發表主題 回覆文章
小肥野
XXX.XXX.16.155

發表發表於: Wed Nov 17, 2010 2:29 pm

廣告贊助 [隱藏]
greedydog 寫到:
各位SIS,
我同男朋友預備出年結婚, 諗住簡單做海外註冊結婚, 有咩地點選擇?
其實之前上網都睇過吓, 美國,關島,BALI, 澳洲之外, 重有咩其他?
但因為時間同假期有限, 又唔想好趕, 所以亞洲可能好D? (即係關島,BALI囉!!)
聽聞北海道都有個別公司可以做到, 但唔知真定假, 有無SIS可以SHARE吓呀??

感激不盡!!! Embarassed Embarassed

plz pm me..........qillsa43@hotmail.com

thank you!!
回頂端
JK1224
XXX.XXX.113.227

發表發表於: Thu Nov 18, 2010 12:16 am

Bela Yau 寫到:
How about Greece? 特別得來又浪漫... 我知道有d package 包埋幾晚靚火山境洞穴屋酒店, 包晒合法婚禮所有嘢, 好似仲有埋pre wedding , viedo 影藍頂白教堂, live music, cruise, benz 接新娘, 化妝set頭全部用名牌子嘢. 送埋套訂造婚紗禮服首飾 etc ...都唔係貴! 因為我都係搵緊呢方面嘅資料. 一世人一次有機會我想特別d !!! 而家我問緊詳情, 如果你想要d 資料我可以比你.

Wish you all have a wonderful wedding !

你好bela, 我都想知道希臘既詳情
唔知可唔可以麻煩你pm我呢? or email to jk021224@gmail.com

Thanks a lot!
回頂端
Bela Yau
XXX.XXX.10.15

發表發表於: Sun Nov 28, 2010 2:52 am

hihi, i have sent to your email la, Smile
回頂端
囍囍囍
XXX.XXX.127.32

發表發表於: Tue Nov 30, 2010 4:56 pm

greedydog 寫到:
各位SIS,
我同男朋友預備出年結婚, 諗住簡單做海外註冊結婚, 有咩地點選擇?
其實之前上網都睇過吓, 美國,關島,BALI, 澳洲之外, 重有咩其他?
但因為時間同假期有限, 又唔想好趕, 所以亞洲可能好D? (即係關島,BALI囉!!)
聽聞北海道都有個別公司可以做到, 但唔知真定假, 有無SIS可以SHARE吓呀??

感激不盡!!! Embarassed Embarassed

Can you pm the package? uyuyuyu673@hotmail.com

Thanks you!!
回頂端
stp
XXX.XXX.209.85

發表發表於: Wed Dec 01, 2010 11:24 am

Hi

We have join Chee's Wedding for pre wedding photo shoot & wedding ceremony @日本山梨縣 in July 2010, they also provide Bali and Hokkaido, you can read our comment+ few photos via following link. Please let me know if you need further info, I can pm you:)

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=230975
回頂端
miniextraha
XXX.XXX.41.151

發表發表於: Thu Dec 02, 2010 2:46 am

我見到去GREECE證婚PACKAGE, 千幾歐元都有, 包晒所有DECOR, 攝影, 證婚人等。。。都OK抵呀。。。
回頂端
hold99
XXX.XXX.27.176

發表發表於: Fri Dec 03, 2010 2:04 pm

米飯 寫到:
之前我問過一間旺角雅蘭既wedding agency,佢地都幾確定咁話以下地方都係香港承認既合法結婚。

Asia – Bali, Cebu
Italy - Rome, Venice, Florence, Amalfi Coast, Sicily
Switzerland - Geneva, Lausanne
Greece - Santorini
Canada - Vancouver
USA - Guam, Las Vegas, Oahu, Hawaii
Australia - Adelaide, Sydney, Cairns, Gold Coast
New Zealand - Christchurch

其實就算係象徵式結婚都無咩所謂啦,最多都係係香港補辦相關手續就可以。有的wedding agency係可以加少少錢幫你安排好。再唔係自己搵律師行辦簽紙,都係幾千元。

Can you also PM me the details? Thanks!

hifod999@hotmail.com
回頂端
kuen94
XXX.XXX.164.162

發表發表於: Tue Dec 07, 2010 2:46 pm

米飯 寫到:
之前我問過一間旺角雅蘭既wedding agency,佢地都幾確定咁話以下地方都係香港承認既合法結婚。

Asia – Bali, Cebu
Italy - Rome, Venice, Florence, Amalfi Coast, Sicily
Switzerland - Geneva, Lausanne
Greece - Santorini
Canada - Vancouver
USA - Guam, Las Vegas, Oahu, Hawaii
Australia - Adelaide, Sydney, Cairns, Gold Coast
New Zealand - Christchurch

其實就算係象徵式結婚都無咩所謂啦,最多都係係香港補辦相關手續就可以。有的wedding agency係可以加少少錢幫你安排好。再唔係自己搵律師行辦簽紙,都係幾千元。

你好, 我都想要有關資料,
PM me, thx
回頂端
alexzoe
XXX.XXX.19.118

發表發表於: Tue Dec 07, 2010 4:53 pm

Bela Yau, 妳好呀,
可以pm ( zoe_fai@yahoo.com.hk)有關海外註冊的資料給我嗎???
同埋想問問,其實海外註冊係咪即係可以唔駛帶父母做見證人架??
香港政府承認此註冊證嗎???

唔該妳呀
回頂端
mickeyiris
XXX.XXX.68.68

發表發表於: Sat Dec 11, 2010 11:37 am

Bela Yau 寫到:
How about Greece? 特別得來又浪漫... 我知道有d package 包埋幾晚靚火山境洞穴屋酒店, 包晒合法婚禮所有嘢, 好似仲有埋pre wedding , viedo 影藍頂白教堂, live music, cruise, benz 接新娘, 化妝set頭全部用名牌子嘢. 送埋套訂造婚紗禮服首飾 etc ...都唔係貴! 因為我都係搵緊呢方面嘅資料. 一世人一次有機會我想特別d !!! 而家我問緊詳情, 如果你想要d 資料我可以比你.

Wish you all have a wonderful wedding !

我好鍾意希臘呢個地方架,我都想再d資料呀!可唔可以pm我呀?
回頂端