發表主題 回覆文章
YinB
XXX.XXX.160.61

發表發表於: Thu Feb 12, 2015 3:44 pm

廣告贊助 [隱藏]
剛用完支Dr Wu,想轉其他用下,有無好介紹?
回頂端
alicelee
XXX.XXX.210.197

發表發表於: Tue Mar 03, 2015 12:19 pm

Dr Wu其實都不錯, 值得回購,
我現在用Mioggi的透明質酸津液, 保濕都好好,
用前再加肌底液, 效果更好
回頂端
YinB
XXX.XXX.149.97

發表發表於: Mon Mar 16, 2015 11:56 am

alicelee 寫到:

係呀 Drwu ok , 但想試下其他,
津液係點用? 都係保濕精華?
回頂端
FionLL
XXX.XXX.234.166

發表發表於: Wed Mar 18, 2015 3:51 pm

其實肌或液同保濕精華要一齊用嗎? 定係是但用一樣?
回頂端
YinB
XXX.XXX.149.197

發表發表於: Fri Mar 20, 2015 12:15 pm

FionLL 寫到:

我都想知肌底液用法同埋有咩好處, 邊隻好用?
回頂端
krislee
XXX.XXX.194.175

發表發表於: Thu Apr 02, 2015 12:11 pm

YinB 寫到:

mioggi既津液, 應該係好似精華素咁用法, 潔面爽膚後, 滴津液按摩, 或者可以溝落其他skin care度用
回頂端
krislee
XXX.XXX.194.175

發表發表於: Thu Apr 02, 2015 12:13 pm

FionLL 寫到:

肌底液本身有功效係加強其他護膚品既吸引, 所以我覺得同時用肌底液同精華的話, 可以令精華素更加吸收, 效果更加好
回頂端
墮天使
XXX.XXX.180.226

發表發表於: Wed Apr 15, 2015 1:46 am

YinB 寫到:
剛用完支Dr Wu,想轉其他用下,有無好介紹?

Clinique, Fancl, Mioggi都幾好用, 貴少少既可以考慮Guerlain/SKII.
回頂端
墮天使

發表發表於: Wed Apr 15, 2015 1:52 am

YinB 寫到:

Yes, Mioggi 既津液係精華系列.
我自己鐘意用紫色樽既嫩肌修護津液,
呢個質感比較薄又唔會笠, 好岩我混合性皮膚用.
回頂端
墮天使

發表發表於: Wed Apr 15, 2015 1:58 am

FionLL 寫到:

之前都有買Mioggi隻肌底液用, BA當然建議一齊用.
天氣乾燥/皮膚乾燥時我係會連埋精華一齊用,
比單獨用精華個效果的確會明顯D, 保濕滋潤效果會比較持久.
天氣開始熱, 我就比較少用精華, 當然支肌底液都會暫時收起唔用住.
回頂端