發表主題 回覆文章
peggymi
XXX.XXX.38.13

發表發表於: Fri Nov 04, 2011 8:34 pm

廣告贊助 [隱藏]
係呀~我搵到間taobao係同你度身訂做,大約$1000一件婚紗~仲心大心細~
回頂端
Tsang Siu Kwan
XXX.XXX.205.134

發表發表於: Mon Nov 07, 2011 5:44 pm

新人名稱:Quin Tsang
Big Day:2013年3月9日
晚宴場地:未定 (只是家人食飯 around 5-6圍)
註冊形式:教堂行禮, 未 book
Pre-wedding:紅豆婚紗攝影 (台中)
當日攝錄:未搵
MUA:未搵
婚禮服裝 :未定
婚戒 :未定
花球 :未定
教堂場地佈置 :未定
餅咭:已買美心(100) 奇華(30)
婚禮用車 :未搵
回禮禮物 :未定
回頂端
加菲家
XXX.XXX.2.225

發表發表於: Tue Nov 08, 2011 5:13 pm

金珠 寫到:
peggymi 寫到:
我都打算在淘寶買一件婚紗~
你有冇邊間推介呀??

加菲家 寫到:
睇咗十幾版,好似冇人4月結婚. 等我報到下先~

新人名稱:加菲家
Big Day:2013年4月13日
婚宴場地(圍數):未BOOK
Pre-wedding: 京都伏見桃山城@京都物語
當日攝錄:考慮中
MUA : 未定
婚禮服裝 :已買婚紗@淘寶, 其他打算淘寶+開倉
婚戒 :已有
花球 :已DIY
場地佈置 :諗住DIY
餅咭:西餅-美心180張 , 中餅- 不用
婚禮用車 :未定
回禮禮物 :唔會有
帖: 設計中

請大家多多指教~~

唔好期望咁高lor.
因為我有幾個fd係陶寶買晚禮服,
貨不對辦, 相就影得好靚,
但係件衫質地望落去cheap cheap,
雖然都係$2xx, 好平,
d親友見到件衫, 實比人話cheap架.
小心d呀~

所以要搵D商譽良好的購買. 當然$100唔使個D冇得比較la. 我自己買咗個件(約HK1千), 去改衫時, 連個C父都唔信我購自淘寶. 在日本影婚紗時,他們直情問我拎間公司既資料, 所以只要搵到啱既就唔會有哩個問題.
回頂端
加菲家

發表發表於: Tue Nov 08, 2011 5:17 pm

苫苫 寫到:
加菲家 寫到:
苫苫 寫到:
加菲家 寫到:
winwin_ki 寫到:
苫苫 寫到:
加菲家 寫到:

請大家多多指教~~

有我陪你....今日岩岩Confirm 御苑皇宴 2013年4月6日....安樂哂

我都係2013年4月6日同你同一日呀, 我之前睇過呢度真係冇人4月結婚, 好在而家見到你兩個呀~~~~不過我其他野仲未開始行動呀, 你地進度如何呀??

我除咗HOLD咗教堂,影咗Pre-wedding,買咗餅咭, 其他乜都未搞. 你地進度又去到邊呀?

新人名稱:苫仔記
Big Day:2013年4月6日
婚宴場地(圍數):御苑皇宴
Pre-wedding: 未諗
當日攝錄:男朋友做LEE行...即係慳返 Razz
MUA : 朋友又係做LEE行... Razz Razz
婚禮服裝 :朋友贊助... Razz Razz Razz
婚戒 : 未睇
花球 :agnes.b
場地佈置 :朋友負責
餅咭:西餅-美心100張(未買), 哈根大C-100張(未買) , 中餅- 20張 (榮華) - 前幾日8折買左
回禮禮物 :諗緊
帖: 用酒樓

