發表主題 回覆文章
心理學家
XXX.XXX.34.184

發表發表於: Mon Aug 30, 2010 7:28 pm

廣告贊助 [隱藏]
我想BOOK 住於讀谷村的AQUAGRACE, 但因為我倆不懂開車, 請問有沒有人知道, 那霸那邊有沒有巴士之類可以直接或間接去到呢?

或者可以從那裏租車兼租司機?

因為WATABE 的PACKAGE 不包括當天車程。
回頂端
JJ123
XXX.XXX.231.8

發表發表於: Tue Aug 31, 2010 11:37 pm

你幾時去呀??? 我十一月都會去Aquagrace Chapel行禮, 我知機場有minibus直接會去到Royal Hotel, 因為我有十幾人一齊去, 所以我搵咗導遊, 車同司機, 但係如果你得兩個人, 或者覺得好貴
回頂端
心理學家
XXX.XXX.48.49

發表發表於: Thu Sep 02, 2010 7:51 pm

JJ123 寫到:
你幾時去呀??? 我十一月都會去Aquagrace Chapel行禮, 我知機場有minibus直接會去到Royal Hotel, 因為我有十幾人一齊去, 所以我搵咗導遊, 車同司機, 但係如果你得兩個人, 或者覺得好貴

明年二月,都係AQUAGRACE, 那麼請問你知唔知道個架MINIBUS 係幾多號車? 其實如果車費要1000-2000, 我覺得未嘗不可考慮, 因為日本搭的士都好貴, 車程又要起碼一個鐘喎...
回頂端
JJ123

發表發表於: Fri Sep 03, 2010 8:29 pm

我要再搵吓幾號先, 我比住酒店個webiste你, 車費大約JPY1,300, 你有問題再聯絡我啦

http://www.daiwaresort.co.jp/okinawa/map3.html
回頂端
JJ123

發表發表於: Sat Sep 04, 2010 11:43 am

心理學家,

巴士號碼及時間:

12:30係"花5"
14:40就係"花9"
15:50就係"花11"
一日得呢三班~
車程大約個半鐘
回頂端
心理學家
XXX.XXX.206.92

發表發表於: Sun Sep 05, 2010 10:55 am

JJ123 寫到:
心理學家,

巴士號碼及時間:

12:30係"花5"
14:40就係"花9"
15:50就係"花11"
一日得呢三班~
車程大約個半鐘

Thanks, JJ123. 不過呢我最後揀左中午1230 行禮, 因為個SALES 話中午影相會靚D 喎.... 所以佢如果得呢三班就搭唔到喇...

不過, WATABE SERVICES 真係超好, 佢竟然肯幫我解決呢個問題, 仲好好咁搵個識講少少英文的的士司機, 佢地幫我租車, 來回酒店同CHAPEL要15400YEN, 你覺得係咪算係合理呀? 我之前問過WA沖繩PLAN 佢要加4600架囉!

BTW, 雖然我只係係上星期JOIN WATABE, 但SO FAR覺得佢服務態度好好, 跟得好足, 其實呢間公司係咪好出名架?
回頂端
JJ123

發表發表於: Sun Sep 05, 2010 2:51 pm

心理學家,

如果你唔自己駕車, 佢幫你安排好就會好過你過到沖繩唔知點, 點解你唔行禮前一日住近chapel呀, 你係咪做legal wedding, 如果係要去交文件喎, 又易d安排時間, 不過夜晚無得周圍去囉....

其實你個時間係幾好架, 我地本來想要上晝都比人book哂, 所以我都要book兩點鐘, 如果再晏就驚太陽落山啦

我join咗watabe幾個月, 到lee一刻都覺得佢地服務幾好, 樣樣嘢都會提我, 我問佢嘢佢地都會幫我問沖繩d同事, 都算係咁啦~~~

我唔明白點解沖繩PLAN 佢要加4600喎??????????????
回頂端
心理學家
XXX.XXX.192.97

發表發表於: Sun Sep 05, 2010 10:56 pm

JJ123 寫到:
心理學家,

如果你唔自己駕車, 佢幫你安排好就會好過你過到沖繩唔知點, 點解你唔行禮前一日住近chapel呀, 你係咪做legal wedding, 如果係要去交文件喎, 又易d安排時間, 不過夜晚無得周圍去囉....

其實你個時間係幾好架, 我地本來想要上晝都比人book哂, 所以我都要book兩點鐘, 如果再晏就驚太陽落山啦

我join咗watabe幾個月, 到lee一刻都覺得佢地服務幾好, 樣樣嘢都會提我, 我問佢嘢佢地都會幫我問沖繩d同事, 都算係咁啦~~~

我唔明白點解沖繩PLAN 佢要加4600喎??????????????

我地唔想住近CHAPEL 附近因為一來酒店太貴, 起碼2000蚊一晚喎, 二來就正如你講, 附近無乜野可以行同食, 三來就算住近CHAPEL, 酒店都未必有免費車接送, 所以, 算啦, 那霸始終出入都方便...

NO, 我意思係WATABE 幫我租的士係15400YEN, 但如果JOIN WEDDING ABROAD 去沖繩, 個PLAN 最平都要六萬, 而且要另加4600來回酒店同CHAPEL, 比我衣家WATABE 貴好多.....

日本無得做合法註冊架, 所以我地諗住返香港再花一千幾百去做返個註冊囉, 屋企人又可以一齊做見證喎.....
回頂端
JJ123

發表發表於: Mon Sep 06, 2010 4:48 pm

心理學家,

Chapel同Royal Hotel 好近, 行都係好快架, 不過貴幾百蚊一晚囉, 其實住返那霸都ok. 不過你要早兩個鐘去化妝, 咪要好早起身囉, 因為那霸去chapel都要個半鐘喎

我之前都有睇過wedding abroad, 不過佢真係太貴, 而且我問過朋友, 朋友話watabe好d, 所以先join, watabe始終係日本公司, 去番沖繩好似支援好d啩

Watabe做到沖繩legal wedding, 你個planner應該會話你知架, 不過要加HK$3,000, 如果你地兩個去, 又想屋企人見證就要搵多日o係香港註冊嘞, 不過我地覺得去沖繩註冊好似有feel d, 因為真係結婚唔係剩係個儀式囉, 你返香港會唔會擺酒呀????
回頂端