發表主題 回覆文章
koyuki24
XXX.XXX.127.36

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 11:41 am

廣告贊助 [隱藏]
珊珊來遲︰

之前咪有位叫 Icicle嘅會員响度話俾大家知,個鬼佬攝影師叫dominic,佢個website係www.d-weddings.com嘅,我睇過啦!我見到你地都有d相upload咗响哩個website喎!你知唔知架?

koyuki24
回頂端
珊珊來遲
XXX.XXX.131.70

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 2:06 pm

我都有入過去睇, 睇唔到有我d箱喎, 同埋我都唔知佢會post上網.. 完全冇問過我呀, 你可唔可以話我知你係边頁睇到. thks
回頂端
珊珊來遲

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 2:23 pm

我見到啦?? 原來我個電腦有問, 所以睇唔到
回頂端
koyuki24
XXX.XXX.127.36

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 2:50 pm

珊珊來遲︰

點呀?你見唔見到呀?你CLICK下面條LINK就會直接去到嗰頁架啦!你會見到你HONEY同你個名,你CLICK入去就見到你地嘅相!我都响度諗,佢有冇問過你先POST你嘅相上去呢?正路應該要問過客人先得架喎……

http://www.d-weddings.com/extended-portfolios-1.htm

係呀!又諗到一樣嘢想問你,佢地嗰邊幫你化粧嘅時候,係用咩化粧品架?有冇分俾咩皮膚佢就揀番適合你嘅化粧品用架?你知啦,有D人就油性皮膚,有D人就乾性或混合性,咁佢如果全世界都用同一TYPE嘅粉底咁又唔得喎……

其實,係咪應該自己帶去好D呢?仲有,所有打底嘅嘢,例如爽膚水呀,面霜嗰D係咪要自己塗咗先俾佢化粧?佢唔會幫你由洗面做起架吓嘛…?佢由邊個STEP做起架?佢又會唔會事前話俾你知佢會點化同問你意見架?

KOYUKI24
回頂端
珊珊來遲

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 3:07 pm

冇喎, 佢哋冇問過我, 不過算啦, 見佢影得咁好

另外化裝果日, 所有化裝用的我都係自己帶, 不過我見佢 eady用果d都ok, 好似係用MAC.. 不過我冇用佢果D做底, 因為我膚色比較黑, 所以BASE, FOUNDATION 同碎粉我都係用自己, 另外唇彩我都係用自己果支, 衛生D麻..

我都覺得要自己PERPARE好一套去會好D, 佢唔會有太多膚色的粉底, 所以呢D貼身嘢自己帶, 同埋費事到時敏感.

不過你之前一定要做多D FACIAL... KEEP 好D皮膚...我結緍前一晚都做咗一個好貴的面模 (成500張)...第二日化裝前再打多個水份面模..先至化裝, 所以果日雖然好曬同好熱, 但我都冇咩嘢面油, 個裝都唔洗點補...記往啦
回頂端
koyuki24
XXX.XXX.162.238

發表發表於: Sat Jan 05, 2008 8:11 pm

我都覺得要好好護理D皮膚呀!一缺親水就好樣衰,我試過有時影D時CLOSE UP D之嘛!唔知嗰日係咪天氣乾燥定係我唔得閒做水份MASK護理吓,嘩!嗰D大頭相見到眼附近好多乾紋!!!搞到好似老咗十年咁呀!!! Crying or Very sad 所以影結婚相真係要好好護理!最衰自己日日都搞到半夜三更先瞓,其實都係一個致命傷!真係要改吓哩個壞習慣。
回頂端
珊珊來遲

發表發表於: Mon Jan 07, 2008 1:36 pm

koyuki24

我之前聽人講有隻打底霜好掂果喎 --- 叫安瓶

好似話d人去台彎或者大陸影相, 一定會用, 用咗之後個裝會超貼面....但我冇用過呀, 聽聞香港旺角都有得買, 但我唔知係边個商場...你去esd 海外婚照個討論區有講過...
回頂端
koyuki24
XXX.XXX.210.163

發表發表於: Mon Jan 07, 2008 11:32 pm

珊珊來遲︰

多謝你嘅介紹,但係……嘩…個名咁騎呢嘅,好大陸FEEL喎……好驚…… Laughing Laughing Laughing ,都唔知成份係咩……都係咪亂試,一陣敏感就大鍋!因為我D皮膚都比較敏感。

講開化粧,你去BALI嗰邊,之前有冇話指定邊個化粧師同你化架?有冇得事前同WA講話想要邊個化粧師架?

KOYUKI24
回頂端
ilovemansun
XXX.XXX.80.139

發表發表於: Tue Jan 15, 2008 5:00 pm

HI BIBIUNLUCKY

May I know how much for dinner in Bule Point ? Many Thanks !
回頂端
GoldieYin
XXX.XXX.186.198

發表發表於: Wed Jan 16, 2008 1:27 am

ilovemansun,

I checked with a local agent the romantic dinner price is -

SET MENU
US $ 45++/pax

AVOCADO SEAFOOD MEDELY
Mixed seafood in avocado pear topped with
Thousand Island dressing.
~
MINESTRONE SOUP
Pay sane of vegetables in tomato base, simmered with Italian spice, pasta and parmesan cheese
~
CHICKEN BREAST GONDOLA
Grilled fresh chicken breast marinated in pesto sauce, grilled vegetables,
Served with mashed potato

OR

SAILIN FISHERMEN
Grilled tuna steak lemon herbs sauce served with fettuccine and vegetables salsa
~
APPLE JALLUSE
Stuffed puff pastry with apple, raisin and served with
Vanilla sauce
~
COFFEE OR TEA
回頂端