發表主題 回覆文章
cutygirl
XXX.XXX.58.138

發表發表於: Sun Jul 27, 2008 6:59 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
eve, SEle........> 係呀...應該唔難既,講真都做左咁多年野,只不過穩鎮d都係搵左另一份工先走law..費時到時睇唔啱總衰啦....同埋而家d野咁貴,開支咁大,靠哂未來老公一份收入佢會好辛苦,好大壓力架...哈哈...都係辛苦命,冇得做少奶奶........ Very Happy
回頂端
Universe
XXX.XXX.26.100

發表發表於: Mon Jul 28, 2008 9:53 pm

cutygirl 寫到:
eve...> 係呀..做account成日要趕month-end..真係煩...咁你做咩架.....因為係近月尾所以放得太耐d野又驚埋唔到數....我就星期三開始放....諗住10月2號先返工....heee......我都想唔做可以抖下先再搵工...不過又驚到時難搵..因為結左婚之後冇咁易轉工架.... Shocked

雖然我唔係做account, 但都有month-end既問題,我咁耐以嚟都冇喺month-end放過假,因為月尾日子係超忙,但係結婚喎....幸好boss冇炸型!
前前後後我總共會放三個星期假, 重未決定去邊honeymoon呀!想去歐洲,但係好鬼貴呀!聽聞一個MacDonald餐要成百多元, 一罐可口可樂要成幾十蚊, 真誇張!!
你地會去邊?
回頂端
cutygirl
XXX.XXX.202.93

發表發表於: Tue Jul 29, 2008 1:31 pm

你就好啦...可以放3星期假.....唉....我放幾日咋就俾阿head話我啦.....唔公平呀....honeymoon?唔去住啦...一來冇假,二來再儲d錢先去.....應該係下年掛....多數會去日本大版...你呢? Rolling Eyes
回頂端
eve
XXX.XXX.10.122

發表發表於: Thu Jul 31, 2008 1:12 pm

我已經開始派帖啦~~ Wink 本來想將人名PRINT落透明LABEL, 再貼係帖面, 但最終變咗直接PRINT係帖封到..
回頂端
cutygirl
XXX.XXX.202.93

發表發表於: Fri Aug 01, 2008 1:22 pm

ever....>我就用最傳統既方法..就係手寫d人名落張帖度..哈哈...因為我爸爸d字超正...所以唔print咁麻煩啦..又要度位又要打.......今日開始唔派得帖啦...你地呢個月會做d咩呀?好緊張呀..... Very Happy
回頂端
eve
XXX.XXX.10.122

發表發表於: Fri Aug 01, 2008 3:28 pm

ever....>我就用最傳統既方法..就係手寫d人名落張帖度..哈哈...因為我爸爸d字超正...所以唔print咁麻煩啦..又要度位又要打.......今日開始唔派得帖啦...你地呢個月會做d咩呀?好緊張呀..... Very Happy

我就冇咩所謂..照派!! Wink

上星期已經租埋奶奶衫同hold final eg, 今個月會整guest list, sister meeting, 繼續買傢俬同電器, 慢慢搬嘢去新屋, 買褂鞋, 褂fitting..etc...
回頂端
Ha..Ha..
XXX.XXX.144.57

發表發表於: Sun Aug 03, 2008 12:58 am

搵屋搵到我有D氣餒.. Crying or Very sad ..晚晚一放工就去睇樓..睇到我都無晒心機..又熱喎.. Confused 都唔知點算??

帖..攞咗啦..係用酒樓個張..唔知大家都係美心集團..有無唔同款呢??

我亞GER預我會放兩星期假..但我BF都唔知攞唔攞到假去HONEYMOON?? 我就易攞假..只請三日就足放兩星期 (婚假有一星期)...

我都唔知仲有乜未做..你地進展成點呀??
回頂端
cutygirl
XXX.XXX.213.134

發表發表於: Sun Aug 03, 2008 12:42 pm

係呀...搵屋真係幾難架.有時好難搵到間好既屋既...
我都係有6日婚假..不過我阿head唔想我放咁多日..唉..好煩啦.. Shocked
回頂端
SNOOPY鼠鼠
XXX.XXX.125.134

發表發表於: Sun Aug 03, 2008 11:24 pm

大家買在小禮物未呀!!

這網站有很多很便宜的小禮物呀, 遊戲禮物和抽獎禮物也有呀:

www.flickr.com/photos/hahasnoopy
回頂端
zuzu
XXX.XXX.32.94

發表發表於: Mon Aug 04, 2008 10:15 am

係呀...搵屋真係幾難架.有時好難搵到間好既屋既...
我都係有6日婚假..不過我阿head唔想我放咁多日..唉..好煩啦.. Shocked

講到好多野要處理咁, 要同老爺奶奶去做呢樣果樣,一於放足6日啦.
難得有婚假wor!
回頂端