發表主題 回覆文章
久城
XXX.XXX.191.196

發表發表於: Mon Jun 15, 2009 6:40 pm

廣告贊助 [隱藏]
在馬場設婚宴,一直是我的夢想,坐在馬車上進場,一定會很浪漫。最近馬會決定在馬場範圍內提供12個宴會場地,供新人舉行各種規模的中式及西式婚宴,每個場地可設10圍至26圍的.......

全文請進﹕
http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=191858
回頂端
EIP
XXX.XXX.199.254

發表發表於: Mon Jun 15, 2009 11:02 pm

久城 寫到:
在馬場設婚宴,一直是我的夢想,坐在馬車上進場,一定會很浪漫。最近馬會決定在馬場範圍內提供12個宴會場地,供新人舉行各種規模的中式及西式婚宴,每個場地可設10圍至26圍的.......

全文請進﹕
http://comtools.esdlife.com/wedding_forum/viewtopic.php?t=191858

7千一圍好似唔得啵....
除非唔係function room, 只係馬會既中菜部
因為function room, 唔可以用7488既menu....起碼要7988....未加一都8千一圍喇.......
(我剛於3月係馬會擺酒)
回頂端
bigday1220
XXX.XXX.5.146

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 9:17 am

EIP 寫到:
久城 寫到:

全文請進﹕

7千一圍好似唔得啵....
除非唔係function room, 只係馬會既中菜部
因為function room, 唔可以用7488既menu....起碼要7988....未加一都8千一圍喇.......
(我剛於3月係馬會擺酒)

$7,488 係 for 星期一至四
$7,988 for 星期五/六/日 及公眾假期

佢地做緊 expo 價 $7,388 (for 星期五/六/日 及公眾假期),不過呢個 meun 就沒有東星......而東星 meun 做緊 $7,888 ~~~~~ 所以佢地係加左價!!

有沒有知佢地既 min charge 有沒有改呀!?
回頂端
jessicawang
XXX.XXX.192.186

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 10:32 am

我都惗紧系唔系擇喱間~有沒更多資料pm俾我,唔該~~
回頂端
hel
XXX.XXX.94.111

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 12:45 pm

我都係book 鱁邢|架, 係沙田果邊,
佢今年出expo的menu 真係平鬫n多...
我上年book 要7xxx至9xxx , 現在expo 最貴的menu 都平過之前所有的

不過佢services 真係幾好, 只係貴轠 ....
d場地都好靚, 有落地玻璃!!!!!
回頂端
bigday1220
XXX.XXX.5.146

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 1:58 pm

hel 寫到:
我上年book 要7xxx至9xxx , 現在expo 最貴的menu 都平過之前所有的

唔係喎......你細心 d 睇,佢地係加左價!!

我係上年8月用正價價錢 join 馬會,$7988 (有東星斑).....因為當時佢地既 expo 只係做到 2009年11月,我bd係12月,所以要用正價 join (但個meun 與 expo 有少許分別)

而當時 expo 價係做 $7,388,meun 係有東星斑 (與正價 MEUN 差少少)

但今次睇番2010年既meun.....佢地有做 $7,388 ,但個meun已經沒有東星斑!!要去到 $7,888 先有東星喎!!若一般酒店既酒席,要將海斑變東星,起碼要加$1,000!

雖然佢地有個 meun 係 $6xxx,但係for 2009年既新人,但諗一諗......咁遲 book 可能想要既場地又冇.....(我今年年頭打去,跑馬地既 3/F 既9月 - 12月的星期六、日 已經 FULL哂),而且佢地會有 min charge~~~~

P.S:以上既MEUN 價錢全部以星期五、六、日及公眾假期 (一至四既 MEUN 價錢會平少少)

佢地2010年既正價 MEUN 仲未出架!!今次既WEDDING FAIR 只係用番 EXPO 價咋!!
回頂端
hel

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 5:44 pm

bigday1220 寫到:
hel 寫到:

我係上年8月用正價價錢 join 馬會,$7988 (有東星斑).....因為當時佢地既 expo 只係做到 2009年11月,我bd係12月,所以要用正價 join (但個meun 與 expo 有少許分別)

而當時 expo 價係做 $7,388,meun 係有東星斑 (與正價 MEUN 差少少)

但今次睇番2010年既meun.....佢地有做 $7,388 ,但個meun已經沒有東星斑!!要去到 $7,888 先有東星喎!!若一般酒店既酒席,要將海斑變東星,起碼要加$1,000!

雖然佢地有個 meun 係 $6xxx,但係for 2009年既新人,但諗一諗......咁遲 book 可能想要既場地又冇.....(我今年年頭打去,跑馬地既 3/F 既9月 - 12月的星期六、日 已經 FULL哂),而且佢地會有 min charge~~~~

P.S:以上既MEUN 價錢全部以星期五、六、日及公眾假期 (一至四既 MEUN 價錢會平少少)

佢地2010年既正價 MEUN 仲未出架!!今次既WEDDING FAIR 只係用番 EXPO 價咋!!

我岩岩睇番佢expo的menu, $7888 係有東星的(名稱:萬事得如意)。而上年book時,最平而要東星的,都不只這價.... 
回頂端
hel

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 5:45 pm

還有,expo的menu係包埋紅酒,但我上年book時是沒有的!
要自己買去或者係佢度訂(每支$150)

你上年book時,佢有無送紅酒俾你呀?
回頂端
hel

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 5:51 pm

bigday1220 ,多口問句,你有無同馬會bargain到d乜呀?
邊個sales 跟你架?
我都係今年年尾係馬會擺架....
Laughing
回頂端
bigday1220
XXX.XXX.107.31

發表發表於: Tue Jun 16, 2009 8:39 pm

hel 寫到:
bigday1220 寫到:
hel 寫到:

我岩岩睇番佢expo的menu, $7888 係有東星的(名稱:萬事得如意)。而上年book時,最平而要東星的,都不只這價.... 

我諗我同你樣,用正價 book 馬會 ......我個 最平meun要 $7988~~~~不過沒有辦法啦.....我估當時大家都等唔到 expo......因為怕個期俾人book左,早book好處係可以搵到心水既場地......
回頂端