發表主題 回覆文章
DH7
XXX.XXX.143.65

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 10:28 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我都想知冰宇到底係返去長做定幫手only...
我好想張單俾番冰宇跟呀~~~

雖然我我覺得新人都跟得唔錯, 但我始終都係一開始同冰宇傾嘛...

雲。妮 寫到:
引言回覆:
今日去了婚展拎完成品了~ 去到counter 見到很久沒見的彩霞同冰宇~ 好開心啊~ 她們回來做了~ 不過, 現在新的人都做得好好啊~

感謝曼城一路都跟進得好好~服務真的好好~會以顧客為先~ 因為他們拎漏左我地一幅油畫同水晶, 而且有一幅油畫整得唔好, 初時諗緊重唔重做, 因為我地9 月頭就結婚了, 不過第一時間就話幫我地重做過, 而且盡快比番我地, 真係感謝你地的幫忙~
係呀,我同bf 星期六都有去婚展,落實影第二輯的詳情,去到佢地個檔,見有人派宣傳單張,細心一看,原來係飛哥!!!我同bf都嚇到退了一步(因為飛哥曾講自己較忙,很少來香港參與婚展),後來佢話今次來,係因為這段時間算係淡季,所以幫幫手,haha,這次婚展見到飛哥的新人們,你們真幸福啊﹗
隨後另一"驚嚇"的係,冰宇出現在我們面前,嘩,我同bf 又嚇到退後一步,因為實在估不到在這裏再碰頭,haha,最後,冰宇幫我地落單confirm 影第二輯詳情,很開心啊﹗ Very Happy

引言回覆:
我想問下各位去左影相既jm呀~

我地都係影相前一日去試衫啦
咁我聽聞佢地d衫都有唔同size適合唔同人既

咁如果個d胸位, 腰位, 長度個d...唔o岩既話...
咁會點呀?
佢地係個日就改完, 第2日就已經著得??
會唔會唔o岩身呀???

請各位jm分享下啦~ ^^
我都係用扣針扣住,即好似平時係香港試晚裝咁扣住,穩陣的。影出來也不太覺眼。
回頂端
DH7

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 10:28 am

我都係肥肥地架...咁我咪影唔到後面囉....

sip塊布, 係咪好似平時去免費試衫個陣後面sip住咁呀??

明治芝士波 寫到:
DH7 寫到:
我想問下各位去左影相既jm呀~

我地都係影相前一日去試衫啦
咁我聽聞佢地d衫都有唔同size適合唔同人既

咁如果個d胸位, 腰位, 長度個d...唔o岩既話...
咁會點呀?
佢地係個日就改完, 第2日就已經著得??
會唔會唔o岩身呀???

請各位jm分享下啦~ ^^

當時的我就沒有任何改過,我身材係肥的, 當日影相, 我的就只會在後面加塊布, 用扣針扣住塊布就是這樣~所以一定岩的~
不用怕, 不會影到的~
其他jm就唔知道, 可能身材痩的就會改的~
回頂端
testingtestingj
XXX.XXX.101.39

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 8:02 pm

DH7, 你張單係邊個跟?
其實都唔駛太擔心件衫既問題,因為佢既婚紗都唔細,而且好少影到後面塊布,就算影到,都應該可以後期執相架嘛。
放心啦,放鬆心情影相就得!

不過我建議影之前,一定要對住鏡練習點笑!唔好浪費成輯相。因為表情係無得後期執架。
回頂端
雲。妮
XXX.XXX.195.134

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 8:15 pm

引言回覆:
咁我諗我幸運一點喇
因為我未俾相佢之前,已經join埋第二個plan,所以就可以分散兩次啦~~
不如你同佢地傾吓,可唔可以俾多d相你入相簿啦~~

btw,冰宇係番左去做??定係淨係幫手做婚紗展only??
係呀,我同bf決定得慢左d Laughing ,但不要緊,只要影到靚相也開心。

在婚展時,我都有問冰宇係咪返去長做,佢笑笑口話考慮緊,遲少少便知。
我話很期待很期待佢的回歸,也希望婚攝當天有佢係度 Razz
回頂端
XXX.XXX.194.37

