發表主題 回覆文章
Lovely Yuki
XXX.XXX.91.58

發表發表於: Mon Oct 18, 2010 11:01 am

廣告贊助 [隱藏]
O岩O岩同男友決定下年年尾結婚,
不過咩都未決定
會唔會太趕?
今年12月到影婚妙相會唔會太早架?
想擺酒, 不過好似好FULL 啦已經
姊妹們你地進度如何呀?
回頂端
mandycheung
XXX.XXX.230.239

發表發表於: Mon Oct 18, 2010 2:24 pm

唔洗擔心,我同你一樣都係岩岩呢幾日先同 bf
決定左係下年11月11日結婚,我同你都一樣咩都未攪,...

我都係岩岩開始攪結婚d資料,
咁我地大家都可以 share一下搜集左番黎既資料 Smile
回頂端
健康
XXX.XXX.150.101

發表發表於: Mon Oct 18, 2010 10:22 pm

我同你都一樣咩都未攪
回頂端
mandycheung
XXX.XXX.43.137

發表發表於: Mon Oct 18, 2010 10:55 pm

健康 寫到:
我同你都一樣咩都未攪

你係幾時呀??
大家SHARE 一下呀~
回頂端
Sze Wong
XXX.XXX.245.25

發表發表於: Tue Oct 19, 2010 5:15 pm

Lovely Yuki 、mandycheung、健康,咁你哋既big day定左日子未呀,如果係d特別日子你哋要快d去book酒席啦,我big day係2011/12/17,本來想2011/12/3,但今年8月頭打電話去問既時候已經冇左,所以首先你哋要訂酒席先,另外有個化妝可以介紹比你哋,Natalie係我朋友,間舖頭係佢自己,你哋可以參考吓,「嫁妝Trousseau、 9308 2799 Natalie、尖沙咀漆咸道87-105號百利商業中心2樓69號鋪、E-mail:trousseau_shop@hotmail.com」努力呀姊妹,祝大家都有個美好回憶~~~~~ Razz
回頂端
wanhoi
XXX.XXX.170.167

發表發表於: Mon Oct 25, 2010 12:40 pm

hihi~~
我都係諗住2011年年尾 or 2012年頭結婚呀,未決定邊日。但見啲酒席好似好 full 咁,姐妹們,你地諗住 book 邊間呀??
回頂端
Ivanita
XXX.XXX.48.130

發表發表於: Mon Oct 25, 2010 2:04 pm

mandycheung 寫到:
唔洗擔心,我同你一樣都係岩岩呢幾日先同 bf
決定左係下年11月11日結婚,我同你都一樣咩都未攪,...

我都係岩岩開始攪結婚d資料,
咁我地大家都可以 share一下搜集左番黎既資料 Smile

我BD係11年12月,BOOK左當日攝影,租衫,下個月試妝同影第二輯PRE-WEDDING...其實以我之前做左各項RESEARCH的經驗,各類BOOKING差唔多係時候落實,除非你唔介意同人爭,或者對選擇次一等的服務冇所謂...

我BOOK試妝,已經遇過有出名的MUA被BOOK了.

我去試衫,SALES同我講"111111"比"101010"仲要激烈.

其實早於今年3月我已經有意111111,但當時已發現好多同人BD新人已經BOOK晒所有野...所以當時唯有放棄呢個特別日子...所以如果你真係揀呢日,而又咩都未開始,真係好危險...

唔係想嚇你...我都以為我早13,14個月去搞時間寬鬆...但實情唔係...
回頂端
wheel918
XXX.XXX.248.30

發表發表於: Mon Oct 25, 2010 3:13 pm

我都係11年11月20日big day 呀..
我初初都係諗住仲有成年,唔洗咁急住book野..

不過原來好多出名mua都己經比無期.....
所以依家要開開行動啦 Very Happy
回頂端
Lovely Coffee
XXX.XXX.105.26

發表發表於: Mon Oct 25, 2010 4:33 pm

wheel918 寫到:
我都係11年11月20日big day 呀..
我初初都係諗住仲有成年,唔洗咁急住book野..

不過原來好多出名mua都己經比無期.....
所以依家要開開行動啦 Very Happy

同意呀~我成日都俾男朋友/同事/屋企人話我咁早搵,仲有咁多時間!但當你上網睇到依個又Booko左依樣,o個個又booko左o個樣,就唔到自己唔急

我依家都已經搵緊MUA,十一月尾試妝,不過就已經幫我holdo左個期
回頂端
minna_yan
XXX.XXX.177.23

發表發表於: Mon Oct 25, 2010 5:25 pm

我bd 係 11年12月24日.
我男朋友成日笑我, 話我攬到好似今年12月結婚咁.
不過我都唔係攪咗好多嘢.
只係 book 咗 酒席, pre-wedding 同 當日攝影.
其他嘢好似無從入手咁, 都唔知點搵?
回頂端