發表主題 回覆文章
mkt 1010
XXX.XXX.228.238

發表發表於: Tue Jun 18, 2013 7:34 pm

廣告贊助 [隱藏]
早前行婚紗展時join 左一間中環既婚紗店租衫package.
後來上去到實店入面d衫完全睇唔岩, 稍為喜歡既款都要俾upgrade費, 每件最少加千幾蚊, 夾夾埋埋超出左好多預算。錢都唔係最緊要, 但係無中式裙褂, 無男禮, 掛響度既只得潮褂, 仲要只得2件, 於是迫於無耐出去再搵過衫。

今次去左官塘, 一樣唔係好多間有褂裙, 有d衫好少, 得20-30左右好少選擇。後來join 左1間, 俾左2件錢, 有褂裙所以join 左兩件, 晚裝同樣係要upgrade。不過後來發現無媽咪衫, 男禮又好少選擇, 我男朋友係加大碼size, 搵唔到佢既碼。又係好無耐之下, 要再出去搵過。搵衫的確花左我唔少時間同體力, 男友又唔鍾意跟我周圍去睇衫。

後來上左間旺角樓上店, 入面超多衫,我估有千幾尺地方, d衫多到好似包住自己甘, 單純淨係婚紗都二百幾件, 好彩地方夠大有千幾尺, 坐得都ok舒服。 褂都有好多, 傳統金錢線褂又有,潮褂又有, 仲有好多男禮同媽咪衫。我試左兩件都好岩心水, 有d好簡單既款, 亦有d好grand既, 搵到我既心水而且無分grade, 仲同中環要upgrade 果d款式差唔多。睇埋個價錢….
真係晴天霹靂, 竟然8千幾蚊有10件, 全部唔洗加錢, 借埋超靚既飾物、頭紗、而且唔洗加錢。 但我響中環同官塘分別都已經租左4件, join唔到10件了, 甘抵既package 我竟然遲左一步 =___=……

最後依要分幾個地方攞衫, 幾個地方試衫真係好麻煩。
搵衫的確花左我唔少時間同體力, 男友又唔鍾意跟我周圍去睇衫。男家住大埔, 我媽住新界西, 新居在九龍, 原來旺角係最就腳, 早知一早就join旺角依間啦。

mkt 1010 在 Tue Jun 18, 2013 7:55 pm 作了第 2 次修改
回頂端
GooKinki
XXX.XXX.94.150

發表發表於: Tue Jun 18, 2013 7:41 pm

我去婚紗展都只係攞資料,
最怕D sales 好似蜜蜂甘不停sale.
睇唔到實物唔敢join 租衫。

請問你響邊幾間join 左呢?
回頂端
mkt 1010
XXX.XXX.228.238

發表發表於: Tue Jun 18, 2013 8:01 pm

中環同官塘果兩間我就唔想多講了。
但旺角果間可以介紹俾大家,
facebook 有佢地資料的。
佢地成日有新相片update 的。

之前表姊join 左覺得服務好好, 所以介紹俾我, 希望大家一步到位。
回頂端
Jojo Fu
XXX.XXX.60.234

發表發表於: Tue Jun 18, 2013 10:06 pm

mkt 1010 寫到:

之前表姊join 左覺得服務好好, 所以介紹俾我, 希望大家一步到位。

Pls pm me the detail thanks!
回頂端
GooKinki
XXX.XXX.94.150

發表發表於: Wed Jun 19, 2013 12:35 pm

岩岩上果過去佢個FB, D衫真係好唔同~好靚呀~ Surprised
回頂端
Wincywins
XXX.XXX.139.241

發表發表於: Wed Jun 19, 2013 1:04 pm

Can you give me some details. Razz
回頂端
nancymok
XXX.XXX.104.65

發表發表於: Wed Jun 19, 2013 1:31 pm

wow...so beautiful...
can i see more pic? plesase post more
回頂端
mkt 1010
XXX.XXX.228.217

發表發表於: Wed Jun 19, 2013 5:26 pm

nancymok 寫到:
wow...so beautiful...
can i see more pic? plesase post more

無問題, 即刻分享多d相片上來

我最鍾意Lace, 同埋有紗紗既婚紗 Very Happy
回頂端
mkt 1010

發表發表於: Wed Jun 19, 2013 5:31 pm

層次款係我既大愛呀 Laughing
回頂端
mkt 1010

發表發表於: Wed Jun 19, 2013 5:38 pm

好靚既大拖尾婚紗

tiffany blue 係我男友既最愛
回頂端