發表主題 回覆文章
Joey Amy
XXX.XXX.65.227

發表發表於: Thu Mar 27, 2008 2:47 pm

廣告贊助 [隱藏]
我都恭喜你們!

我睇過佢地d相,開席後佢地會在門口落三塊黑布,街外人睇唔到入面的情況,可能你要同tina傾傾

其實門口冇門,賓客都會易d搵到位置啦
回頂端
小高
XXX.XXX.215.181

發表發表於: Thu Mar 27, 2008 2:53 pm

多謝你呀! Very Happy 日後要多多指教!

咁又係! Very Happy 多口問問你住港島區?
我見好多jm都揀九龍擺酒!覺得會方便眾賓客!
而我屋企人住o係港島區,而且大部份同事係住港島區,所以男友想就我屋企人揀返銅鑼灣擺酒!
回頂端
Joey Amy

發表發表於: Thu Mar 27, 2008 3:16 pm

都係交流一下,唔好話指教

應該大部分朋友都係九龍或新界人,包括我自己,不過都唔考慮咁多,個場ok就可以啦,又近地鐵站,我諗佢地唔會因為要過海所以唔黎

咁你決定左book未?仲搵緊?
回頂端
小高
XXX.XXX.215.181

發表發表於: Thu Mar 27, 2008 3:39 pm

Joey Amy 寫到:

應該大部分朋友都係九龍或新界人,包括我自己,不過都唔考慮咁多,個場ok就可以啦,又近地鐵站,我諗佢地唔會因為要過海所以唔黎

係呀! 仲睇緊...男友又話想o係酒店..但覺得貴好多,所以仲睇緊!

而且暫未定好日子係幾時,所以諗住等埋日子先book!
回頂端
Joey Amy

發表發表於: Thu Mar 27, 2008 5:27 pm

我都諗過酒店,但係太貴,放棄了

我見佢廿圍都包到場,實在很吸引,最多仲可以上到廿五六圍

你要擺幾多圍呀?
回頂端
chifu
XXX.XXX.211.60

發表發表於: Thu Mar 27, 2008 9:18 pm

小高 寫到:
Joey Amy 寫到:

係呀! 仲睇緊...男友又話想o係酒店..但覺得貴好多,所以仲睇緊!

而且暫未定好日子係幾時,所以諗住等埋日子先book!

酒店貴幾多?
回頂端
Joey Amy
XXX.XXX.49.27

發表發表於: Fri Mar 28, 2008 12:13 am

酒店最低消費隨時都要成廿萬呀,靚D仲要多過呢個數,冇開番咁多圍點夠數
回頂端
小高
XXX.XXX.215.184

發表發表於: Fri Mar 28, 2008 9:32 am

hi Joey Amy,

其實我由最初諗酒店,跟住覺得太貴都係揀返酒樓,但最近男友又話想揀酒店(始終由頭到尾都無睇過任何一間酒店),佢想方便我出門亦想晚宴可以早d休息,所以想揀返酒店...但經我們初步計算擺酒店與酒樓的差額約5、6萬....lee 5、6萬其實可以用作其他開支....諗諗下又覺得擺酒店唔得!

最初約算擺14-16圍,但希望預鬆d...18圍左右,就係因為玉桃苑可以存兩圍菜,所以我們都覺得20圍可以包場都真係好吸引!

hi chifu,

係呀! 酒店咩都要比錢,加一、開瓶費、酒水錢等等...其實我計過真係唔少錢架!

小高
回頂端
Joey Amy

發表發表於: Fri Mar 28, 2008 10:25 am

幾時訂好日子呀? 我都係自己揀咋

小高 寫到:
hi Joey Amy,

其實我由最初諗酒店,跟住覺得太貴都係揀返酒樓,但最近男友又話想揀酒店(始終由頭到尾都無睇過任何一間酒店),佢想方便我出門亦想晚宴可以早d休息,所以想揀返酒店...但經我們初步計算擺酒店與酒樓的差額約5、6萬....lee 5、6萬其實可以用作其他開支....諗諗下又覺得擺酒店唔得!

最初約算擺14-16圍,但希望預鬆d...18圍左右,就係因為玉桃苑可以存兩圍菜,所以我們都覺得20圍可以包場都真係好吸引!

hi chifu,

係呀! 酒店咩都要比錢,加一、開瓶費、酒水錢等等...其實我計過真係唔少錢架!

小高
回頂端
小高
XXX.XXX.215.184

發表發表於: Fri Mar 28, 2008 10:56 am

我就怕老人家唔鐘意,所以搵師傅擇日! Very Happy
回頂端