發表主題 回覆文章
白雪雪
XXX.XXX.239.78

發表發表於: Tue Sep 09, 2014 4:23 pm

廣告贊助 [隱藏]
試妝想悭時間,又更容易跟化妝師溝通, 最好搵定資料先, 上次我個fd都係咁, 好好多架! 講真我地又唔識....有圖片就最好. Laughing
回頂端
happy新娘
XXX.XXX.126.234

發表發表於: Fri Sep 19, 2014 1:09 pm

城城 寫到:
森林王 寫到:
寶bb 寫到:
珠珠2009 寫到:
樹梨 寫到:
係唔係而家所有舊post都冇得回???
講番先...
我結左婚la...
當日搵左hero做當日攝影, 晨早樓樓5點幾再開始工作, 真的辛苦晒...>.<
hero同傳聞一樣, 好得呀, 成個鐵人咁...
斟茶時又識得講好意頭說話, 我d親戚個個都話好岩聽@@
由朝早5點直到晚上散席, 真的只見hero休息左一回兒....
鐵人真的非hero莫屬呀...

家姐13年結婚, 都想搵hero@@
不過佢話等影埋pre-wedding先再決定, 因為佢都係join 海洋的....

化妝..我都係經海洋搵的...叫yanki...辛苦晒當日又晨咁早開工...
仲要個時佢病病地..都好比心機幫我化...
個日個個都讚我靚 Embarassed Embarassed
thx@@

Sure la! Hero 認真厲害. 上星期去飲, 又遇到佢, 今次係我同事結婚, 之前都知同事pre-wedding搵佢影ga, 無諗到連big date都比佢搵到Hero. 成班同事都讚Hero好nice, 禮堂相又幫手排埋位, 又不時捉住新娘影相, 左穿右插咁影相...., 非常落力, 班同事&新人親戚係咁追住Hero攞卡片, 搞到佢d卡片都派晒, 真搞鬼~

我同事仲約左我星期六去婚紗展睇吓, 佢都想搵Hero, 不過唔知佢有無期lor Rolling Eyes Rolling Eyes

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=109023&...

係咯! 原來好多人都係搵Ocean影相架! 剩係11月我出席左5個飲宴, 已經有3對新人搵佢地喇. 我都好留意呀~~留意住佢地師傅得唔得, 哇........3對新人都係唔同攝影師影架! 雖然未睇到相, 不過見到d攝影師都好落力囉. 都無咁擔心,

睇到條esd link. 都知Hero 好 full喇! 我就係book唔到佢, 由佢地編排既攝影師, 初初都有擔心架~ 所以會盡量留意身邊有無人用佢地, 好彩11月係婚宴見到佢地其他攝影師表現, 放心好多呢 Wink

認同呀! 攝影師最緊要有heart, 先會幫我地影到靚相. Laughing

我地而家Join左佢地化妝+衫, 但呢2樣野都好駛時間 Embarassed ,應該先....試衫....先試妝.... Rolling Eyes Embarassed

試妝先喇!!! 試啱左可以預先hold化妝師, 好嘅化妝師唔易搵架! Laughing

緊係.....化妝師就好似攝影師一樣, 有口啤嘅好快比人book架! 我好多fd都會預早婚期前一至兩年就hold底喇~ 結婚係人生大事, 都係早d預算好 Smile
回頂端
Cindylimlim8
XXX.XXX.140.30

發表發表於: Fri Sep 19, 2014 3:34 pm

want more details Very Happy Very Happy
回頂端
待嫁小女人
XXX.XXX.237.149

發表發表於: Sat Oct 18, 2014 11:22 pm

因為bf唔係香港, but可以係11月婚紗展陪我一齊去ocean, so我決定同sister先約去睇衫, 我bf最怕煩, 最無心機同我睇衫...... , 希望睇得啱, 唔駛用陶寶!!!
回頂端
森林王
XXX.XXX.126.31

