發表主題 回覆文章
cssmandy
XXX.XXX.51.228

發表發表於: Fri Nov 25, 2011 12:51 am

廣告贊助 [隱藏]
我上佢地個網睇..銅鑼灣好似幾靚..唔知最少擺幾多圍呢?
個價錢都算抵啦!!
太子同埋tst都唔錯..
暫定2013年結婚..唔知下年1月先去expo等佢d優惠先再book會唔會太遲呢?
回頂端
Pigletoli
XXX.XXX.63.121

發表發表於: Sat Dec 31, 2011 5:23 pm

cssmandy 寫到:
我上佢地個網睇..銅鑼灣好似幾靚..唔知最少擺幾多圍呢?
個價錢都算抵啦!!
太子同埋tst都唔錯..
暫定2013年結婚..唔知下年1月先去expo等佢d優惠先再book會唔會太遲呢?

下年1月就好似真係遲咗少少,當然睇吓你係2013幾時結啦!
我2013年3月BD,就今年9月到就落訂!因為我地要冬天結婚再加禮拜六,所以唔係好多日揀.再加上依家通脹得咁快,早d訂就捱少d貴格!
回頂端
naima
XXX.XXX.40.180

發表發表於: Mon Jan 30, 2012 6:50 am

譽宴d野真係貴好多
個場係靚煌府少少
但又唔夠御苑皇宴靚
而且俾既discount太少
人地煌府野食平好多
送野又多D
有蛋糕同DvD
雖然呢D係好濕碎
但都幫我地慳左
感覺好好多

不過
我覺得如果佢D服務,場唔太差
食物水準OK
唔會濫收費用
俾多小小錢都值得

可是
我有朋友去飲過
話D份量好少同唔好食
呢樣野先最樣衰
俾多左$
但到時賓客食唔飽或d野唔得
真係好灰
回頂端
helenhelen
XXX.XXX.254.69

發表發表於: Wed Feb 29, 2012 12:22 pm

我已於上星期六在旺角譽宴4樓設宴,佢地的服務態度實在令人失望,另我同我的親友不滿...
- 首先公司改名已經嚇我一跳,跟住大改個backdrop又唔通知,要自己發現再幾經辛苦先聯絡到酒樓同事,backdrop個名牌又話有幾款我揀,成日話send e-mail比我又冇,到最後一刻先send 一個比我confirm,喺台上簽名時支羽毛筆冇墨,o個下不知幾核突...
- 除左比訂時主動call我,你想搵佢都難,特登親身上去book枱食飯問負責人當日會否上班及有冇時間傾下,結果食飯當日影都冇!
- 佢其中一個selling point係話有新娘房加姊妹房,結果唔比個姊妹房我,話第2日有人用放左d野o係度,咁當初就唔好話有2間房比我啦,仲要將啲器材再喺新娘房霸左1/4位...
- 冇侍應肯斟茶,親友自己去斟,就連主人家都冇一杯茶飲過,講明有12枱麻雀,最後得7,8枱,麻雀又唔齊,有d麻雀枱又冇燈,我擺29圍酒,除左經理同廚房外,再叫我比69個人利是,何來有69侍應呢?都照比佢諗住招呼好d,點知茶都冇杯飲仲要完場再要我地比tips...如果我當晚知道一定唔比...
- 帶來的酒唔通知賓客有咩野飲
- 主家席枱布不是紅色!!由於我實在太忙,事後先知實在太遲... Evil or Very Mad
回頂端
雀c卡
XXX.XXX.211.33

發表發表於: Tue Mar 13, 2012 10:51 pm

我想問下各位響譽宴擺酒既朋友們。。。你地俾訂係咪都係俾六成架?
回頂端
Cindymak
XXX.XXX.110.185

發表發表於: Wed Mar 21, 2012 10:24 pm

雀c卡 寫到:
我想問下各位響譽宴擺酒既朋友們。。。你地俾訂係咪都係俾六成架?

好似俾20% 訂先架~~我今個星期5 去訂2013年3月16日~~, 你呢??
回頂端
雀c卡

發表發表於: Sat Mar 24, 2012 11:45 am

我地既big day係2013年既10月6號呀.... 我都俾左訂la.... 我2月已經落左啦.... 15%訂先呀... 好辛苦先deal到咋....之後黎緊7月俾15%.....10月再俾10%....then big day前6個weeks再俾20%......
回頂端
雀c卡

發表發表於: Sat Mar 24, 2012 11:46 am

Cindymak 寫到:
雀c卡 寫到:

好似俾20% 訂先架~~我今個星期5 去訂2013年3月16日~~, 你呢??

我地既big day係2013年既10月6號呀.... 我都俾左訂la.... 我2月已經落左啦.... 15%訂先呀... 好辛苦先deal到咋....之後黎緊7月俾15%.....10月再俾10%....then big day前6個weeks再俾20%......
回頂端
yukichu
XXX.XXX.156.10

發表發表於: Thu Mar 29, 2012 9:40 pm

見到你地既分享...我都有小小分享睇下我地一唔一樣先...我上次問個個比訂流程個度既PLANNER話訂金係BIG DAY前比6成分別係2成預訂既時候比,第二次就係預訂之後3個月後比,再者個2成就係BIG DAY前6個星期比,尾數個4成訂就係當天比現金或本票。唔知道大家又係唔係咁?
回頂端
雀c卡

發表發表於: Fri Mar 30, 2012 4:56 pm

yukichu 寫到:
見到你地既分享...我都有小小分享睇下我地一唔一樣先...我上次問個個比訂流程個度既PLANNER話訂金係BIG DAY前比6成分別係2成預訂既時候比,第二次就係預訂之後3個月後比,再者個2成就係BIG DAY前6個星期比,尾數個4成訂就係當天比現金或本票。唔知道大家又係唔係咁?

冇錯呀~~exactly同我第一次問一樣呀...因為我地big date係出年10月,而我地響今年2月已經落訂啦.....我同我男友都覺得咁快要俾咁多訂,而我又問過其他人俾deposit又唔係咁俾法,感覺好似唔多confortable..... so...最後,酒樓果邊同我地deal我上面果個俾訂方法~~
回頂端