發表主題 回覆文章
幸福女孩
XXX.XXX.25.119

發表發表於: Tue Mar 23, 2010 10:12 pm

廣告贊助 [隱藏]
大家好,知道你哋321有gathering,可惜,我又未能出席同大家分享婚後生活點滴……唯有繼續好好使用呢個留言版啦!期待大家下一次嘅聚會呢!

失業咗3個幾月,都就快4個月囉!到而家仍然都未搵到嘢做……(唉!真失敗!) 其實過年之後已經多咗interview嘅機會,上星期每日都出去interview,平均一日有2份工見,都算唔錯。只係每次都要等消息……今個星期進入2nd interview階段,希望4月前可以搵到工啦!

有一晚,我老公同我講:不如去附近搵住份part-time做住先啦!我哋真係冇錢啦!聽完之後,我冇任何回應,因為我都唔知可以講乜……
第2日,老公返咗工,自己一個坐喺客廳梳化到諗。真的,我哋真係冇錢啦!又要供樓,又要交雜費,又有日常支出……靠老公一份糧點頂得咁多樣呢?我明白老公有很多壓力……結果,我終於哭了!

感謝神,聽咗我嘅禱告。嗰日之後讓我有更多interview嘅機會。

不過一次又一次嘅interview都係等消息,甚至有間公司,等咗2個星期,先打嚟問我:如果聽日返工有冇問題?之後又打嚟話要2nd interview……然後又打嚟話interview取消,等下次有機會再合作……(咁搞笑嘅公司我都係第一次見)。 這一切不禁令我有好多嘅挫敗感,而且最近哭多了!哭嘅原因,連我自己都唔知,只係試過一次睇睇下電視無啦啦哭了!(真奇怪!)

雖然如此,我仍然相信上帝會為我安排最好的……「神的恩典夠我用的」我仍然深信這句話。我亦會努力繼續send CV,繼續interview的。

謝謝各位之前嘅代禱!^3^
回頂端
素姖
XXX.XXX.191.186

發表發表於: Wed Mar 24, 2010 8:13 am

幸福女孩 寫到:
大家好,知道你哋321有gathering,可惜,我又未能出席同大家分享婚後生活點滴……唯有繼續好好使用呢個留言版啦!期待大家下一次嘅聚會呢!

失業咗3個幾月,都就快4個月囉!到而家仍然都未搵到嘢做……(唉!真失敗!) 其實過年之後已經多咗interview嘅機會,上星期每日都出去interview,平均一日有2份工見,都算唔錯。只係每次都要等消息……今個星期進入2nd interview階段,希望4月前可以搵到工啦!

有一晚,我老公同我講:不如去附近搵住份part-time做住先啦!我哋真係冇錢啦!聽完之後,我冇任何回應,因為我都唔知可以講乜……
第2日,老公返咗工,自己一個坐喺客廳梳化到諗。真的,我哋真係冇錢啦!又要供樓,又要交雜費,又有日常支出……靠老公一份糧點頂得咁多樣呢?我明白老公有很多壓力……結果,我終於哭了!

感謝神,聽咗我嘅禱告。嗰日之後讓我有更多interview嘅機會。

不過一次又一次嘅interview都係等消息,甚至有間公司,等咗2個星期,先打嚟問我:如果聽日返工有冇問題?之後又打嚟話要2nd interview……然後又打嚟話interview取消,等下次有機會再合作……(咁搞笑嘅公司我都係第一次見)。 這一切不禁令我有好多嘅挫敗感,而且最近哭多了!哭嘅原因,連我自己都唔知,只係試過一次睇睇下電視無啦啦哭了!(真奇怪!)

雖然如此,我仍然相信上帝會為我安排最好的……「神的恩典夠我用的」我仍然深信這句話。我亦會努力繼續send CV,繼續interview的。

謝謝各位之前嘅代禱!^3^

幸福女孩, 我同你情況都差不多呀, 但唯一唔同ga係, 我依加份工就下星期先last day.. 都仲叫做有d income ...

我係3月頭開始send CV, 可能我的要求過高吧, 直到現在, 我只有1次見工機會吧, 當然, 最後都無左件事啦... 但呢段時間我都好平安呢, 好似你咁講,「神的恩典夠我用的」同埋最重要, 我一直都放係自己心中的, " 耶和華所賜的福 , 使人富足 , 並不加上憂慮 . " (箴10:22)神看到你的需要呢, 祂必定有祂的決定, 天上雀仔不種不收, 神都唔會肚死佢地, 更何況我地係神的兒女呢..

希望我地都可以快d 公佈消息吧~~~!!!! 加油呀!
回頂端
four cats
XXX.XXX.252.109

發表發表於: Fri Apr 09, 2010 9:44 am

嘩!!!跌到第四版喇!!!
睇黎我地多數都係FB到玩啦!!!!
回頂端
Hoiling
XXX.XXX.18.135

發表發表於: Sun Apr 11, 2010 8:03 pm

謝謝以斯帖小組一直以來對我要演出《未完的故事》的十卜同代禱 Wink

亦都多謝2位張太:四貓同素姬親身到來的支持,有你地的鼓勵,令我更有力量去唱、去傳福音!

更要多謝梁陳比比夫人奉上巧手一雙,為演員化妝(仲要帶埋2位專業的化妝師黎幫手)~~

願天父繼續祝福我地的小組,亦願我地可以祝福更多人,Amen。

彌賽亞.jpg  Filesize: 52.63 KB  瀏覽次數: 1399 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
梁陳比比
XXX.XXX.84.218

發表發表於: Thu Apr 22, 2010 2:17 pm

woo~~

好耐都無黎esd 呢邊喇!!!

李太太抬舉喇!! Wink 為上帝出一分力jar!

各位別忘記,425 約會呀!!!!
回頂端