發表主題 回覆文章
alicelee
XXX.XXX.100.203

發表發表於: Thu Apr 16, 2015 11:56 am

廣告贊助 [隱藏]
墮天使 寫到:
YinB 寫到:
alicelee 寫到:
Dr Wu其實都不錯, 值得回購,
我現在用Mioggi的透明質酸津液, 保濕都好好,
用前再加肌底液, 效果更好

係呀 Drwu ok , 但想試下其他,
津液係點用? 都係保濕精華?

Yes, Mioggi 既津液係精華系列.
我自己鐘意用紫色樽既嫩肌修護津液,
呢個質感比較薄又唔會笠, 好岩我混合性皮膚用.

我都試過你用呢隻, 不過我比較中意用透明質酸個隻,
可能我皮膚比較乾,呢隻係好保濕,同埋有鎖水功效,好岩我 ~
回頂端
YinB
XXX.XXX.148.187

發表發表於: Mon Apr 20, 2015 11:33 am

其實我都有用開MIOGGI支生命水,你覺得佢支活肌能量生命水,可唔可以取代精華素?

墮天使 寫到:
FionLL 寫到:

其實肌或液同保濕精華要一齊用嗎? 定係是但用一樣?

之前都有買Mioggi隻肌底液用, BA當然建議一齊用.
天氣乾燥/皮膚乾燥時我係會連埋精華一齊用,
比單獨用精華個效果的確會明顯D, 保濕滋潤效果會比較持久.
天氣開始熱, 我就比較少用精華, 當然支肌底液都會暫時收起唔用住.
回頂端
墮天使
XXX.XXX.180.226

發表發表於: Mon Apr 20, 2015 2:54 pm

墮天使 寫到:
YinB 寫到:

係呀 Drwu ok , 但想試下其他,
津液係點用? 都係保濕精華?

Yes, Mioggi 既津液係精華系列.
我自己鐘意用紫色樽既嫩肌修護津液,
呢個質感比較薄又唔會笠, 好岩我混合性皮膚用.

我都試過你用呢隻, 不過我比較中意用透明質酸個隻,
可能我皮膚比較乾,呢隻係好保濕,同埋有鎖水功效,好岩我 ~

嗯, Mioggi呢支透明質酸津液係比較岩皮膚乾用,
冬天我都會用呢支或者魚子緊膚津液.
回頂端
墮天使
XXX.XXX.180.226

發表發表於: Mon Apr 20, 2015 3:03 pm

YinB 寫到:
其實我都有用開MIOGGI支生命水,你覺得佢支活肌能量生命水,可唔可以取代精華素?

墮天使 寫到:
FionLL 寫到:

天氣開始熱, 我就比較少用精華, 當然支肌底液都會暫時收起唔用住.

活肌能量生命水?
你係唔係想講肌底活能要生素呢支肌底液?
我個人認為都可以取代精華素,
不過, 如果本身皮膚比較乾燥就應該同時使用肌底液及精華素.
你可以參考一下呢一篇解讀肌底液既文章.
http://eladies.sina.com.hk/news/101/2/1/491436/1.html
回頂端
Ivyvv
XXX.XXX.140.199

發表發表於: Thu Apr 23, 2015 1:38 pm

YinB 寫到:

墮天使 寫到:
FionLL 寫到:

生命水比較水D,可以用黎浸MASK FU, 精華素我覺得用佢地津液好,我幾鍾意佢支極緻修護嫩肌昇華
回頂端
亞薇
XXX.XXX.66.213

發表發表於: Mon Apr 27, 2015 11:30 am

Dr Wu是醫美品牌
我覺得Dr Wu就很好用了
回頂端
晴天寶兒
XXX.XXX.165.195

發表發表於: Fri May 01, 2015 3:14 pm

唔錯+1 我都用這牌
回頂端
FionLL
XXX.XXX.235.146

發表發表於: Wed May 13, 2015 11:21 am

Ivyvv 寫到:

生命水比較水D,可以用黎浸MASK FU, 精華素我覺得用佢地津液好,我幾鍾意佢支極緻修護嫩肌昇華

我都試過用MIOGGI生命水做面膜濕敷, 補濕效果好正呀.
遲D都想試下佢幾款津液同埋肌底液.
回頂端
月月晚霞
XXX.XXX.217.136

發表發表於: Wed May 13, 2015 4:04 pm

我也想知道
回頂端
winniechch
XXX.XXX.90.14

發表發表於: Wed Jun 10, 2015 11:25 am

YinB 寫到:

我都想知肌底液用法同埋有咩好處, 邊隻好用?

MIOGGI既肌底液好用呀, 而家做緊優惠呀, 買兩支半價. 買5支再平D
回頂端