發表主題 回覆文章
ctc
XXX.XXX.177.70

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 2:21 pm

廣告贊助 [隱藏]
林林媽咪 寫到:
關於裝修cf我暫時唔介紹住啦, 遲d做埋執漏, 再鰜蚺嬤. 你地再諗要唔要cf既資料啦.

廚櫃及浴室鏡及地櫃皆由同一間公司做

可否pm我廚櫃公司地址及電話?

唔該晒!!
回頂端
林林媽咪
XXX.XXX.12.221

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 3:46 pm

sokook 寫到:
may I know where you bought those tiles? good quality? any pics?

菮狺弮p房d磚都係旺角晶石買, 至於質數, 我唔係行內人, 唔識睇, 所以不敢亂說, 但感覺ok, 而晶石的陳小姐服務亦好
回頂端
林林媽咪
XXX.XXX.12.221

發表發表於: Mon Jul 13, 2009 3:47 pm

輪到浴室, 我兩公婆最鐘意那幅企缸磚
浴室鏡及地櫃

林林媽咪 寫到:
關於裝修cf我暫時唔介紹住啦, 遲d做埋執漏, 再鰜蚺嬤. 你地再諗要唔要cf既資料啦.

IMG_3285.JPG  Filesize: 61.58 KB  瀏覽次數: 4955 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 企缸
IMG_3283.JPG  Filesize: 65.06 KB  瀏覽次數: 4955 次
 圖片描述: 企缸
鏡櫃.jpg  Filesize: 67.03 KB  瀏覽次數: 4956 次
 圖片描述: 鏡櫃
回頂端
Happy ending
XXX.XXX.230.229

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 3:32 pm

林林媽咪 寫到:
浴室鏡及地櫃

我都鍾意你幅牆磚呀,好grant好靚 Wink
回頂端
林林媽咪
XXX.XXX.12.151

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 3:33 pm

Ctc
已pm給你.

ctc 寫到:
林林媽咪 寫到:

可否pm我廚櫃公司地址及電話?

唔該晒!!
回頂端
林林媽咪

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 4:13 pm

多謝.

望落好grant, 我諗係因為用鱄茯謎趟門加quote="Happy ending"]擦O的配合, 營造出薊漁蘆G.

地磚好麻煩呀, 我想是在油油時, d 批灰蝕鷒牡木紋坑同填縫度, 有排擦…依家只做2間房

Happy ending 寫到:
林林媽咪 寫到:
浴室鏡及地櫃

我都鍾意你幅牆磚呀,好grant好靚 Wink

IMG_3295.JPG  Filesize: 68.05 KB  瀏覽次數: 4894 次
 圖片描述: 地磚 -- 白色撻撻
IMG_3296.JPG  Filesize: 75.23 KB  瀏覽次數: 4896 次
 圖片描述: 地磚 -- 經過一輪擦洗後
回頂端
Happy ending
XXX.XXX.230.229

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 4:45 pm

林林媽咪 寫到:
多謝.

望落好grant, 我諗係因為用鱄茯謎趟門加擦O的配合, 營造出薊漁蘆G.

地磚好麻煩呀, 我想是在油油時, d 批灰蝕鷒牡木紋坑同填縫度, 有排擦…依家只做2間房

我d木紋磚又係比d油搞到一撻撻,用洗石水work唔work?
回頂端
林林媽咪

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 6:01 pm

我用活奇能洗石水, 以1:10溝水, 不過你最好M塊唔要/不起眼既磚試下, 因為聽聞"拿"得耐有d磚會退色, 我就拿3分鐘再擦, 跟手即用清水澈底過淨.

Happy ending 寫到:
林林媽咪 寫到:
多謝.

望落好grant, 我諗係因為用鱄茯謎趟門加擦O的配合, 營造出薊漁蘆G.

我d木紋磚又係比d油搞到一撻撻,用洗石水work唔work?
回頂端
小矮人
XXX.XXX.185.75

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 6:09 pm

間屋三房二龐, 不需裝修, 只需重新油油, 可否介紹訂做傢俱店呢 ?
回頂端
花花世界
XXX.XXX.197.80

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 11:46 pm

個廁所好正呀!我都係用呢款gas爐,但之前的師父唔識做條電線搞到好肉酸,我真係唔敢影比大家睇,見到你個爐咁靚,我就想喊 Crying or Very sad
回頂端