發表主題 回覆文章
maphil
XXX.XXX.88.4

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 11:47 pm

廣告贊助 [隱藏]
靚太唔易做 寫到:

我打自join$9.xk果個menu + beverage (with wine). 我起初同個sales傾時冇想過要wine. 不過後來想下想下, 其實兩個beverage的plans差四百元, 咁咪啱啱開瓶費囉, 所以依家又想要埋 with wine果個beverage plan.
你估到時佢call我或我bf時, 我先同佢argain得唔得啦?
泊車方面, 佢都好strict. 一個車位都唔加俾我.
至於用佢地架車的問題, 我睇番呢個forum之前有些posts, 話超左dd時間, 佢地都冇charge到. 其實大家有冇問過自己個sales, 萬一超時, 真正一粒鐘幾多錢?
其實我本來好想問, 因為我會響church行禮, 雖然church同Pen好近, 不過響church始終行禮 + 影相都可能成個幾鐘. 我本來想出門用佢地架車, 但個sales話一用就開始計, 咁我出門 + 入門 + 行禮 + 回程, 一定超時啦. 所以我成日都好想知一個鐘幾多錢. 不過我sales話唔到我知幾多錢, 佢話成日改. 你地有冇研究過?
你地有冇諗住響Pen出門? 有冇問到大約幾多錢租多一晚 (如果用番honeymoon suite)? 唔知我係咪今年年頭book, 所以個sales都係一樣講唔到我知. 唔知呢度有冇朋友知道呢?

你無個menu咩? 第二頁就有啲additional charges的資料. rolls royce $1100 per hour.

我妹都係租咗Pen的honeymoon suite出門. 11月時正價9千. 咁你係banquet client 應該會平啲.

其實Connie 都係我的sales, 比較cool 同慢熱, 但係都做足應該做的野.
回頂端
Aiijiang
XXX.XXX.11.68

發表發表於: Wed Jan 02, 2008 2:29 pm

Hi everyone,

I've booked the Peninsula for my BD in December 2008 and paid the deposit already. My sales is Christy and I did not get any additional preferences Sad

I plan to have the $9,980 menu with the beverage package with wines.

Is there anything else I can bargain with them??
回頂端
龜屎
XXX.XXX.124.160

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 1:00 am

I think if u have already paid the deposit , it is really hard to bargain anything from them.
回頂端
公主Kathy
XXX.XXX.104.249

發表發表於: Thu Jan 10, 2008 10:42 am

我係伴娘~

我朋友$88000.-全包埋單10圍 (有套房出門, 有cake, 有coctail, 有古董車....)

正!!!!
回頂端
maphil
XXX.XXX.33.134

發表發表於: Fri Jan 11, 2008 12:16 am

公主Kathy 寫到:
我係伴娘~

我朋友$88000.-全包埋單10圍 (有套房出門, 有cake, 有coctail, 有古董車....)

正!!!!

好厲害喎, 幾時的事? 06年book定07都要最平差唔多9千蚊一圍, 仲未計酒水同加一喎.
回頂端
公主Kathy

發表發表於: Wed Jan 16, 2008 10:08 am

係05年~
回頂端
公主Kathy

發表發表於: Wed Jan 16, 2008 10:10 am

係半島擺既姊妹... 請問你地會比幾錢利是d waiter呢?
回頂端
龜屎
XXX.XXX.124.160

發表發表於: Fri Jan 18, 2008 12:33 am

我估五十啦..但會唔太多呢?
回頂端
maphil
XXX.XXX.33.129

發表發表於: Fri Jan 18, 2008 1:20 am

龜屎 寫到:

我會比一百...因為好信得過佢地成team 人的service 都會好好...唔想過咗之後諗班同事咁好但又唔係比好多tips..早知比多啲啦....諸如此類的說話
回頂端
ooooo
XXX.XXX.184.81

發表發表於: Wed Jan 23, 2008 1:37 pm

maphil 寫到:
龜屎 寫到:

我會比一百...因為好信得過佢地成team 人的service 都會好好...唔想過咗之後諗班同事咁好但又唔係比好多tips..早知比多啲啦....諸如此類的說話

How about the others ? Just like sales, chef?
回頂端