發表主題 回覆文章
sunshine ss
XXX.XXX.28.181

發表發表於: Thu Apr 03, 2008 6:00 pm

廣告贊助 [隱藏]
好驚呀!

我頭先收到june june send俾我既link, 有關msn...好似要人login架, 我因為忙緊...無理到....

點知june june同我講...佢無send過野俾我...可能佢個pc中左招!!!

大家小心...我唔知我收左後..會唔會都自動pass左條link俾大家. 小心!!!!!

好在我公司有fire wall...所以我估無野掛~~~ Rolling Eyes
回頂端
dreamPOPO
XXX.XXX.223.55

發表發表於: Thu Apr 03, 2008 11:31 pm

各位好呀, 我好好好好好 x n 次 掛住大家呀......

我返緊新工喇, 都係5日工, 9:30 - 6:30, 好急的, 31 號agent 叫我去見工, 1/4 就要我返工喇......响一間現時好興嘅膠鞋公司, 好多loan loan 嘅膠鞋呢......有大人有小朋友款的....kekeke 係咪呼之欲出呢.......

不過就超忙囉, 我咁大個女都未試過咁辛苦做工的, 可能係有咁耐風流, 有咁耐折dor..... Crying or Very sad Crying or Very sad 因為佢哋新搬office, 而且之前係無 hr & admin 呢d 部門, 所以好多嘢都好亂, 無system, 無policy, 無procedures......so 而家新setup 咗 hr & admin 部門, 就要所有嘢set up 番好......

我每日都好似唔夠時間用咁, 斬下眼又食lunch, 斬下眼又6:30.....我呢幾日都要ot......不過都係7點幾走.....話夜唔夜嘅, 不過對於我呢d 唔慣 ot 嘅人, 就......唉........

雖然有想過唔做, but 我亞姐 hr&admin mgr 又好肯比機會我, 知我無 hr 底, 都請我, 比機會我 學埋 hr 嘢....諗深一層, 而家純 admin 又真係幾難爭食....好多都要hr + admin or a/c + admin.......

我就諗住比d 時間自己去適應囉, 希望佢只係, 新搬又未 set up 好d 嘢, 至咁忙囉, 請埋個reception 幫輕下d 濕星嘢應該會好d 嘅........

加油...加油.........大家比d 鼓勵及支持我啦.........

我真係真係好懷念以前跟大家日日吹水嘅日子............ Crying or Very sad Crying or Very sad
回頂端
dreamPOPO
XXX.XXX.223.55

發表發表於: Thu Apr 03, 2008 11:49 pm

sorry 呀大家呀, 我無可能追得番晒咁多 post 喇, 如果有咩重要事情, 請email or call me 啦.......由其約食好嘢....kekeke.....唔好漏咗我呀......

係呢, melody 你幾時生呀......預祝你....生個肥肥白白嘅靚仔bb, 健健康康....母子平安......生咗就通知我哋一聲啦........

明天係河童嘅生日, 我bk 咗和三x 同佢去食番餐, 不過只係食 lunch 咋....kekeke, 因為夜晚約咗朋友, 咁無理由要人請佢食咁貴嘅......咁我又可以慳d , 同佢食 lunch......hohohoho.......

仲有, 太多嘢要同大家講喇, 我bk 咗....11-14/4 去沙巴玩幾日呀, 原先諗住, 仲未找到工作, 又河童生日, 出去反下先囉.....想bk 4/4 出發嘅, 不過d package full 晒 (我又好遲至想起去旅行, 即興的).....點知, bk 好晒d 嘢, 轉個頭, 個agent 就打黎話有份好工, 叫我去 in 喇....in 咗2 個幾中 ..... 無耐, 就收到agent call, 叫第二日即刻 返工喇........

呢度好攪笑, 返到office 要著佢哋嘅膠鞋....係 uniform......每一季, staff 可以去 shop 拎2 對鞋......當然係 free 的啦......

而staff 可享有....4 折買鞋.....如果大家想買果d 膠鞋, 到時call me 啦......不過我都係返咗工幾日, 未知幾時可以有折呀.....我會再打聽下先, 己經有朋友叫我留番d quota 比佢了.....kekeke~~~係咪真係咁好著呀, 我未試過, 就咁睇款, 就唔會諗住買囉...... Rolling Eyes Rolling Eyes
回頂端
PrettyPC
XXX.XXX.163.99

發表發表於: Fri Apr 04, 2008 12:52 am

popo,恭喜你呀!有新工咪返住先,學下新野先囉,始終響舊公司踎左咁多年,要適應下新既工作環境既.....努力加油呀!支持你呀!

我原本諗住今晚打比你問下你新工點添....不過做完osim就忘記左 (因為zzz左)....點知說時遲那時快....你已經出現啦....
回頂端
Pink Melody
XXX.XXX.34.121

發表發表於: Mon Apr 07, 2008 11:05 am

mORNING... Razz
回頂端
Pink Melody

發表發表於: Mon Apr 07, 2008 11:07 am

好野...恭喜晒popo...有新工返....加油呀....努力呀.....唔好放棄住呀......做多少少時間睇定d先啦...
回頂端
Pink Melody

發表發表於: Mon Apr 07, 2008 11:10 am

4 折買膠鞋..好吸引呀....
回頂端
PrettyPC
XXX.XXX.111.12

發表發表於: Mon Apr 07, 2008 11:12 am

Pink Melody 寫到:
4 折買膠鞋..好吸引呀....

係呀....連我老公都話想買先攪笑....哈哈哈!
回頂端
Pink Melody

發表發表於: Mon Apr 07, 2008 12:33 pm

Cynthia...

我想問下....bb大約幾多個月會有14lbs(6kg)以上呀,因為我怕買得太多尿片for依個磅數以下....
回頂端
T&T
XXX.XXX.115.131

發表發表於: Mon Apr 07, 2008 2:18 pm

good afternoon....
上星期四我放o左假, 一連4日假後返工o既日子...真係好難過呀!!! Confused

星期五我去o左剪頭髮, 由於之前個頭太難打理, 所以我做o左個負離子,
整直晒, 唔駛煩!! Wink
但西湯好衰呢...佢話見到我想唱哥哥o既"大熱" 喎, 重fing晒頭髮咁, 哼! Mad

popo, 恭喜你呀!!
又會咁o岩o既, 我公司秘書個friend又係同一間公司做o架! Razz

吉吉姐....老豬做完facial個樣, 又真係青靚白淨o左喎! Laughing

melody, 祝你生仔順順利利, 生完有十卡鑽介收呀! Very Happy

ss, 我有間agent都ok o既, 你想要就msn我啦...

prettypc, 我想問下你屋企部wii係咪改機黎o架? 宜家市價係幾多?
我同西湯都想買番個wii + wii fit玩下, 問過要$2280+700, 係咪差唔多價?
回頂端