發表主題 回覆文章
小小君
XXX.XXX.150.129

發表發表於: Thu Aug 12, 2010 2:48 pm

廣告贊助 [隱藏]
我覺得你自己都可以做佢地既中間人調停下...
我覺得開始時可能會尷尬D..
不過相處落應該會OK既..
始終要慢慢黎呀.
回頂端
summerii
XXX.XXX.93.27

發表發表於: Wed Nov 24, 2010 12:51 am

最好喺唔好住喺一齊喇
回頂端
janjanique
XXX.XXX.82.129

發表發表於: Tue Dec 14, 2010 5:45 pm

唔好同99 一齊住...

一r 交就冇得返轉頭~

反而分開d d , 大家多d 空間仲好..
回頂端
neverland
XXX.XXX.219.188

發表發表於: Tue Dec 21, 2010 12:39 am

買樓好煩
回頂端
lCammy
XXX.XXX.69.7

發表發表於: Sat Jun 11, 2011 2:07 pm

johnnycmy 寫到:
我倆快將結婚,經濟很緊想儲多少錢買樓。打算同我媽媽同住一兩年,但係又好担心佢哋唔夾,怎樣好呢?有冇過來人分享?

我覺最好你們諗清楚, 令願租一間細細屋住下, 我就係一個過來人, 經歷過同你們一樣, 最後都要在陰影下,留下來的唔開心經歷
我同我62+99+姑仔一齊住了不足9個月, 最後都頂唔順,而離開, 我99個人好要面, 佢覺得我分薄佢個仔, 會比D 有骨說話我聽,真係好難受, 我以為嫁了, 就好似當了我係佢地一家人, 點知...., 不是我心裡所想的
老公又怕事, 又唔出聲, 好彩這一些黑暗日子已經過去, 但不時會有陰影下 Embarassed 所以你們要諗清楚
回頂端
catsweet18
XXX.XXX.64.150

發表發表於: Sat Sep 24, 2011 1:34 am

相見好同住難............
回頂端
好太太
XXX.XXX.75.102

發表發表於: Tue Nov 22, 2011 12:15 pm

過來人, 千期唔好一齊住呀.
個老婆會勁辛苦, 你又會夾係中間, 一點好處都沒有.
努力D迫自已出去住,慳慳地.
唔一齊住關係會好好多, 反而一齊住好多磨擦.
回頂端
suimanman
XXX.XXX.15.29

發表發表於: Sun Jan 08, 2012 7:12 pm

真係好多難ga,如果一定一起住,就要多d係你太太立場諗佢的感受
回頂端
KinG++
XXX.XXX.145.76

發表發表於: Tue Feb 26, 2013 1:24 pm

絕對唔可以同99一齊住!!

一屋不能有兩個女主人!

個女的如其咁屈就係度受氣,倒不如結婚後還是繼續分開住直到儲到首期為止仲好。

相見有時都唔係太好,更何況同住!
回頂端
sugarplus
XXX.XXX.70.90

發表發表於: Mon Aug 12, 2013 3:33 pm

千萬不要一起住,間屋是阿媽, 你阿媽又是長輩,到時你老婆受晒又無得話返你阿媽, 到時一定是甘同你呻!

你當你老婆是寶,好難先至娶到,鍚住架麻; 但通常d阿媽當仔娶老婆,個老婆要來照顧個仔,對新抱有要求,點會同新抱客氣呀! 點三點四, 說話又有骨, 你老婆好慘架.

利申: 本人是新抱, 見盡不少新抱俾奶奶"烚", 勸你去baby kingdom, 入面有個婆媳相處forum, 好多血淋淋samples!
回頂端