發表主題 回覆文章
snowman_man
XXX.XXX.245.8

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 11:13 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
GIRL

其實我在早一年已找定姊妹人選, 但係最後到近結婚果3個月, 突然有姊妹話果日唔得, 因為有家人不在, 所以這些事話唔埋

找定一個FRIEND, 係好好朋友果D, 或者係已結左婚的, 佢地會明白的
或者叫佢果日做幫手, 咁到左結婚前的一個月就COMFIRM 佢係做姊妹定其他的HELPER
我覺得係FRIEND的話, 應該冇大問題
回頂端
girlofcontroversy
XXX.XXX.216.253

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 12:09 pm

snowman_man 寫到:
GIRL

其實我在早一年已找定姊妹人選, 但係最後到近結婚果3個月, 突然有姊妹話果日唔得, 因為有家人不在, 所以這些事話唔埋

找定一個FRIEND, 係好好朋友果D, 或者係已結左婚的, 佢地會明白的
或者叫佢果日做幫手, 咁到左結婚前的一個月就COMFIRM 佢係做姊妹定其他的HELPER

咁又係....不過如果個friend臨時唔得,可能我就從缺,未必搵人頂上啦...
回頂端
snowman_man
XXX.XXX.245.8

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 1:24 pm

無論你找幾多個兄弟姊妹都好, 總之兄弟同姊妹的數目係一樣就可以
有時其中一個兄弟.姊妹唔得, 咁就可能要臨時轉D人做其他HELPER
好麻煩, 好難安排
回頂端
snowman_man
XXX.XXX.245.135

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 1:31 pm

PC9
咁多人六月份唔得, 會唔會考慮改為7月頭先出來
或者可以6月出一次, 7月出一次
回頂端
girlofcontroversy
XXX.XXX.216.253

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 1:46 pm

PC9
咁多人六月份唔得, 會唔會考慮改為7月頭先出來
或者可以6月出一次, 7月出一次

7月頭可以,男友出trip
7月尾就唔得,好多嘢要忙...
回頂端
愛蜜麗
XXX.XXX.9.220

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 2:42 pm

girlofcontroversy 寫到:
GIRL

咁又係....不過如果個friend臨時唔得,可能我就從缺,未必搵人頂上啦...

要搵就要同d最fd既講定!!@@不過其實真係有事,無人頂都無計!!隨緣!!
回頂端
gogowent
XXX.XXX.118.201

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 4:26 pm

小粉絲 寫到:
搵唔返條THREAD....

有冇JM都打算用酒樓/酒店送嘅COUPON影羅浮宮婚紗相?

i booked 羅浮宮 by using hotel coupon, u are also langham place hotel right?
回頂端
tareworker
XXX.XXX.128.140

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 5:41 pm

gogowent 寫到:
小粉絲 寫到:
搵唔返條THREAD....

有冇JM都打算用酒樓/酒店送嘅COUPON影羅浮宮婚紗相?

i booked 羅浮宮 by using hotel coupon, u are also langham place hotel right?

我同vian* 都係langham place 既jm
回頂端
Vian*
XXX.XXX.159.220

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 6:05 pm

通常姊妹裙都係同色唔同款,
我有一次做姊妹, 新娘就幫我地揀左3-4款, 跟住就按個人喜好, 自己再揀

其實會係咁呀,但係唔知佢會唔會鐘意同一隻款呢... 到時都唔知幫邊個好... Shocked
回頂端
Vian*
XXX.XXX.159.220

發表發表於: Thu Jun 10, 2010 6:06 pm

VIAN
你咁多兄弟唔在HK?
你要唔要叫你男朋友找定一, 兩個FRIEND
叫佢地做後備兄弟,有時工幹的野好難講

HAHA,佢唔係工幹呀,佢唔係 hk 做野架... 所以會係特登飛返黎幫手... 但係... 而家都未 confirm。如果有4個 兄弟就4個 jm,得3個,就3個jm 囉~
回頂端