發表主題 回覆文章
Milky(泛思攝影)
XXX.XXX.118.16

發表發表於: Thu Jun 03, 2010 6:18 pm

廣告贊助 [隱藏]
開放時間: 12:00-8:00pm
攤位位置: B15 (3號館)
展覽地點: 灣仔會議展覽中心 (Hall 3)
回頂端
銀妹
XXX.XXX.231.8

發表發表於: Thu Jun 03, 2010 11:42 pm

大眼仔bb 寫到:
fionakwan 寫到:
有冇人影過楊梅杭 ??

我都join左影楊梅杭呀!!

其實我早係上年12月影左石門紅葉, 而且所有製成品都已經攞晒lu, 真係要讚一讚vinsy 佢地影得好好, 出黎既效果我地都好滿意, 所以而家決定再影多一輯, 加上而家有舊客戶優惠影楊梅杭, 所以就join左勒.........

有冇其他jm已經影左呢個景點架?? 分享下丫~~

咁你book咗幾時影楊梅杭呀? 呢個景係米最近先有, 我有小小興趣, 想影多一輯 ~
回頂端
juice 99
XXX.XXX.103.136

發表發表於: Fri Jun 04, 2010 3:12 pm

happyicecream 寫到:
funny ball 寫到:
funny ball 寫到:
各位, 新年好! 幾個月啦, 終於keep-fit 成功, 今個月輪到我影啦, 期待著, 心情很緊張呀 ~

千祈吾好過於緊張, 如果吾係會好易睡吾著, 有眼袋~ 應該襯呢段時間, 好好睇下網頁d相片, 睇下邊d景,風格想影, 拍攝時叫攝影師幫你影下, 做下功課 ! 咁最穩陣!

謝謝你提醒, funny ball , 我真是很緊張! 我最後一月都無影到, 因為屋企突然有急事, 當時我馬上跟vinsy改到三月至影(我男友只有三月才影得), 但佢哋話三月的期full 晒, 要等有人改期至通知我, 終於等到二月中, 佢哋主動打比我話可以插到三月期, 覺得vinsy都幾有責任, 起碼吾洗我催, 便自動打番比我, 暫時對vinsy的服務都滿意的, 很期待三月的拍攝呀!

係呢段時間, 正好做下功課, 我都有上網頁到睇下D相, 熟下D景咁 ! 由於我拍攝在即, 見到網頁的相好靚, 有D壩光景在一輯出現, 另一輯又無出現的等等, 真係有吾少疑問, 其實相信很多人都同我一樣的同感, 拍攝前很緊張, 我忍吾住前兩日打去問vinsy很多問題, 包括天氣惡劣, 影出來的效果, 陰天執吾執到變成藍天白雲, 係吾係一定影到果D景, 係吾係一定執到好似網頁咁, vinsy話網頁既都係真實客戶影既, 每輯相要視乎當天的人同天氣季節各有不同, 佢哋好老實咁答我, 如果你當日吾係咁好天, 又吾係同一個景, 天陰陰其實沒有太大可能把灰灰的天空變成藍天, 因為執咗都會好假, 佢哋勸我落雨天不如免費改期比較好,希望分享可以幫到大家! 其實呢排天氣好吾穩定, 我都有D擔心, 因為我男友一定要三月影ka, 很希望到時好天啦! 啱啱book咗今個禮拜試衫, 到時再上來匯報~

wah, happyicecream.. thanks for sharing , 好詳盡呀, 相信呢d point都是很沒拍攝的jm想知, 真係好有用, 相信你的分享真係解答咗吾少人心中的誤解和困惑 !
啊, 原來你又係揀咗壩光, 壩光有好多靚景, 但如果你focus邊個景, 記得跟攝影師講特別優影咗先, 因為如果你吾講, 通常一般攝影師見到邊個景果一刻無咁多人, 就會幫你把握時間影咗先...至影其他野, 因為咁野先至爭取到最多時間影去到影多d吾同的背景, 其實壩光都有好幾條路線, 所以你見到網頁壩光的相吾係每一輯都一模一樣, 最終睇你自己點樣決定, 同攝影師溝通下, 便無問題啦! 吾洗緊張, 放鬆d至影到靚相 !

