發表主題 回覆文章
安妮公主
XXX.XXX.19.97

發表發表於: Tue Jul 21, 2009 11:51 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
有無姊妹join左呀? 分享下丫~

好開心呀, 因為星期日去左婚紗展見到阿陳生, 佢俾左個場地草圖我睇, 個場會裝修到好西式, 首先會場會油返白色, 換晒所有地毯(唔知點形容係乜色, 好似係粉橙色左近), 換晒所有椅, 全部會改為木椅, 所以唔駛椅套, 跟住連水晶燈都換埋(無諗過), 仲有仲有, 佢本身個d柱都會油埋白色, 好野, 等我成日都擔心若果要整中式禮堂應該要點搞, 陳生話10/9個場開返, 到時影左相再俾大家睇~

仲有菜單都出左, 本來諗住佢會勁加價, 不過加幅俾我想像中小, yeah~

安妮公主 在 Mon Oct 05, 2009 5:54 pm 作了第 2 次修改
回頂端
iam_isa
XXX.XXX.253.238

發表發表於: Wed Jul 22, 2009 10:40 am

我係出年1月擺呀, 我都係婚紗展問過陳生, 俾我想像中改得更多呢~~ 幾好~~
同埋真係加左少少only..... 幾開心呀~~~
我而家都係打算整好左個場即係9月中先決定點佈置呢.... 咁你地呢? 諗左未?

仲有呀... 而家新娘房入面有洗手間喇!!! yeah~~~
回頂端
安妮公主

發表發表於: Wed Jul 22, 2009 12:13 pm

Hi, 我地又見喇, 上次我都post過美心出嚟,都係你覆我架, 嘻嘻....

嘩, 超有驚喜, 新娘房有廁所, 我以為響大會堂加廁所會好麻煩添, yeahhhhhh!!! Laughing

佢依家個場變得西式左, 場地佈置應該會好諗好多, 一天都光晒喇, 若果你有乜野場地佈置資料交流下丫~

不過都係乜都無包, 仲煩緊響邊度搵平帖, 唉....
回頂端
iam_isa

發表發表於: Wed Jul 22, 2009 4:45 pm

呢度好似得我地2個book左既人出聲 :p 可能其他人都係睇唔reply 呢~~~
我都無諗過佢新娘房無有washroom 呀.... 勁呀~
我見佢d圖門口出面都靚左添呀~~

你咁快睇帖~ 勁呀~
我未睇呢.... 因為我都係想confirm 左個deco 先, 有個theme 先再決定其他野...

我得好少時間呀, 9月中先睇得1月就擺, 我都怕搵唔切呢, 我而家已經整好左個deco company list喇, 會慢慢一間間睇啦.....

我一開始就已經想做中式deco, 所以我會9月中去睇左場先決定囉~~
回頂端
安妮公主

發表發表於: Thu Jul 23, 2009 2:21 pm

係噃, 唔通呢間美心真係無乜人book, 淨係得我地兩個? hahahaha....

其實我有好多野未book架, 好似化妝咁, 因為8月先影婚紗相諗住影完先搵呀~

我男友本來都想用中式deco架, 不過佢睇完阿陳生個圖之後就驚用中式唔夾, 所以諗睇左個場先再做決定, 同埋budget有限啦, 唔想花太多錢呀~
回頂端
iam_isa

發表發表於: Thu Jul 23, 2009 5:48 pm

DECO 我都係打算睇左先決定 :p

佢地換左d新椅會細左少少添呀.... good

你搵左租衫未? 我都用左好多時間在衫上面架~~
回頂端
安妮公主

發表發表於: Tue Jul 28, 2009 2:30 pm

剛剛今個星期日book左Vanesse L.呀, d衫都幾多款揀, 同埋佢個度d媽咪衫都幾靚, 服務都唔錯, 所以一間搞掂晒~ 你可以去睇下, 不過要預約.

本來我想book唯美架 Crying or Very sad , 佢d衫真係好靚, 不過佢d媽咪太貴, 最平要千幾蚊件(租), out budget呀, 而且佢fitting響鋪面嘅, 有少少唔方便囉~

你快d去睇衫啦, 其實都差唔多時候喇, 我下一步會睇化妝, 不過會等8月尾影完婚紗相先決定, 你有無介紹呀?
回頂端
isvzaen
XXX.XXX.90.138

發表發表於: Tue Jul 28, 2009 4:05 pm

我都諗緊係嗰度擺, 個場唔知有無九龍灣喜百合咁靚

另, 你地擺幾多圍呀?
回頂端
安妮公主

發表發表於: Wed Jul 29, 2009 11:42 am

我都去過喜百合, 都覺得唔錯, 不過若果講場地就大會堂美心會好d, 因為樓底夠高, 9月中就開返喇, 你都係去睇實場感覺下先決定啦~

大會堂美心最多可以擺50多圍, 所以佢可以間開兩面用, 一面圍數應該係22~24, 另一面就26-28, 不過唔駛擔心佢d間格, 因為佢個間場係由天花開始架~我就預算自己擺24-26左右, 所以要左大個面.
回頂端
iam_isa

發表發表於: Thu Jul 30, 2009 11:59 am

其實我搵左衫喇, 係中環的 lolly li, 不過我一件都未hold 呢~~~

化妝我都搵左好耐, 不過試妝就一次即中.... 我就鍾意自然d既, 清清地唔要好誇張既, 我怕第時俾返d仔女睇好古怪~~ 簡單d會耐看d~~

我pm你我facebook, 你可以睇下我d試妝, 同埋我俾埋我之前你功課你參考 Smile

我都去過喜百合, 個場真係好靚, 但就要睇你自己d親戚朋友方唔方便喇, 對我來說就太遠囉, 如果多老人家真係幾唔方便, 雖然有車走, 不過都要等下~

咁美心d場地一向都唔差, 而家睇設計圖我都覺得幾靚, 但應該都無喜百合咁靚, 但中環美心樓低高好多, 樓低高係會grand好多的, 另外中環美心一定唔係尊門做婚宴既場地, 佢地仲有好多events, 未必夠尊做婚宴既場地咁多配套, 要等裝好修我地睇過場地先知~ 但我覺得高級一點, 同埋d食物一定有保證囉!!
我都係要半場, 但我揀左細一邊, 大約20-26 (陳生話都要裝好修擺過檯先知, 佢只係話你預22圍左右).
回頂端