發表主題 回覆文章
十仔
XXX.XXX.225.32

發表發表於: Wed Apr 16, 2008 12:19 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
人哋話結婚後肥5磅係好正常架,你哋肥少少唔怕啦,我就大鑊D Laughing

Sun kit

唔緊要啦,有新工返即係有錢搵,依家搵多d遲d再去玩,重可以玩得豪d添 Wink

亞喱

最慘今次同埋媽咪奶奶去,佢哋見到我個肚實以為我有咗 Surprised (重要係有咗4個月),而且我未咁快生住,我同老公到依家都未做檢查,不過呢排身邊有好多人有咗或已生咗或準備緊,攪到我都有d心心思思
回頂端
十仔
XXX.XXX.186.220

發表發表於: Tue May 20, 2008 2:34 am

好耐無上嚟啦,今日去咗銀行捐錢,原來香港人都好有心,我見到有好多人去捐錢,不過香港人都好極端,差起上嚟都好黑人憎,今日飲茶聽到隔離枱個女人講(個女人應該係做義工)叫人捐錢時試過比人"淼",又試過有一家人行過叫佢捐錢時,其中個得幾歲嘅靚仔同亞媽講:最怕呢D人架啦 Mad ,咁就全家行咗去,當然都無捐到啦,都唔知D人點敎仔架,睇新聞又話有人呃人將D錢入落自己戶口,呢D咁嘅人最好捉佢去當地,要佢親身睇吓人哋苦況或幫手清理現場 Twisted Evil ,錢唔捐唔緊要,但唔可以承機係呢個時候攞人著數 Evil or Very Mad .

最近你哋有無聽有好多傳言話嚟緊重有個大天災?d人講到似層層咁,真係好擔心,搞到我依家生仔計劃都諗住遲少少先啦 Sad
回頂端
阿喱
XXX.XXX.67.112

發表發表於: Tue May 20, 2008 9:47 pm

係呀...次次睇到新聞都忍唔住 Crying or Very sad ,真係好慘......算啦,一樣米養百樣人,我好信因果循環,將來一定會自己受番 Evil or Very Mad
回頂端
十仔
XXX.XXX.186.139

發表發表於: Tue Sep 16, 2008 3:22 am

喂,好耐無見,就嚟一週年啦,準傋點慶祝呀?大家講吓近況先.

我依家減緊肥,因為實在太肥啦,婚後肥咗20磅,個個以為我有咗,我都想有,因為我就可以當當正正咁突個肥肚腩出嚟,依家坐巴士好怕有人讓座比我,到時都唔知坐好定話比佢知好,不設房咗兩個月,可惜重未有聲氣 Sad
回頂端
Sun Kit
XXX.XXX.134.204

發表發表於: Sat Sep 20, 2008 3:34 pm

十仔 寫到:
喂,好耐無見,就嚟一週年啦,準傋點慶祝呀?大家講吓近況先.

我依家減緊肥,因為實在太肥啦,婚後肥咗20磅,個個以為我有咗,我都想有,因為我就可以當當正正咁突個肥肚腩出嚟,依家坐巴士好怕有人讓座比我,到時都唔知坐好定話比佢知好,不設房咗兩個月,可惜重未有聲氣 Sad

嘩, 真係話咁快就1年喇, 我仲係好似岩岩冇耐結婚既感覺呀! 本來諗住去旅行既, 不過屋企要做工程, 攪到冇得去, 唯有睇下相識10週年個陣去唔去到啦~~~~~

我而家隔個禮拜都同我老公隔晚跑步, 希望可以keep住啦! 嘩, 你肥左20磅真係誇張左d喎, 仲乜呀, 好食好住?? Laughing

呢d野唔急得來既, 愈想有就愈難, 慢慢來啦, 期待你既好消息呀! Razz
回頂端
十仔
XXX.XXX.133.38

發表發表於: Wed Sep 24, 2008 11:40 am

我估唔到9月都重會打風,好彩係今年9月23唔係舊年9月23,如果係都唔知點算

打風邊到都唔去得,最終都係同老公出街食餐飯就算,我個一週年就係8號風球下平淡咁過咗啦,原本都諗住去旅行,但我老公將我哋個結婚紀念日讓咗比同事去旅行,所以我哋要到下個月先可以去啦.

你哋點慶祝呀?
回頂端
Sun Kit

發表發表於: Sat Sep 27, 2008 12:25 pm

十仔 寫到:
我估唔到9月都重會打風,好彩係今年9月23唔係舊年9月23,如果係都唔知點算

打風邊到都唔去得,最終都係同老公出街食餐飯就算,我個一週年就係8號風球下平淡咁過咗啦,原本都諗住去旅行,但我老公將我哋個結婚紀念日讓咗比同事去旅行,所以我哋要到下個月先可以去啦.

你哋點慶祝呀?

係啦, 真係好好彩呀, 如果我地上年打風既, 到時唔知會係點呢? 我個日經過酒樓見到有人擺酒, 仲要包埋場, 真係慘呀, 唔知有幾多人會去飲呢? 佢真係蝕晒喇!!!

我個日都同你一樣同老公出去食餐飯咋, 個日屋企開始做工程, 所以老公放左日假, 原先諗住攪掂出去行街, 點知天文台又話晏d會掛8號, 所以最後只好留係屋企, 夜晚出街食飯咋, 我既1週年就係平淡中過左~~
回頂端
十仔
XXX.XXX.224.22

發表發表於: Tue Sep 30, 2008 10:43 am

Sun Kit 寫到:
十仔 寫到:

你哋點慶祝呀?

係啦, 真係好好彩呀, 如果我地上年打風既, 到時唔知會係點呢? 我個日經過酒樓見到有人擺酒, 仲要包埋場, 真係慘呀, 唔知有幾多人會去飲呢? 佢真係蝕晒喇!!!

我個日都同你一樣同老公出去食餐飯咋, 個日屋企開始做工程, 所以老公放左日假, 原先諗住攪掂出去行街, 點知天文台又話晏d會掛8號, 所以最後只好留係屋企, 夜晚出街食飯咋, 我既1週年就係平淡中過左~~

結婚1年咁快又裝修屋企啦?

雖然我哋個結婚1週年平淡咗D,但就係咁平淡先感覺到去邊度或做咩都好,最緊要身邊個嗰係度.
回頂端
Sun Kit

發表發表於: Wed Oct 01, 2008 1:44 pm

結婚1年咁快又裝修屋企啦?

雖然我哋個結婚1週年平淡咗D,但就係咁平淡先感覺到去邊度或做咩都好,最緊要身邊個嗰係度.[/quote]

唔係裝修, 係外牆維修, 我個度都1x年樓齡, d外牆都開始滲水, 所以咪要整囉, 唉, 如果上年知既話叫人整埋, 好過而家日日將d野搬來搬去俾佢整, 煩死喇~~~

我都好同意你講, 最緊要身邊個個係度. Razz
回頂端