發表主題 回覆文章
mrs luilui
XXX.XXX.139.43

發表發表於: Tue Jul 27, 2010 9:15 pm

廣告贊助 [隱藏]
WEDDING abroad 比雖然有婚紗訂做同機票酒店
不過貴過watabe一倍

我都join左watabe去沖繩
回頂端
米飯
XXX.XXX.96.177

發表發表於: Wed Sep 01, 2010 11:12 pm

因為沖繩無合法結婚,如果跟Wedding Abroad,可加錢安排埋係香港律師樓簽字既手續,咁就唔駛煩!

再者Wedding Abroad有好多package都係跟Hong Thai合作安排Air Ticket同Hotel,價錢可能貴的,亦可靠的。不過,旅行旺季個段時間攪結婚,Air Ticket同Hotel Room係某d地方會緊張的,所以要再早的安排。
回頂端
心理學家
XXX.XXX.48.49

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 7:46 pm

mrs luilui 寫到:

AGREE!!! that's why I finally joined watabe to go to Okinawa. It seems that their service is good wor...

btw, can i ask you how to go to the church you booked when you arrive at 沖繩? you rent and drive a car by yourselves?
回頂端
豆豆@_@
XXX.XXX.104.194

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 8:58 pm

mrs luilui 寫到:

\

mrs luilui,
請問你watabe 個package幾錢呀?
因為我都plan 緊去沖繩註冊呀?
thanks ^^
回頂端
心急好男人
XXX.XXX.110.182

發表發表於: Fri Sep 03, 2010 10:04 pm

我都揀緊地方同AGENT,因為wedding Abroad有係wedding expo擺booth,所以都問到的註冊問題。

BAIL同GUAM都有合法註冊,沖澠(日本)就唔清楚了,再者自己唔識日文,如果個AGENT唔好,去到雞同鴨講,怕連個老婆都無埋。所以都係去的英文溝通度既地方,安全的。
回頂端
心理學家
XXX.XXX.206.92

發表發表於: Sun Sep 05, 2010 10:58 am

心急好男人 寫到:
我都揀緊地方同AGENT,因為wedding Abroad有係wedding expo擺booth,所以都問到的註冊問題。

BAIL同GUAM都有合法註冊,沖澠(日本)就唔清楚了,再者自己唔識日文,如果個AGENT唔好,去到雞同鴨講,怕連個老婆都無埋。所以都係去的英文溝通度既地方,安全的。

但日本好似感覺上治安比BALI 同GUAM 好喎, 同埋沖繩可以玩耐D, 當埋旅行。我起初都有考慮GUAM 架, 價錢仲平D TIM, 但最後問埋WATABE, 佢地沖繩同GUAM 都差不多價錢, 機票又比GUAM平, 所以我地都係揀一個可以去食去玩的地方, 註冊返黎香港搞返都只係一千幾百啫
回頂端
JJ123
XXX.XXX.231.8

發表發表於: Mon Sep 06, 2010 7:37 pm

Watabe宜家有得做沖繩合法婚禮, 所以我都因為價錢, 口碑同legal wedding join咗Watabe
回頂端
卡妮
XXX.XXX.165.206

發表發表於: Thu Sep 23, 2010 11:21 am

我之前向WATABE做過,可以比少少意見既....

如果你係向日本到行禮既,WATABE就一定係最好~我之前D客返黎都話WATABE既operation department既服務好到令人感動,完全感覺到自己被重視,唔係落雨就自己搞掂,入教堂就唔理你既態度. 有個新娘同我講最感動既係見到WATABE沖繩既男同事幫新郎"姐"雨,但個男人成身濕哂都係要make sure個新郎冇濕身,依D唔係個個人都做到囉

不過講到BALI既話, 我自己會JOIN WA~
因為WATABE向BALI既經驗好淺,我做既時候先岩岩開始做香港人生意~
所以我唔會JOIN WATABE FOR BALI~

同一樣野,WATABE你預左會成日轉WEDDING PLANNER
因為...唉,都係有苦自己知~
我離開左公司,結婚都JOIN返佢去沖繩,但我都係放棄
我跟開既PLANNER走左,就有另一個啦
點知過左5個月,個女仔已經唔向到啦
唉....
回頂端
嘉琪
XXX.XXX.148.66

發表發表於: Mon Sep 27, 2010 9:19 am

點解好像做媒,(~有人講,WATABE向BALI既經驗好淺,我做既時候先岩岩開始做香港人生意~ 所以我唔會JOIN WATABE FOR BALI~)....(~又有人話,我啱啱都join 左wedding aboard 去bali結婚, 就係怕煩怕有問題, 希望洗多d都係值得ge!!! ~)....(~再有人話,我join左watabe, 佢地有包婚紗同tuxedo, 款可能少d, 不過唔租衫個package可以減$3000, 就算自己另外book機票酒店package都唔會貴過Wedding Abroad~)
回頂端
卡妮
XXX.XXX.165.206

發表發表於: Tue Sep 28, 2010 8:05 pm

嘉琪 寫到:
點解好像做媒,(~有人講,WATABE向BALI既經驗好淺,我做既時候先巖巖開始做香港人生意~ 所以我唔會JOIN WATABE FOR BALI~)....(~又有人話,我啱啱都join 左wedding aboard 去bali結婚, 就係怕煩怕有問題, 希望洗多d都係值得ge!!! ~)....(~再有人話,我join左watabe, 佢地有包婚紗同tuxedo, 款可能少d, 不過唔租衫個package可以減$3000, 就算自己另外book機票酒店package都唔會貴過Wedding Abroad~)

我之前真係WATABE既STAFF,你唔信既我都冇辦法~
我都係講出我既OPINION,不喜勿插
回頂端