發表主題 回覆文章
Beat Rice
XXX.XXX.55.169

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 11:13 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
大紅大紫 寫到:
釘釘 寫到:
可能之前出錯的情況太多,所以而家唔俾我地排,咁就少了一個搞錯的機會!

佢地做得好就話ok
唔好就趕客lor~
排版好重要架麻-.-"

仲有, 我原本10月底去, 而家改左12月中啦
希望所有野都順利啦~

12月中去, 落雨既機會細d, 一定唔會打風, 我諗都會好順利既~~ Wink
但係最好到時帶定件褸, 出出入入影相時都可以褸吓, 保暖ma....
回頂端
torana
XXX.XXX.76.35

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 11:15 am

嘩﹐日月潭好遠喎。。。好似要坐成兩個幾三個鐘頭車先到。

我哋個日去既童話城堡新社莊園http://www.summit-resort.com都要坐大半個鐘頭車﹐但已經算好好。跟我同一日影既幾對新人﹐早出外景過我﹐但又遲過我好多先返﹐所以選外景要三思﹐唔係會徙晒D時間係坐車度。。。

男裝禮服唔多﹐D裇衫顏色又好娘﹐最好都係自己帶定兩套禮服去﹐不過要預左會整到搞好污糟﹐要坐泥呀爛地呀等等。
回頂端
microleo
XXX.XXX.183.43

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 12:56 pm

torana 寫到:

我哋個日去既童話城堡新社莊園http://www.summit-resort.com都要坐大半個鐘頭車﹐但已經算好好。跟我同一日影既幾對新人﹐早出外景過我﹐但又遲過我好多先返﹐所以選外景要三思﹐唔係會徙晒D時間係坐車度。。。

男裝禮服唔多﹐D裇衫顏色又好娘﹐最好都係自己帶定兩套禮服去﹐不過要預左會整到搞好污糟﹐要坐泥呀爛地呀等等。

唔該晒妳既意見啊......
其實係因為我真係覺得日月潭好靚先揀呢度
有冇sis有其他好選擇呢??????

我男朋友租衫個間有得借恤衫俾佢去影相, 仲會借埋背心同bow tie啊, 所以都ok既
回頂端
TORoo
XXX.XXX.172.115

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 2:27 pm

torana 寫到:
大家好~~~ 我回來了~~~~ (其實我係8號影相﹐不過到而家先有時間上來﹐嘻)

今次影婚照真係好痛苦。雖然D相影出黎好靚﹐masalili既所有工作人員都超好人﹐但係。。。。奉勸大家千祈唔好夏天去影相呀!!!!!

蚊- 我哋影既係童話城堡。第一個景係樹林﹐一入到去﹐即刻有幾廿隻蚊圍住我哋飛來飛去。我哋噴晒蚊怕水都頂唔住﹐我男友兩隻手被叮了四十多粒蚊難。。。痴線架!!! Sad

我雖然只被叮了幾粒﹐但係隻腳個粒發左炎﹐變左紫色兼腫到變豬腳﹐痛到行唔到﹐去左睇兩次急症﹐今次影婚照既代價真係大。。。

蜻蜓- 係童話城堡有個人工瀑布﹐我見其它jm影出黎既相都好靚﹐所以同tommy話我想去影。點知﹐個度又係成天都係蚊﹐仲有成百隻蜻蜓係度飛來飛去! 仲要我趴係地下扮開心咁影相﹐真係嚇到我痴左線。一唔影相時我就好似癲婆咁不斷用手撥開D蜻蜓﹐超級恐佈。。。仲有我差D食左隻蚊滋落肚呀。。。。而家稔起都打冷震。。。。最慘既係咁辛苦影呢幾張相﹐最後一張都揀唔落手﹐因為相中我既表情實在太嚇人!

另外﹐天氣又熱又焗﹐全身都出晒汗﹐仲要扮開心影相。。。我真係影到一半已經快頂唔住!

之後就係揀相。我哋一共買了四十張相﹐一本15"和一本18"相簿。我有coupon送一個20"相架﹐另外仲有兩個桌上框。揀相揀了六個鐘頭﹐睇到金睛火眼之餘﹐又比蚊叮了幾次!

25號第一校﹐希望一切都係值得架啦~~~~~

torana, 哇~~~辛苦晒你地呀!! 好在無中左暑...
成百隻蜻蜓!!!! Shocked 我都好怕小昆蟲

希望睇到相個時你地就會覺得所有的付出都係值得的~~
人工瀑布影出來的效果如何??? 因好想睇下到時城堡d景呀!你到時一定share比我睇呀!
回頂端
yyken
XXX.XXX.12.81

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 2:43 pm

本人十月二號去影相啊! 請問有冇清單說明要帶乜嘢去呀? 可以唔以forward 個list 給我? Many thanks! Smile
回頂端
balin
XXX.XXX.55.73

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 4:14 pm

大紅大紫 寫到:
釘釘 寫到:
可能之前出錯的情況太多,所以而家唔俾我地排,咁就少了一個搞錯的機會!