吾好意思, funnyball, 咁遲至上來匯報! 我3月中去咗vinsy揀衫, 佢哋婚紗種類比較多, 基本上什麼類型的款都有一D, 都幾啱我! 哈哈, 我3月尾真的得賞所願影到啦, 那天天氣仲好好, 拍出來的原片我已經好滿意, 成個過程都很順利, 同埋攝影師呀, 化妝師又識聽識講廣東話, 好易溝通! 所以…我那天都好直接同佢講自己鍾意邊個景多D, 佢又肯幫我focus多D我鍾意的景, 所以溝通真係好重要, 因為講咗之後, 佢哋完全明晒我意思, 因為外景周圍真係好多人, 須要攝影師同我們大家都好配合, 好努力幫我爭取時間同埋最佳的位置, 先至最有利, 拍外景真係分秒必爭呀! 我4月中已經揀晒相, 香港那邊4月尾已經叫我上旺角睇修相, 比我預期中快, 香港的designer好nice, 修的相都好合我意, 幾自然, 即場叫佢再執下tim, 都幾有耐性, 而且一講就明我意思, 服務值得一讚! 我上星期已經睇晒排版, confirm晒, 依家等緊取產品, 效率真係算高! 我現在先至得閒上來講番, 都係因之前比較緊張D相, 依家總算搞掂, 安落晒...前2天已經拎咗D相印帖同做MV! 其實結婚前真係好多野忙, 都希望上來跟大家share 一下! 希望大家搞結婚都能順順利利 ! Very Happy

happyicecream, 你拎咗D產品沒呀?上來講下~
回頂端
銀妹

發表發表於: Fri Jun 04, 2010 10:51 pm

regina=memony 寫到:
仲沒見到vinsy網頁公怖六月展覽的優惠..有沒有jm知道呀?

頭先去睇vinsy個網, 已經登咗d優惠係最新消息, 你可以去睇下!
回頂端
juice 99
XXX.XXX.103.136

發表發表於: Sat Jun 05, 2010 12:14 pm

Milky(泛思攝影) 寫到:

我都打算今日展覽看下楊梅杭d 相 Very Happy
不過有冇多D咩offer package呢?
回頂端
銀妹

發表發表於: Sun Jun 06, 2010 10:35 am

juice 99 寫到:

依家影婚紗城或楊梅杭都可用vinsy的特別套餐優惠, 你寫埋我的vs no. 會再有被介紹人的禮品, 我剛剛已經pm你啦 ! 你查下啦 !
Very Happy
回頂端
JESSTA
XXX.XXX.188.121

發表發表於: Sun Jun 06, 2010 2:01 pm

有 無人映香港景???

另外, 請pm我介紹人ref no. details. thanks!
回頂端
net net tin tin
XXX.XXX.234.194

發表發表於: Sun Jun 06, 2010 2:11 pm

JESSTA 寫到:
有 無人映香港景???

另外, 請pm我介紹人ref no. details. thanks!

Vinsy 有得影hk 景gei~~
都係赤柱, 廸欣湖, 火車博物館, 石板街果d
但我諗佢地可以比你 自己揀, 事前溝通好就得~
我pm 左我個客戶no. 比你

我整緊修相, 希望你會用我果個no. la~
回頂端
net net tin tin
XXX.XXX.234.194

發表發表於: Sun Jun 06, 2010 2:11 pm

JESSTA 寫到:
有 無人映香港景???

Vinsy 有得影hk 景gei~~
都係赤柱, 廸欣湖, 火車博物館, 石板街果d
但我諗佢地可以比你 自己揀, 事前溝通好就得~
我pm 左我個客戶no. 比你

我整緊修相, 希望你會用我果個no. la~
回頂端
KellyChan77
XXX.XXX.187.31

發表發表於: Tue Jun 08, 2010 12:14 pm

銀妹 寫到:
juice 99 寫到:

依家影婚紗城或楊梅杭都可用vinsy的特別套餐優惠, 你寫埋我的vs no. 會再有被介紹人的禮品, 我剛剛已經pm你啦 ! 你查下啦 !
Very Happy

呢次我都有陪個friend去展覽,她順便book埋拿埋d優惠,泛思呢次多了好多新相簿,質地好好,好grand Very Happy
回頂端