發表主題 回覆文章
hello1213
XXX.XXX.248.156

發表發表於: Fri Jun 04, 2010 9:20 am

廣告贊助 [隱藏]
我於這個forum看資料決定找那一間教堂和wedding planner. 5月頭去了關島結婚. 有些東西,希望大家要小心...

http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=219325
回頂端
蘇菲菲
XXX.XXX.84.139

發表發表於: Wed Jun 30, 2010 6:57 pm

蘇菲菲 寫到:
AlfredYip 寫到:
蘇菲菲
我都係join 左century travel 去關島. 今年十月係crytal chapel. 你既big day係幾時呀? 如果你結左婚返黎可唔可以share下你既exerience俾我呀? 可以pm我, thanks! 恭喜恭喜!!

Sure la! I'll be having my wedding in June. I called Sammy before CNY but the direct flight package is yet to be confirmed. Will keep you posted.

Hello~~~~

I came back from Guam la~ It's such a beautiful place~ The chapel is super romantic~

So far the service of century travel is ok.. basically Sammy will take care of everything.. the travel package normally can only be confirmed a few months before big day.. so all I did was to make a few phone calls to her around that time..

I got the DVD on the last day of the trip.. as for the photos, it will take around 3 weeks to be sent back to hk.. I'm looking forward to it~~

AlfredYip, do let me know if you wanna know more details la~ I'm very pleased to share with anyone of you~ cheers~
回頂端
askami
XXX.XXX.222.39

發表發表於: Wed Nov 17, 2010 11:49 pm

蘇菲菲
我都想知多D DETAIL 呀~
可唔可以PM埋俾我~
回頂端
Ling Cheung0101
XXX.XXX.215.185

發表發表於: Thu Nov 18, 2010 10:33 am

大家好...
我計劃2月去關島 bule aster 結婚 Razz

我地係join左 wataxx expo既plan
唔包 機票同酒店 >.<
要$$35000

包DVD,,PHOTOS(200張) bule aster 新娘化妝 婚紗等等
同埋佢地攪果個 lucky draw 抽唔中 >.<
8個名額 我地都抽唔中

我地落左1000蚊訂

想睇下各位 有冇d 好plan 交流一下

必要時 我地可以轉過第2個....
如果平好多既話
回頂端
sweet_cream
XXX.XXX.39.179

發表發表於: Mon Nov 22, 2010 10:29 am

我都JOIN左WATA, 明年5月ST PROBUS CHAPEL,$34000
我有格過價,其他公司包機票酒店,但唔包合法註冊、DVD,
加加埋埋其實差唔多,仲要未能BOOK到5月。
所以我揀返WATA,早D訂好個時間會安心D
回頂端
kuryy
XXX.XXX.120.5

發表發表於: Tue Nov 23, 2010 2:00 am

新手上路~~,諗住明年同男朋友結婚,錯過左岩岩個婚展,本身諗住 Blue Aster 但好似只有 watabe ,請問有冇人join左?可以pm資料給我,或者有冇其他地方海外註冊既資料都可以比我參考?因為其實我睇左好耐,冇從入手,我今日都有去過東瀛遊睇,佢地都有做,有冇人知好唔好?因為我身邊冇人有呢d經驗,希望有資料的sis可以pm我,萬分感謝
回頂端
SnowyRabbit
XXX.XXX.184.254

發表發表於: Wed Nov 24, 2010 4:05 pm

kuryy 寫到:
新手上路~~,諗住明年同男朋友結婚,錯過左岩岩個婚展,本身諗住 Blue Aster 但好似只有 watabe ,請問有冇人join左?可以pm資料給我,或者有冇其他地方海外註冊既資料都可以比我參考?因為其實我睇左好耐,冇從入手,我今日都有去過東瀛遊睇,佢地都有做,有冇人知好唔好?因為我身邊冇人有呢d經驗,希望有資料的sis可以pm我,萬分感謝

Join Watabe la. EGL pacakge is by Watabe as well. There's a Wedding Expo again in Dec (I think 10-12), you can go check it out. Else just go to Watabe office for more info (in Central). I've visited Wedding Abroad, Global Wedding, and Watabe and I think Watabe offers the best deal (The other 2 include Air ticket/hotel but not DVD. If you add up all the cost price is similar for all 3). Last time I visit Wedding Abroad (in MK) and they gave me free Wedding Expo ticket, you can go check it out
回頂端
小豬同小鴨
XXX.XXX.233.60

發表發表於: Thu Nov 25, 2010 4:09 pm

kuryy 寫到:

給大家一個參考, 是今天先出的promotion, 由Continental Airlines Holidays 提供, 其實當Continental Airlines開始飛香港關島航線時, 已經有做關島婚禮套餐, 有條結婚專線可以查詢:2870 8722

-----------------------------------
關島 WATABE 教堂婚禮套餐優惠【新】

關島機票 + 酒店 + 早餐 + 接送 + Watabe 教堂婚禮儀式、安排及統籌
優惠 - 1) HK$1600折扣 / 2) 免費新娘婚紗一套, 新郎禮服一套 (於行禮及拍照時用) / 3) 免費花瓣雨 (六人份)

San Vitores Chapel - HK$30299 (Special HK$28699)
人氣教堂 Blue Aster Chapel - HK$32599 (Special HK$30999)
人氣教堂 St Probus Holy Chapel - HK$32599 (Special HK$30999)

只限2011年3月31日或前行禮....有意去海外行教堂婚禮可以考慮o下 Very Happy

http://www.co-holidays.com/package/html/micronesia_guam-wedding.html
回頂端
hold99
XXX.XXX.27.176

發表發表於: Fri Dec 03, 2010 2:05 pm

小夜貓 寫到:
我4年前去過關島,其實我覺得出package一d都唔煩,4日2夜好易搞,如果想去埋saipan 或 palau可以叫agent幫你plan,總之拎齊hotel voucher & e-ticket就得,搵出面邊間旅行社都可以做到。

反而我係concern個wedding package包d乜。我自己會去台灣影結婚相,去到關島都一定會影海灘,但就一定唔會俾我萬幾蚊去影。我問過century,佢話加多二千幾就可以加埋沙灘相,咁其實都滿足到我,影到沙灘,教堂行禮等。相簿就返香港先搵人做啦....反正都唔會日日帶埋本相簿返工晒俾人睇,佢俾cd我仲好,可以放上facebook,仲多d人會睇到~!

婚紗我去金都問過,租3日2夜都要12xx,如果去關島起碼要租5日4夜,咁就當2500。但我聽同事覺尖沙咀有d上樓鋪做一set gown連配件大約3k,咁所以我都會考慮去買囉....話唔定第日可以俾個女著....不過我都未得閒去睇呢~! 但男禮服如果又要造,我估兩套加埋都要成5k啦....

Can you also PM me the details? Thanks!

hifod999@hotmail.com
回頂端
Icesnow
XXX.XXX.96.104

發表發表於: Fri Jan 14, 2011 8:32 pm

我都諗住今年年尾喺關結婚,但仲未搵決定搵邊間Agent
同邊間Chapel。
因為我鍾意Blue Aster, Amazing Wedding 比較平,
*G 包晒基本野,但呢間Agent又冇咩人用過,所以比較擔心?
你地有冇咩意見??!

如果有資料,可以e-mail給我: ice159159@yahoo.com.hk
回頂端