攝錄,MUA 識人真係好好多呀!! 咁你地PRE-WEDDING會唔會搵佢D行家幫手影呀?? Laughing

會呀.....出去搵人影好似好傻仔咁 ~_~

苫苫..我搵緊當日攝影既資料呀!! 你介唔介意俾你個攝影行家/你男朋友既資料俾我呀? 我想搵1P1V...價錢大約幾多呀? THANKS!!
回頂端
加菲家

發表發表於: Tue Nov 08, 2011 5:26 pm

peggymi 寫到:
係呀~我搵到間taobao係同你度身訂做,大約$1000一件婚紗~仲心大心細~

PEGGY , YAHOO BLOG有JM教問間SHOP 問題, 就大約知佢好唔好,係咪自家製/買回來改SIZE.
回頂端
vimvim
XXX.XXX.83.46

發表發表於: Tue Nov 08, 2011 11:05 pm

留加 寫到:
新人名稱:留加
Big Day:2013年3月23日
婚宴場地(圍數):觀塘百樂門 (25圍)
註冊形式:世紀見証
Pre-wedding: france bridal (11月影)
當日攝錄:Lun Tang
MUA : 有朋友幫
婚禮服裝 :未定
場地佈置 :酒樓已包
餅咭:西餅150張(已買), 唐餅20張(未買)
婚禮用車 :未搵

請問禮服同回禮物大家有冇提議呢~~~
thanks

同一天在世紀見證啊 ^^ Shocked 你幾點呢 Cool
回頂端
TaTa_TaTa
XXX.XXX.65.78

發表發表於: Wed Nov 09, 2011 1:17 am

加菲家 寫到:

請大家多多指教~~

可以PM我淘寶婚紗店名嗎? 謝謝!!
回頂端
kt0610
XXX.XXX.88.238

發表發表於: Wed Nov 09, 2011 1:52 pm

我都有一段時間無上來. 等我都UPDATE 下先. ^^

新人名稱 :Kitty & Adee
Big Day :2013年3月2日
婚宴場地 :尖沙咀 譽宴(即莊仕倫敦廣場) 暫時17席.
Pre-wedding :U WEDDING (因JOIN酒樓,有半價, 定了12年4月16日影)
當日攝錄 :未定
MUA :未定
婚紗禮服: 未定
餅咭 :美心(160 張) 唐餅:奇華(44張)
帖 :油樓送,但不包印字.
回頂端
加菲家

發表發表於: Wed Nov 09, 2011 4:11 pm

TaTa_TaTa 寫到:
加菲家 寫到:

請大家多多指教~~

可以PM我淘寶婚紗店名嗎? 謝謝!!

PM ed , please check ^^
回頂端
苫苫
XXX.XXX.125.246

發表發表於: Thu Nov 10, 2011 8:35 pm

加菲家 寫到:
苫苫 寫到:
加菲家 寫到:
苫苫 寫到:
加菲家 寫到:
winwin_ki 寫到:
苫苫 寫到:
加菲家 寫到:

請大家多多指教~~

有我陪你....今日岩岩Confirm 御苑皇宴 2013年4月6日....安樂哂

我都係2013年4月6日同你同一日呀, 我之前睇過呢度真係冇人4月結婚, 好在而家見到你兩個呀~~~~不過我其他野仲未開始行動呀, 你地進度如何呀??

我除咗HOLD咗教堂,影咗Pre-wedding,買咗餅咭, 其他乜都未搞. 你地進度又去到邊呀?

新人名稱:苫仔記
Big Day:2013年4月6日
婚宴場地(圍數):御苑皇宴
Pre-wedding: 未諗
當日攝錄:男朋友做LEE行...即係慳返 Razz
MUA : 朋友又係做LEE行... Razz Razz
婚禮服裝 :朋友贊助... Razz Razz Razz
婚戒 : 未睇
花球 :agnes.b
場地佈置 :朋友負責
餅咭:西餅-美心100張(未買), 哈根大C-100張(未買) , 中餅- 20張 (榮華) - 前幾日8折買左
回禮禮物 :諗緊
帖: 用酒樓

攝錄,MUA 識人真係好好多呀!! 咁你地PRE-WEDDING會唔會搵佢D行家幫手影呀?? Laughing

會呀.....出去搵人影好似好傻仔咁 ~_~

苫苫..我搵緊當日攝影既資料呀!! 你介唔介意俾你個攝影行家/你男朋友既資料俾我呀? 我想搵1P1V...價錢大約幾多呀? THANKS!!

加菲家..SEnd 左PM俾你喇...THX ^Q^
回頂端