發表主題 回覆文章
=fish=
XXX.XXX.28.153

發表發表於: Wed Sep 17, 2008 9:23 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
winniesumyee 寫到:
呵呵...我都剛剛影完番黎喇, 真係天公造美, 剛剛影完第2日就打大風, 重差d番唔到黎添呀....
30號就會收到第一校, 好緊張呢....

I just saw a 服務公告 from Masalili, 海外客戶將不再提供指定編排順序,改為統一由製本師父編排.... Sad
http://www.masalili.com.tw/ms_co_active.asp?AClass=AC02

I am taking my pre-wedding pictures on December. I am kind of worry they will make the ablum look bad, like the previous jm mentioned....
回頂端
Beat Rice
XXX.XXX.55.169

發表發表於: Thu Sep 18, 2008 9:37 am

=fish= 寫到:
呵呵...我都剛剛影完番黎喇, 真係天公造美, 剛剛影完第2日就打大風, 重差d番唔到黎添呀....

I just saw a 服務公告 from Masalili, 海外客戶將不再提供指定編排順序,改為統一由製本師父編排.... Sad
http://www.masalili.com.tw/ms_co_active.asp?AClass=AC02

I am taking my pre-wedding pictures on December. I am kind of worry they will make the ablum look bad, like the previous jm mentioned....

其實我覺得masalili 咁做都幾唔公平, 講真我哋d海外客同台灣客都係一樣俾咁多錢啫, 而且多數都會好肯俾多d錢買相, 我哋本身都唔可以揀美編既service 啦, 依家連相既次序都唔俾排, 都對佢哋幾失望...... Sad
回頂端
彩虹
XXX.XXX.96.25

發表發表於: Thu Sep 18, 2008 12:11 pm

Beat Rice 寫到:
=fish= 寫到:

其實我覺得masalili 咁做都幾唔公平, 講真我哋d海外客同台灣客都係一樣俾咁多錢啫, 而且多數都會好肯俾多d錢買相, 我哋本身都唔可以揀美編既service 啦, 依家連相既次序都唔俾排, 都對佢哋幾失望...... Sad

有冇得反抗呀!唔公平!!!唔可以話造成混亂就唔俾人自己編
回頂端
釘釘
XXX.XXX.252.161

發表發表於: Thu Sep 18, 2008 2:49 pm

可能之前出錯的情況太多,所以而家唔俾我地排,咁就少了一個搞錯的機會!
回頂端
大紅大紫
XXX.XXX.88.202

發表發表於: Thu Sep 18, 2008 3:31 pm

釘釘 寫到:
可能之前出錯的情況太多,所以而家唔俾我地排,咁就少了一個搞錯的機會!

佢地做得好就話ok
唔好就趕客lor~
排版好重要架麻-.-"

仲有, 我原本10月底去, 而家改左12月中啦
希望所有野都順利啦~
回頂端
TORoo
XXX.XXX.172.115

發表發表於: Thu Sep 18, 2008 3:54 pm

winniesumyee,我聽朋友話佢地o個邊之前都落緊大兩又有typhoon
我都好怕我影個時打風,如果遇到typhoon落雨時
佢地會點安排行程???
我地好希望天氣係風和日麗, 唔會太曬!有得睇相個時記得要share俾我地睇呀!

大紅大紫,.
12月應該會凍d...
你join左邊個package??
回頂端
豬豬~
XXX.XXX.144.88

發表發表於: Thu Sep 18, 2008 6:30 pm

前日收到實物..好開心..因為冇做錯到...
其實之前聽咁多jm講返到黎先知出左錯..真係幾咁煩架..

同埋自已做編排..汁相..都好煩..再加上要同佢地美編溝通好..
又驚佢唔明我想點..又怕佢誤會我意思..都真係幾咁..煩惱

所以其實而家佢地咁做..真係有好..有唔好..
又唔可以叫唔公平既..唔會十全十美係你所想架ma~~
最重要影得開心..出黎效果好..就好
回頂端
torana
XXX.XXX.26.1

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 1:25 am

大家好~~~ 我回來了~~~~ (其實我係8號影相﹐不過到而家先有時間上來﹐嘻)

今次影婚照真係好痛苦。雖然D相影出黎好靚﹐masalili既所有工作人員都超好人﹐但係。。。。奉勸大家千祈唔好夏天去影相呀!!!!!

