發表主題 回覆文章
VinVin621
XXX.XXX.231.165

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 2:36 pm

廣告贊助 [隱藏]
小妹^w^ 寫到:
joygigi 寫到:
好!!就等我講下我的婚照詳情吧!!
我之前很早就在不自願下join左(我當時只係坐低左....根本無諗住join...因為連幾時結婚都未知...亦無講價....join完後超後悔....諗過好多次唔影....好彩得到之前影過的apple..不斷安慰我....話我知bmw的好...我最終決定影....想不到....真的...真的....好靚呀!!!我真的不知怎樣多謝apple)

我的攝影師是董主任(超好人....什麼都肯聽客人意見...好pro...技術一流)
mua:小雯(好正....可以做好多唔同style....只要你肯講,,,佢都做到)

我這次真的很幸運....能找董主任拍....他真的超好!我去了太多的地方...陽明山、淡水、草地、農場、沙灘.......由早拍到晚(所以超時了2小時)....他真的很專業....拍了我很想要的sytle....而且又有很多不同感覺...cute、浪漫、高貴、青春、cool.....真的不得不佩服他......
我們上山下水....真的很辛苦....他為了扶我...更弄傷了...真的不好意思!!

回到bmw....已是8點30分....吃晚飯時...知道董主任還在為我的相片整理....到差不多10時我們開始選相.....首先是以slide的方式給我們看...這時...有很多職員....都走過來說....董主任很偏心...為我們拍得很美...又去了很多地方(我bf覺得這是他們的sale技巧..但我卻覺得他們是真的覺得美..hahah)...更有另一個攝影師問我們是不是拍了兩天....有早上...又有夜晚....
他們更詢問我們可否拿我們的作sample....(haha..遲d可以在expo見到)...更將我們的相片交到台灣的一個旅遊website(不過不一定是刊登我們的...因為還有其他的公司相片)...所以我也很開心!!

可是...惡夢來了!看過slide後....我們還未開始選...他們便寫了幾個package價錢給我們....有加120張、100張、80張.....當然,,,,,價錢是優惠了....最終加了80張....他們就送我多一個油畫同多200張thank you card.....亦用左20000.....真的多左一倍...但我覺得值得...
油畫我取了....有機會send俾大家睇吧!

原來係咁架??!! 你可唔可以 pm佢俾你加相果幾個package既price list俾我做個reference啊, 我覺得我都會忍唔住想加相架, 但係呢d野都係係hk同bf傾下好d啊, 如果真係要300蚊一張既, 佢實唔肯過我架 Crying or Very sad
我原來係諗住用20000蚊係影婚紗相架咋, 原本已經諗好左係hk同china影架啦, 點知同你一樣一去到ex pro就唔知點解join左非台啦, 真係好神奇啊 Laughing 但係宜家計落真係會超哂budget啊, 你可以話我知你咁樣一去total用左幾多錢嗎???好等我有個預算啦. Wink 唔該哂你啊...

joygigi,
Could you also pm the 加相 package to me for reference? Thanks Smile
回頂端
apple(4)
XXX.XXX.225.199

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 2:43 pm

joygigi 寫到:
好!!就等我講下我的婚照詳情吧!!
我之前很早就在不自願下join左(我當時只係坐低左....根本無諗住join...因為連幾時結婚都未知...亦無講價....join完後超後悔....諗過好多次唔影....好彩得到之前影過的apple..不斷安慰我....話我知bmw的好...我最終決定影....想不到....真的...真的....好靚呀!!!我真的不知怎樣多謝apple)

我的攝影師是董主任(超好人....什麼都肯聽客人意見...好pro...技術一流)
mua:小雯(好正....可以做好多唔同style....只要你肯講,,,佢都做到)

我這次真的很幸運....能找董主任拍....他真的超好!我去了太多的地方...陽明山、淡水、草地、農場、沙灘.......由早拍到晚(所以超時了2小時)....他真的很專業....拍了我很想要的sytle....而且又有很多不同感覺...cute、浪漫、高貴、青春、cool.....真的不得不佩服他......
我們上山下水....真的很辛苦....他為了扶我...更弄傷了...真的不好意思!!

回到bmw....已是8點30分....吃晚飯時...知道董主任還在為我的相片整理....到差不多10時我們開始選相.....首先是以slide的方式給我們看...這時...有很多職員....都走過來說....董主任很偏心...為我們拍得很美...又去了很多地方...更有另一個攝影師問我們是不是拍了兩天....有早上...又有夜晚....
他們更詢問我們可否拿我們的作sample....(haha..遲d可以在expo見到)...更將我們的相片交到台灣的一個旅遊website(不過不一定是刊登我們的...因為還有其他的公司相片)...所以我也很開心!!

