發表主題 回覆文章
zita
XXX.XXX.67.128

發表發表於: Mon Apr 07, 2008 11:16 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
Monchhichi 912 寫到:
chanhl 寫到:
zita 寫到:
Toro Cat 寫到:
笨熊 寫到:
chanhl,

好有同感呀... 我搬入大埔住, 放工就回家, 回到家有時煮下飯, 做下家務都無晒D時間, 盡量要早睡, 因為要早起!! 現在去夜少少都覺得車程好耐, 都係早D回家好過!!

身同感受, 比做女時忙左好多, 無晒自己時間, 但老公又唔明, 好慘!

我就覺得差唔多。

不過心理負責就大左law。始終而家有自己家庭,又要供樓、又要電費、水費.....份工又唔穏定,真係有d擔心支出問題。 Crying or Very sad

係呀 , 比起以前 , 真係要預算好多野 , 我打算下年會生 BB , 依家又要唸第時生後點安排 , 邊個照顧 BB , 住邊區 , 工作穩定性 , 請工人...etc

你地又點呢 , 有無打算生 bb ??

我都有打算生 bb , 但又想轉工... 可能等出年生完, 才可以轉工.... 因為如果轉新工, 唔方便即刻有bb... 最少要做 1-2 年.... 到時年紀太大, 不宜生 bb ..... 真係好煩....

我都諗過生bb,但可能會係後年,要草下錢先 Wink
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.4.2

發表發表於: Wed Apr 23, 2008 12:13 pm

各位靚太,好耐無上來了,各位婚後生活如何呀?

唉...我同老公到而家都係一肚氣,因為結婚d相有問題呢﹐到而家都未得相...唉....搞呢件事搞左我地好耐,到而家仲好擔心~

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

係呀,結左婚好似仲忙過之前,放工如果自已煮飯,真的會搞到很晚~
所以我都唔係成日煮呢~
回頂端
juice
XXX.XXX.247.163

發表發表於: Sat Apr 26, 2008 12:10 am

姐妹們:

大家好嗎?
我婚後都好耐無上來了
唔知大家有無玩face book的呢?
如果有, 可以相約係face book見喎^V^
回頂端
zita
XXX.XXX.23.189

發表發表於: Mon Apr 28, 2008 12:04 pm

豬玲玲 寫到:

唉...我同老公到而家都係一肚氣,因為結婚d相有問題呢﹐到而家都未得相...唉....搞呢件事搞左我地好耐,到而家仲好擔心~

Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

係呀,結左婚好似仲忙過之前,放工如果自已煮飯,真的會搞到很晚~
所以我都唔係成日煮呢~

仲未有相law,有無攪錯呀,成3個月la,係邊間呀。我個d已經哂好俾d fd la。連鄉下的親戚都收到la。

佢有無話咩原因要咁耐呀 Confused
回頂端
zita
XXX.XXX.23.189

發表發表於: Mon Apr 28, 2008 12:04 pm

juice 寫到:
姐妹們:

大家好嗎?
我婚後都好耐無上來了
唔知大家有無玩face book的呢?
如果有, 可以相約係face book見喎^V^

我有玩呀,你pm俾我,好嗎?
回頂端
笨熊
XXX.XXX.81.220

發表發表於: Mon Apr 28, 2008 4:07 pm

我都有..但唔係太識點玩... PM比你地..
回頂端
chanhl
XXX.XXX.168.130

發表發表於: Wed Apr 30, 2008 4:47 pm

豬玲玲 寫到:

所以我都唔係成日煮呢~

Hi 豬玲玲,

Shocked 仲有野未搞掂 ??? 我都好想八下係咩 , 講唔講得架?
回頂端
juice
XXX.XXX.46.7

發表發表於: Thu May 01, 2008 2:32 pm

笨熊, zita

我已在face book add咗你哋^V^
回頂端
Toro Cat
XXX.XXX.179.17

發表發表於: Thu May 15, 2008 9:51 am

豬玲玲 寫到:

所以我都唔係成日煮呢~

係邊間呀? 我都想知, 可以提醒將結婚既朋友!
回頂端
Toro Cat
XXX.XXX.179.17

發表發表於: Thu May 15, 2008 9:56 am

zita 寫到:
Monchhichi 912 寫到:
chanhl 寫到:
zita 寫到:
Toro Cat 寫到:
笨熊 寫到:
chanhl,

好有同感呀... 我搬入大埔住, 放工就回家, 回到家有時煮下飯, 做下家務都無晒D時間, 盡量要早睡, 因為要早起!! 現在去夜少少都覺得車程好耐, 都係早D回家好過!!

身同感受, 比做女時忙左好多, 無晒自己時間, 但老公又唔明, 好慘!

我就覺得差唔多。

不過心理負責就大左law。始終而家有自己家庭,又要供樓、又要電費、水費.....份工又唔穏定,真係有d擔心支出問題。 Crying or Very sad

係呀 , 比起以前 , 真係要預算好多野 , 我打算下年會生 BB , 依家又要唸第時生後點安排 , 邊個照顧 BB , 住邊區 , 工作穩定性 , 請工人...etc

你地又點呢 , 有無打算生 bb ??

我都有打算生 bb , 但又想轉工... 可能等出年生完, 才可以轉工.... 因為如果轉新工, 唔方便即刻有bb... 最少要做 1-2 年.... 到時年紀太大, 不宜生 bb ..... 真係好煩....

我都諗過生bb,但可能會係後年,要草下錢先 Wink

好耐無上黎啦 ......

我都有諗住生 bb, 計劃 3-4 年後! 響大學同學之中, 我係第一個結婚 (算係早), 所以唔會咁快生, 哈哈!

你地 plan 生幾多個? 生完後, 會唔會自己揍番?
回頂端