發表主題 回覆文章
敏儀
XXX.XXX.112.55

發表發表於: Thu Nov 27, 2008 2:20 pm

廣告贊助 [隱藏]
Wed-Wed B 寫到:
敏儀 寫到:
wed-wed b你幾時舉行婚禮ar?
佢地執相要執幾耐, 執相果時會唔會問返客人意見gar

我都唔知佢地要執幾耐..(因為我仲未俾相佢地)..佢地之前就話大概2個月到 (由交相俾佢地起計) wor.
你通知佢要邊幾張相嘅時候可以寫埋有咩想執. 到佢地執相, 排版, 每一個程序都等你confirm先. (不過咁樣你就要再預鬆d時間啦...)

咦? 每個步驟都可以confirm之後先到下一步, D service又好似幾好wor.
我嘅婚期都唔算好趕, 可以等佢地慢慢執. Very Happy
回頂端
Wed-Wed B
XXX.XXX.38.2

發表發表於: Thu Nov 27, 2008 2:34 pm

敏儀 寫到:
敏儀 寫到:
wed-wed b你幾時舉行婚禮ar?
佢地執相要執幾耐, 執相果時會唔會問返客人意見gar

我都唔知佢地要執幾耐..(因為我仲未俾相佢地)..佢地之前就話大概2個月到 (由交相俾佢地起計) wor.
你通知佢要邊幾張相嘅時候可以寫埋有咩想執. 到佢地執相, 排版, 每一個程序都等你confirm先. (不過咁樣你就要再預鬆d時間啦...)

咦? 每個步驟都可以confirm之後先到下一步, D service又好似幾好wor.
我嘅婚期都唔算好趕, 可以等佢地慢慢執. Very Happy

係啊..暫時嚟講我覺得佢地嘅service真係好好.
不過如果你要每個step都等你confirm先再go, 就一定要同佢地講明啊~ Smile
回頂端
小占
XXX.XXX.55.30

發表發表於: Thu Nov 27, 2008 4:06 pm

HELLO,

佢D化妝品都OK,不過如果想乾淨D就自己帶LIPGLOSS啦~
我皮膚都算幾易敏感,但佢D化妝品都無令我塊面出事,應該都OK!
你同個化妝師溝通咗,咁佢通常都會幫到你~

至於後期,因為佢地都係國內人,所以好多嘢都要講得好清楚,唔係歧視,係因為大家文化同埋做事方法唔同,所以都係講清楚好~

小占
回頂端
LMer
XXX.XXX.19.100

發表發表於: Fri Nov 28, 2008 10:59 am

小占 寫到:
HELLO,

佢D化妝品都OK,不過如果想乾淨D就自己帶LIPGLOSS啦~
我皮膚都算幾易敏感,但佢D化妝品都無令我塊面出事,應該都OK!
你同個化妝師溝通咗,咁佢通常都會幫到你~

至於後期,因為佢地都係國內人,所以好多嘢都要講得好清楚,唔係歧視,係因為大家文化同埋做事方法唔同,所以都係講清楚好~

小占

totally agree!
communication is the best way to prevent any undesirable issues... Cool
回頂端
小占
XXX.XXX.241.21

發表發表於: Sat Nov 29, 2008 10:00 am

you are correct!
As they are in different culture, so it's better to have all the things in black and white to avoid misunderstanding!

後期我就唔係好知得唔得喇,有無朋友仔可以講講呀?又或者SHARE吓D相俾大家睇吓呀!
回頂端
LMer

發表發表於: Mon Dec 01, 2008 2:57 pm

小占 寫到:
you are correct!
As they are in different culture, so it's better to have all the things in black and white to avoid misunderstanding!

後期我就唔係好知得唔得喇,有無朋友仔可以講講呀?又或者SHARE吓D相俾大家睇吓呀!

後期唔錯,做到個客滿意爲止~相册質量都幾好,唔會比我去臺灣個間差,價錢仲便好多。
回頂端
winnie1218
XXX.XXX.48.134

發表發表於: Mon Dec 01, 2008 11:50 pm

敏儀 寫到:
winnie1218 寫到:
LMer 寫到:
winnie1218 寫到:
Wed-Wed B,
sorry for late reply. 我影了1day青青+棚景, 遅d會再去廣州影多日。
我本身黑眼圈都好勁,個mua都話佢地d遮暇膏唔係咁好,她們遮暇膏不是用mac
另外,你可以試下用photo impact 執相

lol, i got really bad dark circle as well and it seems no concealer works for me .... the only magic work for me is touch up.

Winnie, 你分開2日影? 你會去廣州邊度影啊?
你青青o個日邊個係camman同MUA?

yup,分開2日影。最初我去join plan 時佢地話可以join左1 day plan影左一輯先,效果滿意的話可以upgrade去2 day plan
廣州會去從化影
camman 同mua info 就pm左比你
你o個日邊個係camman同MUA?
happy wedding!

廣州從化係邊度來gar,有D咩好景?

花田+park
回頂端
LMer

發表發表於: Wed Dec 03, 2008 2:47 pm

I saw some pictures taken @ 從化. That place has some really amazing scenes. does any one know how far is it? tks~
回頂端
Wed-Wed B
XXX.XXX.38.2

發表發表於: Wed Dec 03, 2008 5:56 pm

終於交咗相俾RM做後期啦~~期待中~ Smile

LMer, 想問下你, RM話"会根据场景而不同选取3-4张有代表性的相片做出的几个风格供顾客选择", 你知唔知佢幾耐到會俾d風格我捒?

我好心急啊~~ Razz
回頂端
winnie1218
XXX.XXX.64.21

發表發表於: Thu Dec 04, 2008 11:03 am

LMer 寫到:
I saw some pictures taken @ 從化. That place has some really amazing scenes. does any one know how far is it? tks~

it's far from GZ, need around 1.5 hours traveling time from GZ RM to 從化, u can see the details in RM homepage.
回頂端