發表發表於: Fri Oct 31, 2014 1:01 pm

知唔知道佢地星期日辦公時間? 我有fd想去shop呀 Rolling Eyes
回頂端
Cheng Hong
XXX.XXX.209.119

發表發表於: Thu Nov 06, 2014 5:13 pm

可否傳啲資料俾我
cthbb1987@yahoo.com.hk
Thanks
回頂端
JJ Tam
XXX.XXX.18.207

發表發表於: Mon Nov 24, 2014 9:44 pm

Cheng Hong 寫到:
可否傳啲資料俾我
cthbb1987@yahoo.com.hk
Thanks

已send啦! 希望幫到你 Laughing
回頂端
森林王
XXX.XXX.126.239

發表發表於: Tue Dec 09, 2014 1:12 pm

白雪雪 寫到:
試妝想悭時間,又更容易跟化妝師溝通, 最好搵定資料先, 上次我個fd都係咁, 好好多架! 講真我地又唔識....有圖片就最好. Laughing

yes, 有相片比化妝師, 好得多. 等佢知妳要咩造型, 唔駛驚整得太離譜, 又唔啱心水o麻! Laughing
回頂端
珠珠2009
XXX.XXX.6.40

發表發表於: Sun Jan 11, 2015 7:57 pm

happy新娘 寫到:
城城 寫到:
森林王 寫到:
寶bb 寫到:
珠珠2009 寫到:
樹梨 寫到:
講番先...
我結左婚la...
當日搵左hero做當日攝影, 晨早樓樓5點幾再開始工作, 真的辛苦晒...>.<
由朝早5點直到晚上散席, 真的只見hero休息左一回兒....

不過佢話等影埋pre-wedding先再決定, 因為佢都係join 海洋的....

化妝..我都係經海洋搵的...叫yanki...辛苦晒當日又晨咁早開工...
個日個個都讚我靚 Embarassed Embarassed
thx@@

Sure la! Hero 認真厲害. 上星期去飲, 又遇到佢, 今次係我同事結婚, 之前都知同事pre-wedding搵佢影ga, 無諗到連big date都比佢搵到Hero. 成班同事都讚Hero好nice, 禮堂相又幫手排埋位, 又不時捉住新娘影相, 左穿右插咁影相...., 非常落力, 班同事&新人親戚係咁追住Hero攞卡片, 搞到佢d卡片都派晒, 真搞鬼~

我同事仲約左我星期六去婚紗展睇吓, 佢都想搵Hero, 不過唔知佢有無期lor Rolling Eyes Rolling Eyes

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=109023&...

係咯! 原來好多人都係搵Ocean影相架! 剩係11月我出席左5個飲宴, 已經有3對新人搵佢地喇. 我都好留意呀~~留意住佢地師傅得唔得, 哇........3對新人都係唔同攝影師影架! 雖然未睇到相, 不過見到d攝影師都好落力囉. 都無咁擔心,

睇到條esd link. 都知Hero 好 full喇! 我就係book唔到佢, 由佢地編排既攝影師, 初初都有擔心架~ 所以會盡量留意身邊有無人用佢地, 好彩11月係婚宴見到佢地其他攝影師表現, 放心好多呢 Wink

認同呀! 攝影師最緊要有heart, 先會幫我地影到靚相. Laughing

我地而家Join左佢地化妝+衫, 但呢2樣野都好駛時間 Embarassed ,應該先....試衫....先試妝.... Rolling Eyes Embarassed

試妝先喇!!! 試啱左可以預先hold化妝師, 好嘅化妝師唔易搵架! Laughing

緊係.....化妝師就好似攝影師一樣, 有口啤嘅好快比人book架! 我好多fd都會預早婚期前一至兩年就hold底喇~ 結婚係人生大事, 都係早d預算好 Smile

想問問HOLD攝影師, 要唔要額外比錢?
回頂端
森林王
XXX.XXX.126.55

發表發表於: Wed Jan 28, 2015 12:04 pm

珠珠2009 寫到:
happy新娘 寫到:
城城 寫到:
森林王 寫到:
寶bb 寫到:
珠珠2009 寫到:
樹梨 寫到:
講番先...
我結左婚la...

thx@@

想問問HOLD攝影師, 要唔要額外比錢?

唔駛呀~~~
但真係要手快, 我fd的BIG DAY係3Jan2016, 聽佢講已响14年年中hold了ocean攝影師喇!
fd話個日係好日, 酒樓各樣都好full. 慢一步就想hold都無
. Rolling Eyes
回頂端