發表主題 回覆文章
appleteakiko
XXX.XXX.183.183

發表發表於: Sun Oct 14, 2012 10:58 pm

廣告贊助 [隱藏]
我和孖生姐姐今年2月JOIN左GUAM PACKAGE,
想睇下有冇姊妹都JOIN左呢間,
到而家為止,已經十月,
我們二對新人婚期是明年2月22日,
初時係婚展JOIN的時候,Agent ms Alex Yu說好6月份會聯絡我地,
因為訂金要比3分之一,而我當時係未比晒,
之後就一直沒消息,我email去說回覆說因為所有package未出所以未有機票等資料,
打電話去ms Alex通常唔係度。
到左8月幾9月左右,康泰siu先生聯絡我未來老公,
暫時比左少少轉機的航班資料同酒店package比我地睇。
之後我地打電話去,
因為我家姐一直沒有收到電話,
weddingabroad的Elaine說康泰一直沒有家姐同佢老公的資料... Evil or Very Mad
去到這裡已經對呢間公司有點失望,於是我們send email去投訴,
agent轉左Elaine,佢幫我地跟,
終於約左10月6日第一次上去wedding abroad試婚紗禮服。
回頂端

發表發表於: Sun Oct 14, 2012 11:01 pm

我們是兩對新人,比的亦是2份錢,她們推說可能康泰以為家姐係guest,點會我人名list都email左去,是不是有點"那西"?
回頂端
e7314108
XXX.XXX.59.11

發表發表於: Wed Oct 24, 2012 11:44 pm

真定假? 好似之前有人"煲"另一間海外婚禮差,依家又"煲"依一間差.... Confused
回頂端
bride soon...
XXX.XXX.86.235

發表發表於: Sun Nov 25, 2012 12:06 am

I am planning to join Wedding abroad too??!!! not good? so any other suggestion apart from wedding planner?
回頂端
Carol Tong
XXX.XXX.181.110

發表發表於: Tue Nov 27, 2012 2:31 pm

本人係2010年10月已join wedding abroad 巴里plan 連正式註冊, 所有已完成, 當時都係叫alexandra yu 小姐幫我的, 好可惜佢地好有誠信問題, 完成整個plan後服務差, 我追佢the diamond cert. 足足追咗兩年多!!

因為註冊當天o個邊當地的人,打錯咗我老公個名, 變相張證書有塗改過, 佢地啲人話會整過一張新ga比我地, 當時都好快咁整返張證書比我地簽返, 話會係我地走o個日把相同證書一同交比我, 但最終當日收唔到相同證書外, 仲要冇人打黎話比我地知冇得攞, 要我係巴里打回香港給alex yu 問, 先幫我跟進!!! 仲話要返香港先有, 相就一星期到, 證書就一個月, 但我2010年12月已追過alex yu 又打過電話, 唔係成日唔向到就話出trip一係就病一係就去咗lunch,!

最近呢個月我都搵咗佢成幾次, 我連佢地公司facebook都打咗留言先, 最後佢地好似都del咗我打ga嘢, 同一時間唔夠三個字o個alex yu 先立即打返比我, 話星期一覆又冇咗影, 再打去又話下星期三有, 又再打去話下下星期四有, 又係冇囉......撇除所有, 到今天alex yu send個copy 我睇, 點知都係錯, 唔係我要ga the diamon cert 囉, 有冇搞錯, 佢仲要話張證書要搵返之前負責個位同事, 但個位同事已冇做, 所以話證書應該都冇咗了, 仲話個張只係一張用黎留念證書, 並唔係正式有效結婚證書, 聽到火都黎我當然知喇, 我緊係想完美啲留念, 如果係正式ga 話有咩可能等兩年呀~~~

你地想join的話真係要諗清楚, 我本身諗住佢同康泰合作, 又有優質服務商標, 點知最後服務差, 誠信有問題, 仲一定要搵返跟開你o個人, 第二啲人係唔會幫你!!! 搞到我火都黎~~~~追咗兩年喇有冇搞錯, 我搵方法投訴佢 Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
回頂端
Carol Tong
XXX.XXX.181.110

發表發表於: Tue Nov 27, 2012 2:33 pm

後補: 啲相好差, 每張相都有一條白線, 枉我咩都由去求其, 開頭跟得咁好, 點知到頭來搞著自己
回頂端

發表發表於: Sun Dec 09, 2012 5:20 pm

我講既全部都係事實,直到而家仲有2個月,
AGENT轉左做ELANE之後其實佢都冇做過野,
因為PACKAGE送2人晚餐,
我們想加埋親友一起吃晚飯,
問ELANE係唔係都係每人$680,
佢只答係HYATT吃的,
問她是吃BBQ嗎?佢話係西餐囉,
即是吃什麼?佢話豬牛羊雞囉...
我真係對佢地既服務好有保留......
回頂端
XXX.XXX.132.37

發表發表於: Thu Jan 10, 2013 8:45 am

我們2012年2月付30%訂金,
2013年1月5日已經full paid,
1月9日打來竟然說加左價要我比返錢...火都黎,
黑店,我join的時候已經說好2013年行禮,
11個月來沒提過加價這回事,
其他甩漏,沒有服務,我都算...
就算係加,比尾數時應該都加左啦,
下個月都出發了,出晒單據full paid晒都可以加,
我已經打左去生果日報,今日亦會打去消委會。
Evil or Very Mad Evil or Very Mad
回頂端
過來人呀
XXX.XXX.139.8

發表發表於: Thu Jan 31, 2013 10:15 am

呢間公司真的非常差
回頂端
小妹子❤
XXX.XXX.5.75

發表發表於: Sat Apr 20, 2013 3:53 pm

原本我諗住揀Wedding Aboard的 The Diamond~ 覺得鑽石好靚~ D環境好似幾好咁~

但睇完你地的意見之後, 我都系會揀返我的Pre-Wedding 公司 Chee's Wedding了~

起碼比我清晰知道唔可以爲了獨特教堂而選擇一間咁差的公司 =.=~
回頂端