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 9:35 pm

雲。妮 寫到:
引言回覆:
咁我諗我幸運一點喇
因為我未俾相佢之前,已經join埋第二個plan,所以就可以分散兩次啦~~
不如你同佢地傾吓,可唔可以俾多d相你入相簿啦~~

btw,冰宇係番左去做??定係淨係幫手做婚紗展only??
係呀,我同bf決定得慢左d Laughing ,但不要緊,只要影到靚相也開心。

在婚展時,我都有問冰宇係咪返去長做,佢笑笑口話考慮緊,遲少少便知。
我話很期待很期待佢的回歸,也希望婚攝當天有佢係度 Razz

哦~`原來佢仲考慮緊~~
其實我唔識佢架~`因為我JOIN曼城既時候,佢已經無做LU~
但我O係呢度,見到好多人都提起佢~~
我諗如果佢真係番黎,應該 好多人會好開心~~哈哈
回頂端
DH7

發表發表於: Fri Sep 03, 2010 10:09 am

我尋日問過新人小青呀
佢話冰宇只係婚展返黎幫一幫手
不過我估如果有jm已經問過佢, 佢又話考慮緊的話, 咁我實會等架~哈哈!

我張單就係冰宇開架喇, 所以好想可以由佢繼續跟呢! ^^

嗯, 我都真係幾擔心d衫唔o岩著架...
不過如果佢d size一般都大d既, 咁我就無咁驚
我前排去一間租衫店舖試衫個陣, 佢d歐洲款都真係幾大, 中碼我就已經可以拉埋拉鍊 (哈哈, 其實都幾肥 ^^")

so, 有可能係咁上下情況吧~ ^^
回頂端
明治芝士波
XXX.XXX.213.250

發表發表於: Fri Sep 03, 2010 3:41 pm

DH7 寫到:
我尋日問過新人小青呀
佢話冰宇只係婚展返黎幫一幫手
不過我估如果有jm已經問過佢, 佢又話考慮緊的話, 咁我實會等架~哈哈!

我張單就係冰宇開架喇, 所以好想可以由佢繼續跟呢! ^^

嗯, 我都真係幾擔心d衫唔o岩著架...
不過如果佢d size一般都大d既, 咁我就無咁驚
我前排去一間租衫店舖試衫個陣, 佢d歐洲款都真係幾大, 中碼我就已經可以拉埋拉鍊 (哈哈, 其實都幾肥 ^^")

so, 有可能係咁上下情況吧~ ^^

你都唔洗咁擔心d 衫唔岩著, 我咁肥都著到, 不過要用扣針扣著塊布係後面囉~就係好似試衫咁樣的~
其實, 他們都有一兩件大碼衫的, 你可以問一問~
我張單原先都係彩霞跟的, 點知她同冰宇一齊走左, 個時又唔知, mail 又沒有回覆, 好擔心啊, 唔知之後會點, 不過好彩最後曼城各人曉虹, 設計師都好好, 幫我跟得好足, 好放心~ 只要自己有什麼要求都可以同佢地講, 可以有商量的~
回頂端
XXX.XXX.101.17

發表發表於: Fri Sep 03, 2010 5:26 pm

好似話彩霞會番曼城做呀。
回頂端
雲。妮
XXX.XXX.195.134

發表發表於: Sun Sep 05, 2010 6:03 pm

引言回覆:
好似話彩霞會番曼城做呀。
咁就好喇,雖然我張唔單唔係彩霞跟,不過之前見到jm都讚佢,所以當知道佢同冰宇或者返曼城時,真的很興奮,有種親切感。

期待期待好消息
回頂端
Esthercc
XXX.XXX.96.98

發表發表於: Mon Sep 06, 2010 12:57 am

如果彩霞真係返去做就好喇!
我影相當日揀衫都係佢跟架!
回頂端