發表主題 回覆文章
Rachel Kwan
XXX.XXX.130.10

發表發表於: Sat Oct 11, 2008 3:51 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
幸福女孩 寫到:
我之前已經睇過其他帖嘅design,最後......揀咗photo嗰款,個原本唔係立體架!不過,我想做一個folder,可以將餅卡放入去,所以rachel之前post嗰個folder嘅製作方法好有用,可以大派用場喔!
but, 如果真係做唔到的話,我會將佢轉做邀請卡,然後俾e-print or 卡片王印。

不過我朋友不停咁叫我唔好自己整請帖,因為怕整得唔好會好失禮喎!我而家都唔知點。煩惱~~煩惱~~~

傻啦!咩朋友....佢就真係失禮囉....呢d 係心血+心思! <--唔好意思,激動左少少!!
回頂端
幸福女孩
XXX.XXX.123.174

發表發表於: Sat Oct 11, 2008 9:26 pm

Rachel Kwan 寫到:
幸福女孩 寫到:
我想買下呢張銀色卡紙會唔會好貴呀?

唔貴架~
我買d A4 Size 小量買,大概$2 一張啦~

係咪普通銀色卡紙嚟架?有冇特別名架?
回頂端
幸福女孩
XXX.XXX.123.174

發表發表於: Sat Oct 11, 2008 9:28 pm

幸福女孩 寫到:
我之前已經睇過其他帖嘅design,最後......揀咗photo嗰款,個原本唔係立體架!不過,我想做一個folder,可以將餅卡放入去,所以rachel之前post嗰個folder嘅製作方法好有用,可以大派用場喔!
but, 如果真係做唔到的話,我會將佢轉做邀請卡,然後俾e-print or 卡片王印。

不過我朋友不停咁叫我唔好自己整請帖,因為怕整得唔好會好失禮喎!我而家都唔知點。煩惱~~煩惱~~~

傻啦!咩朋友....佢就真係失禮囉....呢d 係心血+心思! <--唔好意思,激動左少少!!

哇哈哈~~~~~>o<,我都係咁話,又幾多人會自己design,自己落手落腳整呀?所以我都會堅持^v^v <~~~呵呵!我比你更激動....=.="
回頂端
vicky215
XXX.XXX.90.5

發表發表於: Mon Oct 13, 2008 1:31 am

我想問下邊到有UV保護膜及大既毛毛球賣呀??
搵左好多地方都無呀!
回頂端
幸福女孩
XXX.XXX.222.220

發表發表於: Thu Oct 16, 2008 4:13 pm

我張所謂嘅請帖,大家有咩意見同idea?

帖001.jpg  Filesize: 134.37 KB  瀏覽次數: 3010 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 封面
帖002.jpg  Filesize: 105.15 KB  瀏覽次數: 3010 次
 圖片描述: 內頁
帖001.jpg  Filesize: 134.37 KB  瀏覽次數: 3010 次
 圖片描述: 底面
回頂端
開心的馬騮
XXX.XXX.167.29

發表發表於: Mon Oct 20, 2008 4:21 pm

早前post 個既 DIY Folder
可以放相用

有姊妹問起製法,希望幫到大家

1. 用一張A4紙對摺及依虛線摺好
2. 剪走藍色斜線部分
3. 剪出藍色斜線的四分一段,對摺,貼上雙面膠紙
4. 把Folder 那邊用剛才準備的小段貼合
5. 完成

我想問下銀色D花點整架...我都想整呀...同埋你D花紋係邊到有得DL呀...THX
回頂端
jojoju & grow
XXX.XXX.90.17

發表發表於: Mon Oct 27, 2008 10:33 pm

幸福女孩 寫到:

hi.. 我之前都係迎囍擺ga...張帖其實幾靚,係裏面印字煩...
所以我當時其實係自己scan左張帖內頁的花紋,然後用佢做background, 用photoshop加左自己張相和文字,之後拎去哂4R絨面相,返來成長貼係帖入面,出來效果都唔錯ga,你可以試試~~
回頂端
meishan
XXX.XXX.139.106

發表發表於: Tue Nov 25, 2008 5:20 pm

今個月大家好似好忙咁喎。
Smile
回頂端
大舊 與 咪咪
XXX.XXX.48.130

發表發表於: Tue Nov 25, 2008 5:56 pm

jojoju & grow 寫到:
幸福女孩 寫到:

hi.. 我之前都係迎囍擺ga...張帖其實幾靚,係裏面印字煩...
所以我當時其實係自己scan左張帖內頁的花紋,然後用佢做background, 用photoshop加左自己張相和文字,之後拎去哂4R絨面相,返來成長貼係帖入面,出來效果都唔錯ga,你可以試試~~

聽落真係吾錯喎..可否pm比我看下效果啊..thanks
回頂端
jojoju & grow
XXX.XXX.90.17

發表發表於: Wed Nov 26, 2008 12:15 am

大舊 與 咪咪 寫到:
jojoju & grow 寫到:
幸福女孩 寫到:

聽落真係吾錯喎..可否pm比我看下效果啊..thanks

pm 左, 睇下收唔收到~

不過放心啦, 其實真係work ge.. 我有d朋友根本睇唔出我係貼相, 以為係印ge~
不過呢個方法你要自己整一大堆野, 會麻煩d... 不過勝在慳$$
回頂端