發表主題 回覆文章
wood8494
XXX.XXX.121.219

發表發表於: Sun Jul 26, 2009 10:37 am

廣告贊助 [隱藏]
結婚當日晚宴, 要留位給攝影師及美容師坐嗎?????
回頂端
BingB
XXX.XXX.19.178

發表發表於: Sun Jul 26, 2009 12:21 pm

我會~如果唔比位佢地坐係到食.....咁佢地可以係邊到食???同埋唔通要佢地自己買野食上黎食???最重要係佢地一定要係會場.....知道發生緊咩事......都可以隨時幫你嘛~!
回頂端
蠟筆小新
XXX.XXX.234.21

發表發表於: Mon Jul 27, 2009 3:28 pm

我會...因為畢竟係好事,攝影師同美容師都要吃飯嘅,咪當請埋佢哋囉,不過冇人情架,哈哈...唔緊要啦!開心就OK.
回頂端
Ho&Suet
XXX.XXX.236.93

發表發表於: Mon Jul 27, 2009 7:38 pm

我都會啊 ^^
回頂端
小Mos
XXX.XXX.252.163

發表發表於: Tue Jul 28, 2009 9:42 pm

我覺得要睇你係邊度擺既~~ 如果酒樓就通常都俾位佢地坐~ 但如果酒店就未必la~ 好多時化妝師會係新娘房, 會另外叫order野俾佢食~ 而攝影師, 我問過我book個間, 佢地都話其實有地方俾佢地坐下, 休息下就得, 唔一定要食, 因為好多時佢地要做野都唔得閒食, 反而係開席前叫廚房炒野俾佢地食仲好wor~~
回頂端
lovejoey
XXX.XXX.196.5

發表發表於: Wed Jul 29, 2009 10:06 am

小Mos 寫到:
我覺得要睇你係邊度擺既~~ 如果酒樓就通常都俾位佢地坐~ 但如果酒店就未必la~ 好多時化妝師會係新娘房, 會另外叫order野俾佢食~ 而攝影師, 我問過我book個間, 佢地都話其實有地方俾佢地坐下, 休息下就得, 唔一定要食, 因為好多時佢地要做野都唔得閒食, 反而係開席前叫廚房炒野俾佢地食仲好wor~~

我都諗緊呢個問題唔知點好, 因為我係港島既酒店擺6-7圍,圍數唔多其實已經唔夠位坐,但我又唔知點樣安排膳食比佢好, 我夜晚七點先開始,果時佢開始要影相應該唔太多時間食野, 咁我應該開席前六點鐘左右叫佢去食啲野先定我叫酒店炒碟飯比佢呀會好啲呀?? 其實我得一位攝影師架咋, 化妝師會係七點前化完就走~~~
回頂端
小Mos
XXX.XXX.252.163

發表發表於: Sun Aug 02, 2009 7:51 pm

我都諗緊呢個問題唔知點好, 因為我係港島既酒店擺6-7圍,圍數唔多其實已經唔夠位坐,但我又唔知點樣安排膳食比佢好, 我夜晚七點先開始,果時佢開始要影相應該唔太多時間食野, 咁我應該開席前六點鐘左右叫佢去食啲野先定我叫酒店炒碟飯比佢呀會好啲呀?? 其實我得一位攝影師架咋, 化妝師會係七點前化完就走~~~[/quote]

我都係擺得少呀,所以唔會俾佢地坐la~ 如果叫佢出去食左野先返黎又好似唔係幾好... 我諗叫酒店炒野俾佢食會好d la~ 對佢好d, 幫你做野都做得好d ma Smile
回頂端
lovejoey

發表發表於: Tue Aug 04, 2009 9:24 am

小Mos 寫到:
我都諗緊呢個問題唔知點好, 因為我係港島既酒店擺6-7圍,圍數唔多其實已經唔夠位坐,但我又唔知點樣安排膳食比佢好, 我夜晚七點先開始,果時佢開始要影相應該唔太多時間食野, 咁我應該開席前六點鐘左右叫佢去食啲野先定我叫酒店炒碟飯比佢呀會好啲呀?? 其實我得一位攝影師架咋, 化妝師會係七點前化完就走~~~

我都係擺得少呀,所以唔會俾佢地坐la~ 如果叫佢出去食左野先返黎又好似唔係幾好... 我諗叫酒店炒野俾佢食會好d la~ 對佢好d, 幫你做野都做得好d ma Smile[/quote]

咁我係咪早上要同攝影師講定話會炒飯比佢先好啲呀?
回頂端
小Mos
XXX.XXX.224.170

發表發表於: Wed Aug 05, 2009 9:36 am

lovejoey 寫到:
小Mos 寫到:
我都諗緊呢個問題唔知點好, 因為我係港島既酒店擺6-7圍,圍數唔多其實已經唔夠位坐,但我又唔知點樣安排膳食比佢好, 我夜晚七點先開始,果時佢開始要影相應該唔太多時間食野, 咁我應該開席前六點鐘左右叫佢去食瓥孕定我叫酒店炒碟飯比佢呀會好孎r?? 其實我得一位攝影師架咋, 化妝師會係七點前化完就走~~~

我都係擺得少呀,所以唔會俾佢地坐la~ 如果叫佢出去食左野先返黎又好似唔係幾好... 我諗叫酒店炒野俾佢食會好d la~ 對佢好d, 幫你做野都做得好d ma Smile

咁我係咪早上要同攝影師講定話會炒飯比佢先好孎r?[/quote]

咁你都要一早同佢講當日既安排既~ 等佢知道自己幾時有得休息~ 咁順便講埋俾佢迎賓前食左飯先, 就ok la~
回頂端
lovejoey

發表發表於: Wed Aug 05, 2009 12:36 pm

咁我係咪早上要同攝影師講定話會炒飯比佢先好孎r?[/quote]

咁你都要一早同佢講當日既安排既~ 等佢知道自己幾時有得休息~ 咁順便講埋俾佢迎賓前食左飯先, 就ok la~[/quote]

好呀, 真係唔該哂你~~Thanks~~
回頂端