蚊- 我哋影既係童話城堡。第一個景係樹林﹐一入到去﹐即刻有幾廿隻蚊圍住我哋飛來飛去。我哋噴晒蚊怕水都頂唔住﹐我男友兩隻手被叮了四十多粒蚊難。。。痴線架!!! Sad

我雖然只被叮了幾粒﹐但係隻腳個粒發左炎﹐變左紫色兼腫到變豬腳﹐痛到行唔到﹐去左睇兩次急症﹐今次影婚照既代價真係大。。。

蜻蜓- 係童話城堡有個人工瀑布﹐我見其它jm影出黎既相都好靚﹐所以同tommy話我想去影。點知﹐個度又係成天都係蚊﹐仲有成百隻蜻蜓係度飛來飛去! 仲要我趴係地下扮開心咁影相﹐真係嚇到我痴左線。一唔影相時我就好似癲婆咁不斷用手撥開D蜻蜓﹐超級恐佈。。。仲有我差D食左隻蚊滋落肚呀。。。。而家稔起都打冷震。。。。最慘既係咁辛苦影呢幾張相﹐最後一張都揀唔落手﹐因為相中我既表情實在太嚇人!

另外﹐天氣又熱又焗﹐全身都出晒汗﹐仲要扮開心影相。。。我真係影到一半已經快頂唔住!

之後就係揀相。我哋一共買了四十張相﹐一本15"和一本18"相簿。我有coupon送一個20"相架﹐另外仲有兩個桌上框。揀相揀了六個鐘頭﹐睇到金睛火眼之餘﹐又比蚊叮了幾次!

25號第一校﹐希望一切都係值得架啦~~~~~
回頂端
Beat Rice
XXX.XXX.55.169

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 9:53 am

torana 寫到:
大家好~~~ 我回來了~~~~ (其實我係8號影相﹐不過到而家先有時間上來﹐嘻)

今次影婚照真係好痛苦。雖然D相影出黎好靚﹐masalili既所有工作人員都超好人﹐但係。。。。奉勸大家千祈唔好夏天去影相呀!!!!!

蚊- 我哋影既係童話城堡。第一個景係樹林﹐一入到去﹐即刻有幾廿隻蚊圍住我哋飛來飛去。我哋噴晒蚊怕水都頂唔住﹐我男友兩隻手被叮了四十多粒蚊難。。。痴線架!!! Sad

我雖然只被叮了幾粒﹐但係隻腳個粒發左炎﹐變左紫色兼腫到變豬腳﹐痛到行唔到﹐去左睇兩次急症﹐今次影婚照既代價真係大。。。

蜻蜓- 係童話城堡有個人工瀑布﹐我見其它jm影出黎既相都好靚﹐所以同tommy話我想去影。點知﹐個度又係成天都係蚊﹐仲有成百隻蜻蜓係度飛來飛去! 仲要我趴係地下扮開心咁影相﹐真係嚇到我痴左線。一唔影相時我就好似癲婆咁不斷用手撥開D蜻蜓﹐超級恐佈。。。仲有我差D食左隻蚊滋落肚呀。。。。而家稔起都打冷震。。。。最慘既係咁辛苦影呢幾張相﹐最後一張都揀唔落手﹐因為相中我既表情實在太嚇人!

另外﹐天氣又熱又焗﹐全身都出晒汗﹐仲要扮開心影相。。。我真係影到一半已經快頂唔住!

之後就係揀相。我哋一共買了四十張相﹐一本15"和一本18"相簿。我有coupon送一個20"相架﹐另外仲有兩個桌上框。揀相揀了六個鐘頭﹐睇到金睛火眼之餘﹐又比蚊叮了幾次!

恭喜呀~~~ 我估d相一定靚既, 我都係去影城堡ga
雖然係辛苦d, 但係d相靚, 咩都值得la, 而且係去嗰時天氣唔係落雨打風而經好好la, 希望我影相嗰陣都會好似你咁有陽光la...
回頂端
microleo
XXX.XXX.183.43

發表發表於: Fri Sep 19, 2008 11:03 am

torana 寫到:

恭喜晒啊.......我就好怕熱所以就揀下年三月先去, 我係去日月潭啊, 我想問呢個度0的男禮係點架, 因為我男朋友都仲諗緊租唔租衫過去影啊
回頂端