發表主題 回覆文章
blythe
XXX.XXX.40.241

發表發表於: Sun Mar 09, 2008 12:35 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
我也好想可以擺到20圍 但我想我大約也只可以擺18圍 
成日想如果我擺多次就可以平些 哈哈
回頂端
叮噹女皇
XXX.XXX.99.103

發表發表於: Mon Mar 10, 2008 1:49 pm

哈哈...係呀...擺多d就平d Very Happy ...不過又會好迫 Confused ....點揀好呢??
回頂端
叮噹女皇
XXX.XXX.99.103

發表發表於: Mon Mar 10, 2008 1:55 pm

gigiwingyan 寫到:
叮噹女皇 寫到:
唔記得分享下tim...上次去俾訂時,已經有對新人係度預備緊,佢地擺22圍,同我一樣,我見兩邊都擺左6圍,但檯與檯之間有d迫,尤其放南瓜車果邊果檯..有d位根本就坐唔落....點算好呢...上次因為iris好忙我又無問到.....我驚令到d客人好有壓迫感....

其實我都好擔心依個問! 不過我最少都要擺22圍, 但話唔定有機會擺25圍, 但咁就會好迫, 但擺到又無理由唔擺喎! 都唔知點好!

嘩!!25圍又可能真係會迫左少少喎...佢擺四行,中間兩行最多每行擺多一圍都係24圍....仲有一圍真係好難放.....
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.232.1

發表發表於: Mon Mar 10, 2008 11:35 pm

各位姐妹,大家好! 我已於1月19日於尖沙咀彩褔擺酒,因為我地覺得彩褔做得真係好好,所以要值得讚下同大家分享下:

其實我地之前都無乜都陳小姐傾過,只係有乜問題時打電話問下,但大家都知啦,結婚前一個月都好忙,我之係前數日俾左個run-down陳小姐,好多野都唔係咁detail咁傾過,但佢地真係做得好好,很多細節安排得很好,很多親戚朋友都大讚。

1/ 奉茶 Razz Razz Razz Razz Razz :
我之前同陳小姐大約講過什麼時候需要在酒樓奉茶,佢地一早已預備好,仲有兩個女待應幫手,很細心,很醒目為我們安排 Razz
2/ 飛船 Razz Razz Razz Razz Razz :
很surprise原來坐上去出場真係好high,完全係想像唔到咁high,這進場的方式很特別,d嘉賓都好surprise同好high,係我晚宴中最難忘的一part。誠意推介呢個真係必定要坐啦!!!
3/ 音響 Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy :
音響很好,負責的待應很幫手,因為我結婚前一日還有婚宴,但我自己隻成長片段的碟都係前一日俾酒樓試,負責的待應幫我試過發現有點問題,還專登替我在婚宴(我結婚的前一晚)後再試清楚,給我打電話確定。
4/ 燈光及其他效果 Very Happy Very Happy Very Happy :
燈光效果很美,其他進場效果都很好。唯一需要改善的地方係噴雪效果,因為噴到主人家的親戚成頭係雪 (因為彩褔放主人家的枱放得太前,放後少少就會噴唔到呢...)
5/ 燈箱 Razz Razz Razz Razz Razz :
這個又係值得大家做的,雖然要花多咁多錢,但很值得的,因為放相在燈箱中真的令個場靚很多,我覺得很值得係都花了咁多錢擺酒,都唔相差少少了,所以叫彩褔替我們整 (可能外面公司做會平d,但怕有問題便煩了)!
P.S. 不過彩褔做得貼邊左一點點,如各位姐妹叫彩褔做,可叫佢地留意一下唔好做得太貼邊。
6/ 食物 Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing :
當然呢一part必定係最重要的地方,因為我們都試過去別人的婚宴後覺得食物很難食,簡直係會令人”難忘”,但大家可以絶對放心,因為彩褔的食物真的唔錯、好好食的。雖然我地當晚唔係有咁多時間食,但我之後問過哂我屋企人及親戚、朋友,佢地都話好好食,尤其是加$的鮑魚,回家後我叮回來食,我覺得很好食,而且很大體。還有,開席之前彩褔還給我們的家人試了翅的味道,仲送了一些食物給我們回家食(因為他們知道我們當晚沒有時間食),這些服務都很細心呢!
7/ 其他細節 Wink Wink Wink Wink Wink :
我地其實去到酒樓之後想先俾利是酒樓的待應及廚師等工作人員,所以問問陳小姐的當晚幫手的人數,但因為陳小姐需時間CHECK,而且我們因為不夠散紙,陳小姐還很幫忙替我們”唱”及安排,所以我地唯有在散場找數時先放下給經理轉交給待應及廚師等工作人員。
陳小姐做事都很有交代,很出力地替我們搞好婚宴,連我的家人及兄弟姐妹對彩褔都讚口不絶。

我地其實係尖沙咀店開業之前已訂,所以落了訂後真都係擔心,很多都唔知會係點,但很幸運地我地沒有選錯酒樓。彩褔很細心為我們安排很多細節,很多安排都安排很周到,而且由開業至我們擺酒的時間,我們都看得出彩褔不斷地改善、improve場地! 我地真的覺得這酒樓很值得推介﹐所以各位訂了尖沙咀店的姐妹可以十個放心呢!
回頂端
XXX.XXX.196.74

發表發表於: Mon Mar 10, 2008 11:56 pm

唔該哂豬玲玲咁詳細既報導~
我想問下呢, 用黎放油畫個架係唔係佢地會比架?
我book 完傾完之後又唔記得左, 睇返又冇寫喎... Embarassed
回頂端
細蚊仔
XXX.XXX.196.187

發表發表於: Tue Mar 11, 2008 1:16 pm

20090628 寫到:
我book 完傾完之後又唔記得左, 睇返又冇寫喎... Embarassed

個menu後面都有寫..
而且有2個添..
回頂端
細蚊仔
XXX.XXX.196.187

發表發表於: Wed Mar 12, 2008 9:41 am

有無人尋日去9+2呀...
回頂端
叮噹女皇
XXX.XXX.75.123

發表發表於: Wed Mar 12, 2008 12:26 pm

細蚊仔 寫到:
有無人尋日去9+2呀...

咩係9+2呀???
回頂端
叮噹女皇
XXX.XXX.75.123

發表發表於: Wed Mar 12, 2008 12:30 pm

多謝豬玲玲既分享呀....令我地對彩福更加有信心同放心.... Very Happy

不過想問個問題呀...你擺幾多圍呀??會唔會好迫呀??因為我一直都擔心緊呢個問題呢.....
回頂端
XXX.XXX.199.55

發表發表於: Thu Mar 13, 2008 12:28 am

細蚊仔 寫到:
20090628 寫到:

個menu後面都有寫..
而且有2個添..

係喎~ 真係有寫呀!! 眼大睇過龍潻 Embarassed ~ thank you 哂~
回頂端