發表主題 回覆文章
brkc
XXX.XXX.68.88

發表發表於: Wed Feb 16, 2011 10:47 pm

廣告贊助 [隱藏]
pls pm details to me or send me e-amil
thousand thanks!

e-mail: kate_cms@yahoo.com
回頂端
LTCM
XXX.XXX.193.155

發表發表於: Thu Feb 17, 2011 8:03 am

pls email further details and price list to me, thanks!

louis_tcm@hotmail.com
回頂端
houae
XXX.XXX.202.3

發表發表於: Thu Mar 03, 2011 1:51 am

1V + 2P

please email to me price list.

zheung@hotmail.com
回頂端
SI SI SI SI
XXX.XXX.157.129

發表發表於: Fri Mar 04, 2011 12:27 pm

我果日GRACE冇期喇, 於是我搵左HIKEY影正攝! 相都收到晒喇, 我好想係呢度讚下呢間公司, 由落單至到拎相, 我覺得AMAZING GRACE都非常抵讚, 值得推介比其他人! HIKEY當日好有禮貌, 影D相都好令呀! 對所有賓客都非常有禮貌! 我姑奶有個未夠一個月既BB係佢神奇的”催眠”之下, BB全部相都可以望鏡頭! 而且佢對我某一些唔聽人講野難控制既親戚依然可以保持禮貌, 反而我地新人唔好意思講, 佢幫我地安排晒, 非常有耐性, 工作態度VERY GOOD!!

另外, 有一個人都要讚係SALES嘉慶, 每次見佢, 佢都會好有心機同你分析個RUNDOWN, 唔係求其聽完就算, 比晒意見, 最重要係比錢前後唔會兩個人! 佢地都係對於自己工作有熱誠既一班人, 成日覺得, 結婚係一生人一次, 點解D公司只係識搵$, 比左錢就咩態度都轉晒, 令到一對新人煩上加煩, 而呢一間我真係覺得應該讚的!

而我SNAP SHOT就搵左<專業制作>既LESTER影, 呢一間我真係勸大家唔好搵喇, 收到晒D相, 大部份都係手震的, 角度又古怪, 係咁連環快拍扮影得多! 其實BIG DATE當日已經覺得佢古怪架喇, 成日都唔見左人, 見到佢時又行到9丈遠, 佢識ZOOM近, 不過張張手震呢, 好在HIKEY都有幫我地影左SNAP, 我地先冇咁傷心, 不過真係倒$落海……

仲有<專業制作>門市D SALES態度惡劣, 問佢地野時好似TAKE左野咁, DEAD AIR 5 秒都唔知答左你咩囉. 仲有仲有, 果個LESTER, 一去到酒樓已經問我老公找尾數, 真係一間黑店, 仲成日擺EXPO, 都唔知有幾多人比佢呃左. 果個LESTER都唔知係咪真名, 如果佢改左名去第2間做, 只係遺害人間, 點解有人對自己工作可以咁有熱誠, 有D人一世都唔識做好自己份工呢? 其實大家都要小心<專業制作>呢間黑店!!!

LJB 寫到:
我在去年1月結婚,請左阿Grace來擔任攝影師,過程非常順利,當時已十分感謝Grace的幫忙。昨晚做完姊妹,方發現原來一個稱職的正相攝影師對一個婚禮來說是這麼重要﹗琴晚我做姊妹,新娘請0個team攝影師,真係騎呢到爆,激死個新娘﹗我諗番我結婚時0甘順利,其實原來全靠有阿GRACE﹗
實在忍不住要來分享一下在揀婚禮攝影師的心得,並且再三感謝阿Grace,幫佢賣下廣告﹗

而家好多新人,找攝影師,主要都會睇對方影D相影成點,睇下D相有無STYLE有無FEEL,特別係D SNAP SHOT,要求驚喜。但係我經歷左自己婚禮,加埋昨晚做姊姊的經驗,我認為,婚禮攝影師的好壞,有一個好重要好重要的特質,係睇相睇唔到GE——就係攝影師的溝通技巧。如果攝影師唔識得做一個「婚禮的攝影師」,佢D相影得幾有STYLE,都係無用GE。攝影雖然是一門藝術,但係「婚禮攝影師」就絕對唔可以發「藝術家脾氣」。如果唔受得壓力,唔可以在極短時間之內,好有效率0甘安排幾多組唔同GE人影大合照的攝影師,其實係唔適合做「婚禮攝影師」GE。但好可惜,呢一點,有好多新人,在選擇婚禮攝影師時完全無考慮過。

