發表主題 回覆文章
KK小肥
XXX.XXX.170.121

發表發表於: Wed Dec 31, 2008 2:56 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
未來曾師奶 寫到:
小豬女^.^ 寫到:
我上個月係迎喜擺完婚宴
D人講D食物好似一般....話份量好似唔多夠
塊鮑魚太細同太薄,所以有D人可能食多過一塊都唔知!
另外...敬酒果陣帶得太快,搞到攝影師影唔到相
我拎去既小禮物有六十幾份剩,但未完場就發現唔見晒
初時以為係屋企人拎左返去
第二日打俾酒樓經理,佢話交左俾司儀
我打去問個司儀,個司儀話無見過
再打去問個經理,又話就咁擺左係張枱度
但張枱根本就無
我睇返攝錄影片段同埋當晚既照片,果張枱上從來都無出現過果堆小禮物
好明顯係酒樓員工自己拎左
我追問左經理好多次
佢都只係話搵唔返同唔同意思就算
因為小禮物上有我地既私人資料,所以我好介意外洩俾其他人
佢地實在太唔負責任

另外...進場時忽然發現多左部吹泡泡機
我地都係進場果陣先至見到!

多謝你的資料呀~
睇完你既評價...我有d擔心喎...下個月我就擺酒喇~~
講真我對佢食物質數係有期待嫁, 因為之前我個妹係旺角個間擺, d客人都話d野幾好食...之前見到其他人既評論都話幾好...我好希望d客人食到好味既食物...但而家睇你講完...真係有d擔心喎...
至於小禮物方面...會唔會係佢地d員工攞左呀!咁我諗我都要搵d兄弟姊妹幫手跟進下, 我個d就無乜私人資料, 我有多比佢地都唔係問題, 但如果係佢地不問自取, 又真係幾難接受....
敬酒個個太快呀~咁我要同佢地要求下行慢d先得...請得攝影嚟影野, 更係想每一刻都有得記錄起做回憶啦...
吹泡泡機...佢地有幫你放泡泡呀?
除左呢幾樣野之外, 你對佢地既安排, 仲有無咩評價, 或者我地要留意嫁, 婚期越近就越擔心同緊張呀~

係呀! 佢地有吹泡泡機呀.
回頂端
acky
XXX.XXX.28.40

發表發表於: Fri Jan 02, 2009 11:17 am

KK小肥 寫到:
acky 寫到:
大家知唔知酒樓有無包現場直播呀??OR 自己要有DV自己駁線嗎??

現場直播係有...
不過自己要有DV機,腳架&線, 佢地會幫你駁線!

Thanks! KK小肥, 咁我要早d問朋友借先得!

我仲想問進場音樂, 酒樓係咪有的? 其餘音樂係我地比經理播 or 我要吩咐定一位朋友去負責播呢?

我地有咩地方要注意呀? Rolling Eyes
回頂端
Rice
XXX.XXX.6.92

發表發表於: Sun Jan 04, 2009 11:23 pm

引言回覆:
KK小肥 寫到:
acky 寫到:
大家知唔知酒樓有無包現場直播呀??OR 自己要有DV自己駁線嗎??

現場直播係有...

我自己要有DV機,腳架.....但是是甚麼線........
回頂端
acky

發表發表於: Fri Jan 09, 2009 1:10 pm

Rice 寫到:
引言回覆:
KK小肥 寫到:
acky 寫到:

現場直播係有...

我自己要有DV機,腳架.....但是是甚麼線........

Hello Rice,

好快就到你bd啦, 咁你confirm咗菜單嗎? 係咪酒樓call你的?
咁你要咗邊個menu呀? thanks!
回頂端
Ivy0408
XXX.XXX.98.39

發表發表於: Mon Jan 12, 2009 11:05 am

acky 寫到:
KK小肥 寫到:
acky 寫到:

現場直播係有...

我仲想問進場音樂, 酒樓係咪有的? 其餘音樂係我地比經理播 or 我要吩咐定一位朋友去負責播呢?

我之前都喺度擺過, 我自己就準備晒d歌比佢地播, 因為酒樓話佢地有的歌唔多, 同埋席前可能播來播去都係果d, 酒樓方面會安排一個waiter幫你播, 但你最好搵一個兄弟或姊妹去跟, 因為好似我咁, 我進場首歌係<今天你要嫁給我>做進場, 首歌都未播完, 佢就stop咗, 首歌最後係有d人的笑聲架, 果個waiter都唔知, 結果個video最後的兩張相都未播到就停咗囉.
回頂端
Ivy0408
XXX.XXX.98.39

發表發表於: Mon Jan 12, 2009 11:08 am

KK小肥 寫到:

係呀, 佢地會喺進場時放, 當你地臨行到台前就放, 我後尾都係睇返video先知到佢地有放.
回頂端
acky

發表發表於: Mon Jan 12, 2009 5:00 pm

Ivy0408 寫到:
KK小肥 寫到:

係呀, 佢地會喺進場時放, 當你地臨行到台前就放, 我後尾都係睇返video先知到佢地有放.

Thanks for your sharing. 咁我想問酒樓直播佢地會唔會做的??
回頂端
KK小肥

發表發表於: Mon Jan 12, 2009 5:17 pm

acky 寫到:
KK小肥 寫到:
acky 寫到:

現場直播係有...

我仲想問進場音樂, 酒樓係咪有的?

其餘音樂係我地比經理播 or 我要吩咐定一位朋友去負責播呢?

我唔知酒樓有無呀?(SORRY)
我的音樂係交比請返來的司儀負責播!
如果有小禮物剩, 記得當晚問酒樓經理攞返...
因為我第二日打去就話交左比司儀, 咁我問返司儀. 司儀話無收過..
係我自己唔記問...咁大家可以注意一吓!
回頂端
KK小肥

發表發表於: Mon Jan 12, 2009 5:19 pm

Rice 寫到:
引言回覆:
KK小肥 寫到:
acky 寫到:

現場直播係有...

係駁DV機的AV線輸出!
回頂端
acky

發表發表於: Wed Jan 14, 2009 10:58 am

KK小肥 寫到:
Rice 寫到:
引言回覆:
KK小肥 寫到:
acky 寫到:

現場直播係有...

係駁DV機的AV線輸出!

Thanks! KK小肥
回頂端