可是...惡夢來了!haha!看過slide後....我們還未開始選...他們便寫了幾個package價錢給我們....有加120張、100張、80張.....當然,,,,,價錢是優惠了....但實在太太太超我們預算!!!我仍有衝想先試試選...看看選了多少...但他們說這一定很浪費時間...而且相片咁靚...一定結果都會多很多.....
就這樣...我們開始在價錢上交涉.......我們亦說了我們的buget10000元(hk)....但他們都說....這樣的價錢做不到兩本的效果.......我很想買多些(因為真的很美)....最終亦加了80張....他們就送我多一個油畫同多200張thank you card.....亦用左20000.....真的多左一倍...但我覺得值得...
油畫我取了....有機會send俾大家睇吧!
你唔好咁客氣啦, 我就係影完返來覺得好先唔想你放棄d訂金唔去影相......其實我只係寄左個mail比王爸, 拜託照顧吓你們, 我已經同bmw的職員很熟, 大家如朋友般幫忙, 所以唔使客氣架, 最緊要是你們滿意服務 Razz Razz 見到你影得咁開心, 我亦覺開心架~~~
回頂端
joygigi
XXX.XXX.254.42

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 4:14 pm

apple(4) 寫到:
你唔好咁客氣啦, 我就係影完返來覺得好先唔想你放棄d訂金唔去影相......其實我只係寄左個mail比王爸, 拜託照顧吓你們, 我已經同bmw的職員很熟, 大家如朋友般幫忙, 所以唔使客氣架, 最緊要是你們滿意服務 Razz Razz 見到你影得咁開心, 我亦覺開心架~~~

我好滿意呀...真係好靚呀...加左咁多錢都好值得...不過要真正收到相簿先la....希望相簿唔好令我失望......
再一次多謝apple.....唔係你...我可能早就放棄左la....咁就唔會影到咁靚的相片la
回頂端
taimanman
XXX.XXX.115.130

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 7:40 pm

各位︰

我要同join 左而又未影的姊妹打氣啊!
我剛上星期影完
我的新人秘書是mavis(好可愛, skin 好靚)
化妝是小瑩ruby
攝影是翔哥 Laughing

他們一路都好helpful and nice, 使我們影相時心情好relax

先說選衫吧!
衫的選擇唔多﹐但每見都好美,有cool, 有cutie,有高貴
他們都提供意見~
比香港那些婚紗店仲要新(我在香港影了fb and monalisa)
他們真是好快手,便把衣服修改好,很合身~

化妝方面,
ruby的妝很自然,很細心~
那天我的eyes 仲未開眼,佢都可以整到我好有神彩~
而拍攝時,也常常逗我們笑,又為我們補粉!
我男友的唇x擦,佢都細心help him 塗lip balm
我的造型有5個,
每個都唔同,令人有驚喜!而且change style 仲好快手(仲快過我hk結婚請那個mua)
我男朋友都說我美了很多~
對比香港那些面具裝,台灣的真是一級棒!!! Laughing
回頂端
taimanman

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 7:52 pm

回上題,

翔哥是一個很有江湖地位及專業的攝影師~
非常值得推介!
我們每到一個地方,其他公司的攝影師都會叫他,又help him 做野~
佢拿景的角度好好!
唔同的景有唔同的鏡頭﹑光,
出來的效果好好
不能言傳的正~

此外,我係影相時,見到其他公司的攝影師跟造型師
比較下,其他的都唔太有經驗
很馬夫

因此,同其他公司比較,可能是貴
但出來的效果好便夠!

婚紗相美的一張便夠
同樣價錢,多了10張20張不美,有何用呢 Wink

我們選的地點有
?農場,海灘,漁人碼頭及教堂
原本仲要去其他地方,可惜我同男朋友太sleepy la
haha, 便要求打道回府~ Laughing
回頂端
joygigi
XXX.XXX.16.253

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 7:54 pm

taimanman 寫到:
回上題,

翔哥是一個很有江湖地位及專業的攝影師~
非常值得推介!
我們每到一個地方,其他公司的攝影師都會叫他,又help him 做野~
佢拿景的角度好好!
唔同的景有唔同的鏡頭﹑光,
出來的效果好好
不能言傳的正~

此外,我係影相時,見到其他公司的攝影師跟造型師
比較下,其他的都唔太有經驗
很馬夫

因此,同其他公司比較,可能是貴
但出來的效果好便夠!

婚紗相美的一張便夠
同樣價錢,多了10張20張不美,有何用呢 Wink

我們選的地點有
?農場,海灘,漁人碼頭及教堂
原本仲要去其他地方,可惜我同男朋友太sleepy la
haha, 便要求打道回府~ Laughing

你係咪我在阿里山遇到的呢??因為我記得你係翔影ka
回頂端
taimanman

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 7:56 pm

因為我同男友第二天早上要上阿里山
mavis 都好helpful
挑相時沒有什麼壓力~
介可以俾我地台中回來後拿油畫~
very nice~ Laughing
回頂端
taimanman

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 8:03 pm

你係唔係坐高鐵回來的?
回頂端
joygigi
XXX.XXX.16.253

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 8:07 pm

taimanman 寫到:
你係唔係坐高鐵回來的?

係呀係呀....我去時坐台鐵...返就坐高鐵
回頂端
taimanman

發表發表於: Mon Mar 31, 2008 8:32 pm

我坐左巴士回台北~

原來我地酒店是最近祝山wor!
祝山有雲海ga!
so wasting!
回頂端