今日回想起年頭,我都好感恩Book到阿GRACE做我的攝影師。其實係婚禮當天,所有的環節時間都會十分緊迫,而且嘉賓人數眾多,要影ge團體相同合照都相當多,場面真係十分墟冚同混亂,但係阿GRACE佢真係十分專業﹗佢的專業,不單止在於佢係一位「攝影師」,而係佢能夠做到一個真正的「婚禮攝影師」﹗

1. 佢除左帶不同的相機同鏡頭之外,佢仲會帶埋擴音器同埋吸引小朋友注意的 小玩具。係百幾二百人輪住等埋位同你影相,你又趕住要交番教堂俾人/趕住要開席時,你會感激阿GRACE的細心。

2. 有台型,壓得住場。係影十幾、二十人,甚至幾十人合照的時候,在大家嘈喧巴閉,混混亂亂時,能夠迅速、清晰、有效、有禮貌地指示嘉賓排好隊形。佢唔單止有效地指示賓客,仲有效地指示酒樓負責搬椅的阿姐,安排得好好,令你完全唔駛勞氣。(除非你無幾多親朋戚友來參觀你的婚禮,否則D野,真係極其極其重要﹗否則你見個得住同你影相D人的人龍排到長一長,但你個攝影師成分幾兩分鐘都舞唔點D嘉賓,你會好扯火,好想打人。)

3. 懂得分輕重。晚宴時當然有很多人想在席前同新人合照啦,但阿GRACE
好識得分輕重,佢會幫你安排好先影D重要、必定要影GE家人相先,有步驟,有層次,有效率,唔會漏。至於其他朋友呢,來唔切在席前影,就會在婚宴其間安排補拍(呢樣野都好重要,但係你唔好以為個個攝影師都識。你呢樣野做得唔好,你阿媽同你奶奶可以怪責你同埋怨你N年0甘耐。)

4. 有良好的溝通技巧,識得賣口乖,尊重主人家,尊重老人家,對賓客有禮貌,有幽默感 ,指示清晰。(如果你見識過一D會吆喝D賓客,令新人尷尬的攝影師,你會發現,D相影得幾靚都無用)

所以我強烈建議大家選婚禮攝影師時,真係唔好淨係因為佢影D相0岩你心水,仲要留意佢地的口碑。我非常感恩當日請到阿Grace助陣﹗希望各位新人的婚禮都同我一樣順利啦。
回頂端
De be be_Leo
XXX.XXX.58.208

發表發表於: Fri Mar 11, 2011 11:55 pm

我都JOIN左啦...好可惜GRACE俾人BOOK左
早幾日都仲有架...唉..無計啦
最後揀左PETER幫我地影,希望都會影得咁靚啦
SELL我地個位哥哥仔都好有禮貌..........
仲送多一野俾我地,又平左$80
真係好開心.. Very Happy
回頂端
Joeyeee
XXX.XXX.151.213

發表發表於: Tue Jun 14, 2011 11:20 am

有冇人知呢間一攝一錄大約幾錢呀?
有邊個攝影師推介?
回頂端
menskit
XXX.XXX.212.90

發表發表於: Tue Jun 14, 2011 2:32 pm

menskit@yahoo.com.hk
回頂端
angel_hong
XXX.XXX.128.106

發表發表於: Tue Jun 14, 2011 10:58 pm

唔該我想知道1p+1v的price呀...
thanks

angelhong2012@yahoo.com.hk
回頂端
catoma
XXX.XXX.237.43

發表發表於: Fri Jun 17, 2011 4:57 am

我都想要pricelist 呀
麻煩可唔可以 pm 我呀?
thx a lot~
arsenal_coolman@yahoo.com.hk
回頂端
x man
XXX.XXX.30.110

發表發表於: Fri Jun 17, 2011 1:59 pm

simonng2828@yahoo.com.hk

thx
回頂端