發表主題 回覆文章
阿檬
XXX.XXX.184.11

發表發表於: Wed Apr 01, 2009 4:31 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
kksp 寫到:
阿檬 寫到:
kksp 寫到:
norip 寫到:
hst_river 寫到:
kksp 寫到:

未夠 3 字頭???
嘩. 2 字頭距離我地已經好遠了 !!!!
希望下年可以造人成功, 兩年後生舊 b 出黎啦.

雖然我都未有3字頭(我老公都未呀), 但已經俾人話老要生b啦, 有o的無奈呀~~
我希望頭一年, 開始學做人妻, 第二年再考慮要唔要努力造人, 如成功, 咁第三年就學做媽咪啦~~ Laughing
不過, 如果我老公工作好似結婚時咁忙的話, 我想我會先學分身術才生b Laughing

自己想冇用...隔來個個未必想, 有就會要lu!~

起碼等我今年讀完書先計劃.

我都未夠3字.....不過都係唔生住....因為我要讀書~~~~~~~~~讀完書先再算......我可能同 hst_river 差唔多....第3年學做媽咪.....

你讀緊咩呀 ??
幾時讀完 ??

advance dip 唶... 淨係呢個course 咪讀一年only 囉....
但....可能會讀上去嘛.....
回頂端
阿檬

發表發表於: Wed Apr 01, 2009 4:34 pm

norip 寫到:
kksp 寫到:
阿檬 寫到:
kksp 寫到:
hk_wedding 寫到:
生活都ok, 只係要分配好時間陪我家人, 陪他的家人. 要平均點, 不想他們不開心. Laughing

呢個又唔係大問題. 同老爺奶奶住, 一個星期總會有一日返外家食飯.
但反而好難分配時間二人世界.

想問~~~~
同老爺奶奶住.....大唔大問題????

新抱同 6299 住無大問題.
小問題係 99 煮R太多油.
家頭細務 99 做. 唔俾新抱做, 搞到新抱唔好意思.
佢地三個好多時都有傾有講. 可能係因為婚前都多見面.
最大問題係個仔同老豆阿媽既相處.
成日嗌交.

阿檬,
你要面對咩 ??

都係老人家用油太多, 不過6299 nice 都ok! 不過都係有自己的空間更好! 但住埋一齊, 可以慳返d租屋/買屋錢!

我見好多過來人話.... 主要個point... 原來係冇左女主人的感覺........
我都係想慳錢同埋有照應~~~~~~
回頂端
阿檬

發表發表於: Wed Apr 01, 2009 4:36 pm

norip 寫到:
kksp 寫到:
norip 寫到:
kksp 寫到:
阿檬 寫到:
kksp 寫到:
生活都ok, 只係要分配好時間陪我家人, 陪他的家人. 要平均點, 不想他們不開心. Laughing

呢個又唔係大問題. 同老爺奶奶住, 一個星期總會有一日返外家食飯.

想問~~~~

成日嗌交.

阿檬,
你要面對咩 ??

都係老人家用油太多, 不過6299 nice 都ok! 不過都係有自己的空間更好! 但住埋一齊, 可以慳返d租屋/買屋錢!

norip,
你都係6299 咩 ?

佢地唔係同我一齊住, 佢地同我地住得好近, 未有屋之前都有一派/ 幾個月同佢地一齊住...所以都有feel 過一齊住係點樣lu! 好好彩佢地都係好nice, nice 得chai, d飯菜多油d, 但真係好好味....同佢地會叫係咁食..當然肥左好多啦....哈....其實各有各好, 如果真係nice 都唔錯...但遇著麻麻地...真係幾難相處..我就會出去住好過lu!

我同老公傾過...佢話覺得都係住得好近就最好...... 照應到嘛....
但....6299 住果區..... 舊樓多啊....我地又唔會買舊樓..... 一齊搬出另一區...又唔夠錢........而且一次過買兩個單位.......咩都兩份啊(裝修...傢俬...etc.)
回頂端
kksp
XXX.XXX.34.49

發表發表於: Wed Apr 01, 2009 8:19 pm

阿檬 寫到:
norip 寫到:
kksp 寫到:
阿檬 寫到:
kksp 寫到:

想問~~~~

成日嗌交.

阿檬,
你要面對咩 ??

我見好多過來人話.... 主要個point... 原來係冇左女主人的感覺........
我都係想慳錢同埋有照應~~~~~~

仲有就係, 好多時家庭生活唔係二人世, 永遠係四人世界.
興起時, 想攬下錫下都唔得.
回頂端
norip
XXX.XXX.186.94

發表發表於: Fri Apr 10, 2009 10:39 pm

好難搵返lee 到......之前的牌面唔見晒!
回頂端
kksp
XXX.XXX.34.49

發表發表於: Fri Dec 18, 2009 12:57 am

喂喂喂 ~~~~~~
仲有無舊人呀 ??????
我剛過了結婚一周年了.
各位舊人們,
你地近況如何 ??
回頂端
kksp
XXX.XXX.95.241

發表發表於: Tue Dec 14, 2010 1:57 am

嘩.
一年一度留言添.
回頂端
siutingling
XXX.XXX.153.66

發表發表於: Wed May 04, 2011 3:56 pm

我係08年12月28日結婚嫁...依家有個仔仔歲幾lu....你地呢?
回頂端
kksp
XXX.XXX.56.25

發表發表於: Tue Nov 15, 2011 1:08 am

剛驗完, 有咗6周呀~~~~
回頂端