佢地做得好就話ok
唔好就趕客lor~
排版好重要架麻-.-"

希望所有野都順利啦~

Hi~大家好~
我係9/15收到一校,昨日第一次上黎見到大家在討論不再提供指定編排順序既問題....
我即刻send email問佢地是否真係無法排序,岩岩已經收到masalili覆我,如下:

不好意思喔~~ 關於您提出想指定編排順序的需求,必須先跟您說明一下,
自2008/9/1起看樣的海外客戶,我們將暫停提供指定編排順序的服務。原
因如下:

一、由於先前曾經發生海外客戶於校稿時指定相片編排順序後,在校稿過
程中再次調整指定排序,但收到相本後卻因時間已久,造成雙方印象模糊,
因此無法釐清當時指定排序的調整版本,造成雙方誤解,影響客戶權益。

二、考量到海外客戶因多以線上校稿為主,故校稿過程會較為繁複,並且
加上校稿標準需求不一,可能一併拉長後製階段並延後取件時間。

爲了避免以上狀況發生、或產生其他事後爭議,自2008/9/1起看樣的海外客
戶將不再主動提供指定編排順序,而改為統一由製本師父為您編排~~

不過,若您仍然有指定編排順序的需求,公司基於服務立場,我們可提供一
份「指定相本編排順序同意書」供您填寫,如果在收到相本之後發現排序有
誤的問題,將由我們承擔重製的責任,但是期間發生的運送費用需要由您自
行負擔,如果您同意的話,即可讓您指定編排順序。您可考量看看,若有需
要請您再來信向我索取同意書喔~~^^

睇完d 細節...........即係話if我地想自己編排係ok架!
我同bf要諗下先... 可能都會交師父幫忙 Rolling Eyes
回頂端
豬豬~
XXX.XXX.144.88

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 4:18 pm

yes...大家可以諗諗..好似響hk影相咁..
佢地都係幫埋我地排架啦..
都冇問題架~~
最多..你唔放心,,,可以同佢地講明,.你想分景放定點分放..
應該都會聽你地要求既~
回頂端
Beat Rice

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 5:37 pm

balin 寫到:
大紅大紫 寫到:
釘釘 寫到:

佢地做得好就話ok
唔好就趕客lor~
排版好重要架麻-.-"

希望所有野都順利啦~

Hi~大家好~
我係9/15收到一校,昨日第一次上黎見到大家在討論不再提供指定編排順序既問題....
我即刻send email問佢地是否真係無法排序,岩岩已經收到masalili覆我,如下:

不好意思喔~~ 關於您提出想指定編排順序的需求,必須先跟您說明一下,
自2008/9/1起看樣的海外客戶,我們將暫停提供指定編排順序的服務。原
因如下:

一、由於先前曾經發生海外客戶於校稿時指定相片編排順序後,在校稿過
程中再次調整指定排序,但收到相本後卻因時間已久,造成雙方印象模糊,
因此無法釐清當時指定排序的調整版本,造成雙方誤解,影響客戶權益。

二、考量到海外客戶因多以線上校稿為主,故校稿過程會較為繁複,並且
加上校稿標準需求不一,可能一併拉長後製階段並延後取件時間。

爲了避免以上狀況發生、或產生其他事後爭議,自2008/9/1起看樣的海外客
戶將不再主動提供指定編排順序,而改為統一由製本師父為您編排~~

不過,若您仍然有指定編排順序的需求,公司基於服務立場,我們可提供一
份「指定相本編排順序同意書」供您填寫,如果在收到相本之後發現排序有
誤的問題,將由我們承擔重製的責任,但是期間發生的運送費用需要由您自
行負擔,如果您同意的話,即可讓您指定編排順序。您可考量看看,若有需
要請您再來信向我索取同意書喔~~^^

睇完d 細節...........即係話if我地想自己編排係ok架!
我同bf要諗下先... 可能都會交師父幫忙 Rolling Eyes

咁都好d.... 有d咩都寫清講楚都好既....."均曾"呢樣嘢我覺得係masalili其中一大優點!! Very Happy
回頂端
Beat Rice

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 5:39 pm

microleo 寫到:
torana 寫到:

唔該晒妳既意見啊......
其實係因為我真係覺得日月潭好靚先揀呢度
有冇sis有其他好選擇呢??????

我男朋友租衫個間有得借恤衫俾佢去影相, 仲會借埋背心同bow tie啊, 所以都ok既

你男朋友係邊度組衫ga, 我都係度煩緊bf d衫點算... Confused
回頂端
yeungcl
XXX.XXX.41.22

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 8:57 pm

死啦~ 下星期日就去喇~ 無諗過仲係咁熱~

我都係城堡, 大鑊啦~ 最怕昆蟲......>< 又熱又有蟲, 點好呀?!

好彩有個舞霏湖, 無咁熱~
回頂端