發表主題 回覆文章
DeniseYKLee
XXX.XXX.148.72

發表發表於: Thu Jul 26, 2007 11:20 am

廣告贊助 [隱藏]
我覺得主要係睇下自己鍾唔鍾意plan去旅行,定話比人攪哂唔使煩。我自己就鍾意自己攪,唔使限時限刻咁。東京尤其拉,我鐘意去shopping,如果跟團就無咁free!
回頂端
Ling2006
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Thu Jul 26, 2007 4:41 pm

東京介紹都好update
http://honeymoon.esdlife.com/features/chi/articles.php?id=458
回頂端
vonny
XXX.XXX.56.97

發表發表於: Thu Sep 03, 2009 5:25 pm

未去過日本,想去度蜜月,可唔可以幫我睇下以下行程? Thanks!

初步plan:

Day 1 香港 - 札幌 (住札幌)
Day 2 札幌 - 網走 (坐破冰船 及 流冰號火車) 夜晚回札幌 (住宿札幌)
Day 3 札幌市內觀光,南千歲outlet,Shopping, 睇雪際 (住札幌)
Day 4 札幌 - 二世古滑雪 (住二世古民宿)
Day 5 二世古 - 旭川 - 小樽 (動物園, 旭川市內觀光 (睇小樽夜景,住宏樂園浸溫泉)
Day 6 小樽 (小樽市內觀光 or 洞爺湖,住登別)
Day 7 登別 市內觀光 (住函館)
Day 8 函館 市內觀光 - 東京 (住東京)
Day 9 - Day 10 東京自遊行
Day 11 東京 - 香港

大家覺得點? 有無邊d地方太趕或太多時間?
我楂唔楂車都得,因我都有外國雪地駕車經驗
我覺得可能網走個程有問題,因為聽人講話無夜行列車,但係可唔可行? 可以點改?
同埋冬天富良野,美瑛呢d值唔值得去? 如果值得就會或者加多一日行程
Thanks!
Vonny
回頂端
Nancy 2010
XXX.XXX.103.30

發表發表於: Mon Oct 26, 2009 2:51 am

vonny 寫到:
未去過日本,想去度蜜月,可唔可以幫我睇下以下行程? Thanks!

初步plan:

Day 1 香港 - 札幌 (住札幌)
Day 2 札幌 - 網走 (坐破冰船 及 流冰號火車) 夜晚回札幌 (住宿札幌)
Day 3 札幌市內觀光,南千歲outlet,Shopping, 睇雪際 (住札幌)
Day 4 札幌 - 二世古滑雪 (住二世古民宿)
Day 5 二世古 - 旭川 - 小樽 (動物園, 旭川市內觀光 (睇小樽夜景,住宏樂園浸溫泉)
Day 6 小樽 (小樽市內觀光 or 洞爺湖,住登別)
Day 7 登別 市內觀光 (住函館)
Day 8 函館 市內觀光 - 東京 (住東京)
Day 9 - Day 10 東京自遊行
Day 11 東京 - 香港

大家覺得點? 有無邊d地方太趕或太多時間?
我楂唔楂車都得,因我都有外國雪地駕車經驗
我覺得可能網走個程有問題,因為聽人講話無夜行列車,但係可唔可行? 可以點改?
同埋冬天富良野,美瑛呢d值唔值得去? 如果值得就會或者加多一日行程
Thanks!
Vonny

What is your budget based on this plan ?
回頂端
Willmay12
XXX.XXX.123.1

發表發表於: Tue Nov 16, 2010 12:55 pm

朱古力cake 寫到:
打算今年12月21日或22日跟東瀛遊去日本北海道五天+東京兩天honeymoon(視團費邊日較平而定), 有無人知團費大約幾錢(唔計導遊費, 稅..)?? 近x,,mas要唔要$9000一人? 有無人都打算呢兩日出發去北海道+東京!

基本人本人已選定跟東瀛遊, 因為當年跟佢地去九州都唔錯同埋感覺佢地較pro. 我想問係咪越早報名越平(早報名優惠)? 越遲越貴? 又有無人知如到時不成團可轉團, 團費如何計算? 是否要比轉團當日的差額? 咁咪好貴?? 還是同一品種(如同樣北海道+東京七天遊)便不用再加錢?

因為都一定會去honeymoon, 大家會否提早報名(早報名優惠)? 還是會擔心不成團而押後報名嗎? 因我之前報過康泰國慶個幾日紅假幾去台灣, 但不成團, 很掃興, 但honeymood沒理由不去吧?

THANKS!!

Can you send details to me?

rtywill@hotmail.com.......
回頂端
T YU
XXX.XXX.21.213

發表發表於: Wed Dec 01, 2010 4:17 pm

朱古力cake 寫到:
打算今年12月21日或22日跟東瀛遊去日本北海道五天+東京兩天honeymoon(視團費邊日較平而定), 有無人知團費大約幾錢(唔計導遊費, 稅..)?? 近x,,mas要唔要$9000一人? 有無人都打算呢兩日出發去北海道+東京!

基本人本人已選定跟東瀛遊, 因為當年跟佢地去九州都唔錯同埋感覺佢地較pro. 我想問係咪越早報名越平(早報名優惠)? 越遲越貴? 又有無人知如到時不成團可轉團, 團費如何計算? 是否要比轉團當日的差額? 咁咪好貴?? 還是同一品種(如同樣北海道+東京七天遊)便不用再加錢?

因為都一定會去honeymoon, 大家會否提早報名(早報名優惠)? 還是會擔心不成團而押後報名嗎? 因我之前報過康泰國慶個幾日紅假幾去台灣, 但不成團, 很掃興, 但honeymood沒理由不去吧?

THANKS!!

我都想知佢d資料呀? 可以send俾我嗎?

my e-mail acc : ann8898@hotmail.com
回頂端
最重要的人是你
XXX.XXX.115.233

發表發表於: Wed Jan 26, 2011 1:11 pm

朱古力cake 寫到:

THANKS!!

plz pm me,,,,,,,,hihit876@hotmail.com

thank you~~~~~~~~我想要多d資料
回頂端
欣欣Pig新人
XXX.XXX.27.49

發表發表於: Mon Mar 21, 2011 5:43 pm

朱古力cake 寫到:

THANKS!!

Can you PM me information Thanks.

eeqffg@hotmail.com

thx~~~
回頂端