發表主題 回覆文章
Happy ending
XXX.XXX.175.136

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 1:31 am

廣告贊助 [隱藏]
花花世界,嘩~!好開心咁夜仲見到你!我要訓先啦(今日好累呀!)......C型儲物櫃係HK都幾普遍,不過係靚嫁,你又係白色C字櫃?期待你既新相~~~ Very Happy
回頂端
CCDY
XXX.XXX.169.162

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 9:51 am

Thanks~!個電視背板我哋搵裝修c fu照住設計書做嫁,$2xxx連工包料.....[/quote]

嘩, 咁又幾抵造喎, 可能要麻煩你多一樣野, 就係可以給你cf 資料我嗎??
有人報過4千幾, 有人報過5千幾比我......救命!!
很希望你可以pm c f 的資料, 但我搵佢只係造呢個板是否可以的??
回頂端
luxlux
XXX.XXX.93.178

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 10:19 am

你間屋好靚 Laughing
回頂端
XXX.XXX.230.229

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 10:35 am

CCDY 寫到:
Thanks~!個電視背板我哋搵裝修c fu照住設計書做嫁,$2xxx連工包料.....

嘩, 咁又幾抵造喎, 可能要麻煩你多一樣野, 就係可以給你cf 資料我嗎??
很希望你可以pm c f 的資料, 但我搵佢只係造呢個板是否可以的??[/quote]

hi CCDY,你諗住做既背板咩尺寸?尺寸大D買料多D都貴D嫁喎...

我打開電話比個批頭幫你問下佢,再pm你啦......不過只係做個板佢真係未必做,我哋做晒成屋裝修,到後期打比佢,佢D態度都勁臭串,好似好唔耐煩咁,又話自己忙到死,好似我哋小小野都煩佢..... Twisted Evil
回頂端

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 10:38 am

CCDY 寫到:

很希望你可以pm c f 的資料, 但我搵佢只係造呢個板是否可以的??

hi CCDY,你諗住做既背板咩尺寸?尺寸大D買料多D都貴D嫁喎...

我打開電話比個批頭幫你問下佢,再pm你啦......不過只係做個板佢真係未必做,我哋做晒成屋裝修,到後期打比佢,佢D態度都勁臭串,好似好唔耐煩咁,又話自己忙到死,好似我哋小小野都煩佢..... Twisted Evil
回頂端
CCDY
XXX.XXX.169.163

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 12:18 pm

Happy ending 寫到:
CCDY 寫到:

我諗我個板SIZE同你差不多, 你覺得做到上天花靚定係做大半幅牆身高度靚呀?
可能你CF好忙, 咁樣一係算數啦, 我自己搵返講下價算了, 唔該晒你先呀, 你幫了我很多的了.
想問埋你板兩邊係用LED燈定係T5管呀?
回頂端

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 12:28 pm

CCDY 寫到:
我諗我個板SIZE同你差不多, 你覺得做到上天花靚定係做大半幅牆身高度靚呀?
可能你CF好忙, 咁樣一係算數啦, 我自己搵返講下價算了, 唔該晒你先呀, 你幫了我很多的了.
想問埋你板兩邊係用LED燈定係T5管呀?

唔好客氣啦,我都無幫到你d咩,如果你問我,我梗係覺得做到頂靚d啦....背板2邊係T5管,每邊2枝.....
回頂端
CCDY
XXX.XXX.169.162

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 12:48 pm

唔好客氣啦,我都無幫到你d咩,如果你問我,我梗係覺得做到頂靚d啦....背板2邊係T5管,每邊2枝.....[/quote]

幫到架幫到架, 我唔知價, 以為真係要5 千, 如來都可以做到平D的, 咁我可以放心去講價.. HEHEH..
我諗緊用咩燈才好, 見到第二個post話 led 慳電, 而T5就較嘥電, 小數怕長計, 所以想比較埋. 咁你開著晒兩邊T5燈來睇電視會否有好"殘"眼的感覺架?
回頂端

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 2:10 pm

CCDY 寫到:
幫到架幫到架, 我唔知價, 以為真係要5 千, 如來都可以做到平D的, 咁我可以放心去講價.. HEHEH..
我諗緊用咩燈才好, 見到第二個post話 led 慳電, 而T5就較, 小數怕長計, 所以想比較埋. 咁你開著晒兩邊T5燈來睇電視會否有好"殘"眼的感覺架?

LED較慳電,而且也較長壽,不過T5又唔會好嘥電既,我哋以前細個屋企都係用光管啫,如果你裝LED,咁你要考慮埋成本,因為裝LED比T5貴好多嫁....

你覺得殘眼可能因為影相出黎的效果,實際在夜晚開著背板兩邊既燈係唔殘眼既,另一樣野就係LED其實係唔光嫁,I mean 夜晚著住裝飾ok,但真要做到照明的效果就弱d,除非用幾個頭射住.....
回頂端
小矮人
XXX.XXX.185.75

發表發表於: Tue Jul 14, 2009 4:35 pm

我都找緊做傢俱的店, 請問可否給你新屋的相我看看作參考呢 ?
回頂端