發表主題 回覆文章
PrettyPC
XXX.XXX.111.12

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 10:42 am

廣告贊助 [隱藏]
Pink Melody 寫到:
Morning... Razz

早晨....你好早起身喎..... Very Happy
回頂端
Pink Melody
XXX.XXX.176.229

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 11:00 am

Cynthia 寫到:
Cynthia...

我想問下....bb大約幾多個月會有14lbs(6kg)以上呀,因為我怕買得太多尿片for依個磅數以下....

要睇係大b定細b喎, 通常3個月左右啦! 如果大b應該兩個月都有咁重lu....

尿片你買邊一隻? 而家好多都有送貨, 唔洗買咁多啦, 唔夠再order都ok!

醫生講我bb出生大約會6磅多喎....所以應該係細bb。

尿片我會用seventh generation Chlorine Free Baby Diapers,不過因為bb未夠重量,所以就買左4包unicharm for NB,又買定左4包seventh generation Chlorine Free Baby Diapers-Stage 1。

不過因為我公司同吳sir公司d同事都會送尿片比我地,計計埋埋佢地會送成十幾甘包......所以我怕佢地買得太多Stage 1...,所以可能會叫佢地買Stage 2啦。
回頂端
PrettyPC

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 11:04 am

Cynthia 寫到:
Cynthia...

我想問下....bb大約幾多個月會有14lbs(6kg)以上呀,因為我怕買得太多尿片for依個磅數以下....

要睇係大b定細b喎, 通常3個月左右啦! 如果大b應該兩個月都有咁重lu....

尿片你買邊一隻? 而家好多都有送貨, 唔洗買咁多啦, 唔夠再order都ok!

尿片我會用seventh generation Chlorine Free Baby Diapers,不過因為bb未夠重量,所以就買左4包unicharm for NB,又買定左4包seventh generation Chlorine Free Baby Diapers-Stage 1。

不過因為我公司同吳sir公司d同事都會送尿片比我地,計計埋埋佢地會送成十幾甘包......所以我怕佢地買得太多Stage 1...,所以可能會叫佢地買Stage 2啦。

如果朋友送尿片,買stage2穩陣d喎,因為就算bb出世係細size,佢吸收的話都會好快大架,所以我送比人多數送細/中碼
回頂端
T&T
XXX.XXX.115.131

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 11:56 am

sunshine ss 寫到:
T&T 寫到:

ss, 我有間agent都ok o既, 你想要就msn我啦...

我要呀, 我要呀!!! 嘻嘻! Razz 唔該你pm我呀!

我請左假...放到4月8日呀! 呵呵~~~(所以未必上msn) Laughing

仲有popo,

I miss u sooooooo much! 希望你新工工作順利, 開開心心!!!

d鞋有4折咁荀??? 1定要預埋我呀!!!! Idea (如有quota, 哈哈)

pm o左, 你去check 下啦.
回頂端
Cynthia
XXX.XXX.190.2

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 10:14 pm

PrettyPC 寫到:
Cynthia 寫到:
好慘, 訓唔著....

呢個星期我諗我無乜時間上來, 公司training, 連check email既時間都無! Crying or Very sad

放鬆d啦....

做完野有時間就上黎啦....

唉...都好難喇, 今日連係公司check email既時間都無, 做自己野就更加無可能! 果個人train我地之嘛, 鬼咁長氣, 5:30後都仲講緊, 真係激死人, training都要遲放! Confused
回頂端
Cynthia

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 10:18 pm

Cynthia 寫到:
Cynthia...

stage 1 你一定夠既喇, nb可能要多d, 不過到時唔夠先order都得! 其實stage 2 都唔洗咁多, 因為bb過多幾個月大可能已經戒左夜奶, 咁夜晚多數都唔會瀨尿, d片就唔洗用seventh generation lu, 我果時都係用左幾包stage 2就轉unicharm lu!
回頂端
Cynthia

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 10:19 pm

PrettyPC 寫到:
Cynthia 寫到:
Cynthia...

如果朋友送尿片,買stage2穩陣d喎,因為就算bb出世係細size,佢吸收的話都會好快大架,所以我送比人多數送細/中碼

買大d一定有機會用, 我阿b而家到仲係用緊中碼! Confused
回頂端
dreamPOPO
XXX.XXX.222.198

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 11:41 pm

各位好呀.....

cynthia, 我而家公司在cwb 呀......其實我呢間公司有3 個office 都係在cwb 的, 我就係其中中個office.....

大家想買鞋??!! 無問題, 到我?到quota 時 (其實第一日入公司都有喎, but 我亞姐太忙, 我又好忙, 都無時間問點可以攪到, 我會再問下大家幾時會去買, 不過好似話, 只定中環 or cwb ?專門店至可享有staff price 喎......

慢慢開始慣d 喇......仲有排捱呀......加油啦......頂硬上.......

而家期望沙巴之旅.......

係呢, melody 係咪天日生b 呀, 我祝melody 生個精靈靚仔bb, 母子平安, 開開心心....... Very Happy Laughing Very Happy Laughing

dreamPOPO 在 Tue Apr 08, 2008 11:44 pm 作了第 1 次修改
回頂端
dreamPOPO
XXX.XXX.222.198

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 11:43 pm

呀...............忘記咗, 同大家講句多謝及有心......我找工作嘅期間, 大家咁落力幫我, 好多謝呀........

我會努力喇......希望响度會做到好成績啦........tks~~ Laughing
回頂端
PrettyPC

發表發表於: Wed Apr 09, 2008 9:53 am

dreamPOPO 寫到:
各位好呀.....

cynthia, 我而家公司在cwb 呀......其實我呢間公司有3 個office 都係在cwb 的, 我就係其中中個office.....

大家想買鞋??!! 無問題, 到我?到quota 時 (其實第一日入公司都有喎, but 我亞姐太忙, 我又好忙, 都無時間問點可以攪到, 我會再問下大家幾時會去買, 不過好似話, 只定中環 or cwb ?專門店至可享有staff price 喎......

慢慢開始慣d 喇......仲有排捱呀......加油啦......頂硬上.......

而家期望沙巴之旅.......

係呢, melody 係咪天日生b 呀, 我祝melody 生個精靈靚仔bb, 母子平安, 開開心心....... Very Happy Laughing Very Happy Laughing

POPO....努力呀.....我地等你歸隊架!

staff price買鞋....慢慢先啦....最緊要攪掂你手頭d野先!

沙巴之旅.......好開心呀.....我都好想去一個陽光與海灘既地方,relax下
回頂端