發表主題 回覆文章
Joey CE
XXX.XXX.26.226

發表發表於: Wed May 14, 2008 10:47 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    可唔可以pm 個PRICE 用DETAILS 比我呀!! Thanks!!
    回頂端
    ho ho*
    XXX.XXX.159.225

發表發表於: Mon May 19, 2008 12:18 pm

can you pm the detail to me !! Thanks!!
    回頂端
    home
    XXX.XXX.153.6

發表發表於: Tue Jun 10, 2008 10:02 pm

請問

1) 在香港對換馬幣抵D還是在沙巴呢?

2) 在那可以玩激流安全D (我唔識游水) & 抵D? 怎樣報名?

3) 邊個島最值得去玩呢?

謝謝!
    回頂端
    siuchan
    XXX.XXX.247.172

發表發表於: Wed Jun 11, 2008 10:18 pm

DCMH 寫到:
    Montsai 寫到:
    Hi sisters,

I confirmed my tickets to Sabah in June ar, now struggling about the hotel...

- Sutera
    - Shangri La Tanjung Aru
    - Le Meridien

Any suggestions ar, I prefer Shangri La Tanjung Aru, but seems no one discuss in her bor Rolling Eyes

Montsai

我唔係姊妹,不過都想答妳。
    我覺得Sutera (Magellan wing)較好
    好grang and resort,近市區
    海景房最好

Sutera 好呀... 又近碼頭, 可以出海玩...
    回頂端
    QQ & Ray
    XXX.XXX.16.66

發表發表於: Wed Jun 11, 2008 10:29 pm

大家好! 我QQ同未婚夫想在2009年到沙巴舉行海邊/海灘旁舉行婚禮儀式! 因本人及未婚夫不在馬來西亞居住, 所以希望大家幫忙! 謝謝!
    我倆會在今年9或11月到沙巴打點一切, 以下之問題請大家幫忙:
    1) 沙巴可舉行海邊/海灘旁舉行婚禮儀式的地方或酒店
    2) 沙巴20-30人小型婚宴地方推介
    3) 沙巴的化妝及美髮師
    4) 沙巴攝影公司可當日攝影
    5) 有無沙巴酒店推介? 因為全部賓客均來至香港及海外
    回頂端
    Ling Wong
    XXX.XXX.41.37

發表發表於: Thu Jun 12, 2008 8:59 pm

home 寫到:
    請問

1) 在香港對換馬幣抵D還是在沙巴呢?

2) 在那可以玩激流安全D (我唔識游水) & 抵D? 怎樣報名?

3) 邊個島最值得去玩呢?

謝謝!

1) 我地舊年去沙巴時係去到kk既機場先換錢既, 一出門口就有兩間銀行比你兌.
    2) 激流就冇玩, 但有玩浮潛. 你去到你住既酒店到問reception 邊度報名join local tour 就有齊哂你想玩既野, 我估唔識游水玩激流會唔會刺激左少少呢? 我老公都唔識游水所以我地就玩浮潛, 佢都驚呀, hahahhaha, 不過玩完不知幾開心.
    3) 唔識答你tim... 因為我地果陣只係去左兩個島 (跟local tour) 第一個島好似係叫沙比島, 我都唔係好記得個名, 冇咩人, 好多魚同埋d水好清好乾淨. 第二個島唔記得叫咩名 (唔知係咪就係叫沙比)相對就好多人, 而且仲係講中文tim, 有好多士多呀同埋自費活動好似banana boat 果d... 如果再去我估我會去turtle island.
    回頂端
    Ling Wong
    XXX.XXX.41.37

發表發表於: Thu Jun 12, 2008 9:02 pm

QQ & Ray 寫到:
    大家好! 我QQ同未婚夫想在2009年到沙巴舉行海邊/海灘旁舉行婚禮儀式! 因本人及未婚夫不在馬來西亞居住, 所以希望大家幫忙! 謝謝!
    我倆會在今年9或11月到沙巴打點一切, 以下之問題請大家幫忙:
    1) 沙巴可舉行海邊/海灘旁舉行婚禮儀式的地方或酒店
    2) 沙巴20-30人小型婚宴地方推介
    3) 沙巴的化妝及美髮師
    4) 沙巴攝影公司可當日攝影
    5) 有無沙巴酒店推介? 因為全部賓客均來至香港及海外

唔好意思, 我咩都幫唔到, 不過上網search 過下, 你睇下下面個yahoo 智識既回答者可唔可以幫到你, 佢係馬拉人.

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7008011601217
    回頂端
    Panda Panda
    XXX.XXX.139.170

發表發表於: Thu Jun 19, 2008 6:22 pm

我上網睇沙巴o的resort/hotel, even shangri-la 同sutera 都好似好舊咁,有冇o的新o的靚o的o架?去honeymoon的話,都會想o向resort or 房度'hea' o下嘛,所以都想環境舒服o的啦....
    回頂端
    anitachs
    XXX.XXX.116.108

發表發表於: Fri Jun 20, 2008 1:03 am

Panda Panda 寫到:
    我上網睇沙巴o的resort/hotel, even shangri-la 同sutera 都好似好舊咁,有冇o的新o的靚o的o架?去honeymoon的話,都會想o向resort or 房度'hea' o下嘛,所以都想環境舒服o的啦....

我BOOK左NEXUS RESORT.....佢地向海個D...一入房好有獨立屋FEEL....係2樓...尖屋頂個D.....

anitachs
    回頂端
    Panda Panda
    XXX.XXX.139.170

發表發表於: Fri Jun 20, 2008 1:24 pm

anitachs 寫到:
    我BOOK左NEXUS RESORT.....佢地向海個D...一入房好有獨立屋FEEL....係2樓...尖屋頂個D.....

anitachs

但我睇佢website,都好似有o的舊咁o既.... 妳住咩房種呀?
    回頂端