發表主題 回覆文章
sindysin829
XXX.XXX.254.35

發表發表於: Thu Aug 28, 2008 12:29 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我都係下年1月結婚, 佢係今年新年既時候無啦啦同我講, 不如下年我地試下派利是, 我話今年都得架唔使等下年, 之後佢話"唔係呢,係真係派利是" 我打左個特, 我話要用好多錢架喎, 佢話我蠢唔明佢講乜, 後來我話玩下囉, 比d小朋友開心下都好, 點知過左新年, 佢帶我去睇結婚d野, 我先知佢原來係講結婚, 佢都係無向我求婚架, 不過童話故事既情節又真係有幾多人可以發生呢 Laughing
回頂端
freedom
XXX.XXX.112.87

發表發表於: Thu Aug 28, 2008 6:42 pm

其實我係路過搵資料的,我bd係10年3月 Very Happy ,但係見到個主題好吸引所以就入黎睇同留言 Embarassed
初初諗住係09年尾or10年頭結婚,但係錢又未儲,bf又未求婚,點結婚呀,我都成日問佢幾時求婚,之後我同佢講如果你唔同我求婚,我係唔會開始搞結婚d野 的Razz
之後我就無再問佢幾時求婚
佢就問我鍾意d乜野款介子,乜野color,乜野group,(因為佢係說佢媽咪相熟的朋友買的,而我又有friend係金行做,所以唔多唔少都會識少少)
之後我都唔知佢幾時整好隻介子,有個星期日同佢屋企人飲茶,佢媽咪當住我面前問我bf比左我試未,啱唔啱帶,雖然無講到明係介子,但係傻都知係乜啦,所以搞到我知道介子已經做好,到夜晚返到屋企,佢話隻介子星期六已經放左係間屋某一處度,仲話我咁都睇唔到,所以我等佢去沖澡果時就周圍搵啦,唓,好快就比我搵到啦,放左係個飾柜入面個水晶球度,但係我就扮搵唔到 Very Happy 佢又無表示,估唔到佢係第二朝一早五點幾拍醒同我求婚,係我最唔清醒的時候
回頂端
豬豬~
XXX.XXX.144.88

發表發表於: Tue Sep 16, 2008 8:11 am

聽左你地兩個講..我都好想快d知我男友點同我求...

因為我bd係09.1月..好快咋~~d野都攪得7788..
不過佢話一定會響我求既.不過唔知佢點求..因為我地都訂左結婚介啦~~
回頂端
奧莉公主
XXX.XXX.77.251

發表發表於: Tue Sep 16, 2008 10:29 am

我男朋友琴日終於向我求左婚啦....佢話因為今個星期五要上網註冊,點到要係之前做野...

佢知道我鍾意睇衝上雲霄,琴日於是無啦啦點都要去赤柱喎,點知我又好唔生性話見到美利樓,只係諗起方中信同陳慧珊 (無法啦,我鍾意方中信多d嘛),激到佢紮紮跳不停話,唔係呀,係馬德鐘同陳慧珊,然後就帶左我去其中一間餐廳,明明琴日三十幾度又偏要坐戶外位喎,就係我行開番埋位的時候,發現枱上面多左隻介指~~~咁我當然係I Do
回頂端