表於: Sat Sep 26, 2015 7:19 pm

你好,可以PM資料嗎
回頂端
Crossover

發表發表於: Mon Sep 28, 2015 3:08 pm

樓上2位美女, 已PM ! Confused
回頂端
snoopy77

發表發表於: Tue Sep 29, 2015 3:25 pm

頭飾以外, 呢間野有啲咩賣?
回頂端
Crossover

發表發表於: Wed Sep 30, 2015 2:32 pm

見到佢哋都好多頸鏈, 耳環, 手鏈嗰啲囉...我都唔夠時間去試埋... Laughing
回頂端
潛豬

發表發表於: Thu Oct 01, 2015 3:42 pm

thanks! need to make an appointment ?
回頂端
yogaqueen

發表發表於: Fri Oct 02, 2015 1:59 pm

Crossover 寫到:
樓上2位美女, 已PM ! Confused

唔好意思,我開唔到條link呀, 可以send facebook比我嗎?
thanks!!!
回頂端
Crossover

發表發表於: Mon Oct 05, 2015 5:23 pm

我上次無預約都可以入去, 但可能有其他客响度... Rolling Eyes
回頂端
MermaidEmma

發表發表於: Tue Oct 06, 2015 2:15 pm

想問下你系咪講梗 "Lxxx Bridal" Laughing
回頂端