發表主題 回覆文章
pinkyho
XXX.XXX.62.32

發表發表於: Sat Mar 22, 2008 10:16 am

廣告贊助 [隱藏]
09年的鄭師奶 寫到:
YY JOEY 寫到:
我都是屬羊,09年結婚都有些擔心

我都未來老公都係屬羊,最終我地都決定左09年boxing day(26/12)結婚,冇搵師傅揀日,通勝都冇睇過,決定唔理咁多,雖然有d自打咀巴,但諗通左覺得有d野都係信則有不信則無,最緊要我地2公婆點諗,其他野一d都唔重要
結婚已經超多野要準備,唔好為左少事而擔心啦!2個人往後日子係點,取決於你2個人自己o架嘛!兩個陌生人走到呢一步已經唔容易喇!既然決定結婚就排除萬難啦!祝你早日定到心水日子 Wink

hi~我都諗住09年12月26日喎~我都係乜都無睇過,都係求其揀~haha~我男朋友都係屬羊呀~
回頂端
bbl
XXX.XXX.55.80

發表發表於: Sat Mar 22, 2008 6:35 pm

我宜家都係暫定1226,阿媽話未睇到通勝唔使咁快住,不過睇隔里版有好多都定左令我有蠷嶀
回頂端
chifu
XXX.XXX.211.60

發表發表於: Mon Mar 24, 2008 11:11 pm

bbl 寫到:
我宜家都係暫定1226,阿媽話未睇到通勝唔使咁快住,不過睇隔里版有好多都定左令我有蠷嶀絿/quote:c4914c856f]

咁你幾時決定?
回頂端
Calla.L
XXX.XXX.44.240

發表發表於: Tue Mar 25, 2008 1:52 pm

bbl 寫到:
我宜家都係暫定1226,阿媽話未睇到通勝唔使咁快住,不過睇隔里版有好多都定左令我有蠷嶀絿/quote:dca46c8ea9]

如果你真係打算12月26日就要快啦~
因為09年年尾本身已經好full,
而且12月26日我之前去擇日都有俾這一天比我,
但我怕大家都會出去旅行,所以無要這一日,
但后來看到原來好多人都book這一天~

所以如果你想這一天,就真係要快d !
回頂端
四月妹妹
XXX.XXX.143.237

發表發表於: Sat Mar 29, 2008 2:10 pm

我都係09年結婚架, 酒席都真係好爆呀! 我既bd係4 oct, 2009, 好多間都full左呀....最後訂左粵海皇廷!
回頂端
WanLing
XXX.XXX.196.125

發表發表於: Sun Mar 30, 2008 5:58 pm

其實係咪好年, 都一樣好多人結婚啦~

岩唔岩自己, 就睇你迷唔迷信, 可以搵個師傅夾一夾, 就最安心啦!

此終擇日子, 係有好多學問架, 只係睇生肖咁簡單... 仲要睇埋時辰, 雙方父母既生肖等等...

每一年都有幾個月係結婚既旺月, 所以如果想book呢d月份, 又係星期六/日既, 就最好早d啦...! Wink
回頂端
bowie_bubu
XXX.XXX.29.34

發表發表於: Sun Mar 30, 2008 6:22 pm

我都係1226架~~~大家好!
回頂端
Ada & Teny
XXX.XXX.174.115

發表發表於: Tue Apr 08, 2008 12:29 am

WanLing 寫到:
其實係咪好年, 都一樣好多人結婚啦~

岩唔岩自己, 就睇你迷唔迷信, 可以搵個師傅夾一夾, 就最安心啦!

此終擇日子, 係有好多學問架, 只係睇生肖咁簡單... 仲要睇埋時辰, 雙方父母既生肖等等...

每一年都有幾個月係結婚既旺月, 所以如果想book呢d月份, 又係星期六/日既, 就最好早d啦...! Wink

我地無特別擇日子, 只係用電子通勝
check 下想要那一日係咪宜嫁娶咋~
吉唔吉日, 主要都係for 老人家安心, 兩人能否行到最後, 日常溝通更加緊要 Wink
回頂端
princess pig
XXX.XXX.176.122

發表發表於: Fri Aug 08, 2008 1:46 pm

懶妹 寫到:
12/12/2009 有d乜野特別意思嫁?
'實二實二'?

係sina 網上通勝睇到呢d 資料, 唔知準唔準喇, 參考下

西元 2009-12-12 (星期六) 十月二十六日 (辛卯日)
[沖] 沖雞(乙酉)煞西
[宜] 祭祀 入殮 移柩 餘事勿取
[忌] 入宅 修造 動土 破土 安門 上樑

西元2009 民國98年12月12日
農曆10月(小)26日 星期六 射手座
歲次 : 己丑年 生肖屬牛 丙子月 辛卯日
每日胎神占方 : 廚灶門外正北
五行 : 松柏木 平執位
沖 : 沖雞(乙酉)煞西
彭祖百忌 : 辛不合醬主人不嘗 卯不穿井水泉不香
吉神宜趨 : 民日 不將 鳴犬對 玉堂 五合
宜 : 祭祀 入殮 移柩 餘事勿取