發表主題 回覆文章
月兔
XXX.XXX.30.184

發表發表於: Mon Jan 07, 2008 8:55 am

廣告贊助 [隱藏]
珊珊來遲 寫到:
月免

你其實有冇唸吓D CLUB HOUSE, 佢哋應該MEET 到你個TARGET. D 地方都好GRAND, 但就唔係咁方便, 好似得紅磡黃甫 / 九龍灣會展 / 上環有. 但價錢都幾OK, 約4200倒一圍 + 200酒水任飲(好似係唔收加1服費.

另外我有個朋友上個月係黃甫果間酒店擺, 都係15圍, 佢擺室外帳篷, 超靚, 你都可以考慮吓, 不過就真係好貴, 要成6800圍

同埋你唔覺自己好唔底咩?? 人哋個個都有得UPGRADE, 又送呢樣送果樣, 但你就咩嘢都冇, 擺明"蝦"你啦, 我唔覺得20位小囉. 你都就佢地就到盡啦.

同埋呢間嘢, 都真係有好多姊妹投訢喎, 我唸佢哋就唔係話咁差, 如果咁差就唔會有咁多人擺啦, 但質數就真係好唔均定...

我見到佢哋咁"蝦"你, 我都"鄧"你好唔低.

另外係呢到同Ooooooo講聲唔好意思, 之前寫錯咗.

Hi 珊珊來遲,

請問你話黄埔酒店有室外帳篷的係邊間呀?係咪紅磡都會海逸酒店呀?佢室外帳篷wor,但佢係响紅磡火車站wor,not 黄埔。
回頂端
珊珊來遲
XXX.XXX.131.70

發表發表於: Mon Jan 07, 2008 1:19 pm

月兔

係啊, 火車站果間....咩果度唔係叫黃甫咩??
回頂端
PAKA
XXX.XXX.132.37

發表發表於: Mon Jan 07, 2008 1:48 pm

珊珊來遲 寫到:
月兔

係啊, 火車站果間....咩果度唔係叫黃甫咩??

個間係都會海逸酒店~~~

http://www.harbour-plaza.com/tc/home.aspx?hotel_id=hpme&section_i...
回頂端
月兔
XXX.XXX.87.226

發表發表於: Fri Jan 11, 2008 12:05 pm

Dear All,

XX皇宮终於睇鬻畯紞ost,仲有職員打俾我tim,過幾日會约出來傾返D所有問題及跟進事宜,到時我同BF會睇下佢]嚘A度及會點樣跟進我個Case,再決定如何做好。有结果再同大家匯報一下。

其實如果佢]有上生活易,應該都知有唔少人投訴D服務及食物質數差la,真係唔明點解仲唔好好好改善及檢討一下???而家只係希望佢]有好鵀^覆俾我,最重要係可以改善到D唔好鵀a方......

向度再一次多謝大家俾我鴾銕糷峟硪搹h資料我!萬分感激!謝謝!
回頂端
rachel406
XXX.XXX.240.169

發表發表於: Fri Jan 11, 2008 1:11 pm

月兔 寫到:
Dear All,

XX皇宮终於睇鬻畯紞ost,仲有職員打俾我tim,過幾日會约出來傾返D所有問題及跟進事宜,到時我同BF會睇下佢]嚘A度及會點樣跟進我個Case,再決定如何做好。有结果再同大家匯報一下。

其實如果佢]有上生活易,應該都知有唔少人投訴D服務及食物質數差la,真係唔明點解仲唔好好好改善及檢討一下???而家只係希望佢]有好鵀^覆俾我,最重要係可以改善到D唔好鵀a方......

向度再一次多謝大家俾我鴾銕糷峟硪搹h資料我!萬分感激!謝謝!

有咩結果都記得上黎講俾我地知呀!! 祝你樣樣都順利解決!!
回頂端
保齡世界
XXX.XXX.135.10

發表發表於: Fri Jan 11, 2008 3:13 pm

月兔 寫到:
Dear All,

佢地睇到就最好啦, good luck
回頂端
Oooooooooooo
XXX.XXX.20.6

發表發表於: Sun Jan 13, 2008 12:33 pm

月兔

有咩結果 ??
回頂端
阿靚
XXX.XXX.87.29

發表發表於: Sun Jan 13, 2008 12:54 pm

貼錢買難受 .... Sad
不過...希望你有好消息啦 !!!!!
回頂端
bellebelle
XXX.XXX.143.191

發表發表於: Tue Jan 15, 2008 7:29 pm

好同意月兔既嬲氣
我係just 過左既sunday上左去陪妹妹睇venue
有一位公關 & 關主任招呼我地......佢地d attitude好似唔憂做咁
而關主任解釋既terms令我地好唔明白
其實我去呢間之前已經去過其他同集團既酒樓睇過
都好清楚有minimial圍數既限制 (09 menu)
星期一至五: 20圍
星期六&日: 25圍
開唔哂既圍數重唔可以之後食番
不過r關主任係度不斷講其他既point.......而我地一直問佢如果圍數既range係22-25圍要星期六擺可唔可以
佢一直都話你地自己盡量安排la, 可以一圍唔坐12人.....改一圍坐9-10人
最離譜係suggest我妹妹擇過日, 擺酒未必一定要擺星期六or日
呢一間酒樓d staff 好不知所謂!!!!
回頂端
月兔
XXX.XXX.87.226

發表發表於: Wed Jan 16, 2008 1:06 pm

Dear All,

我韔ase终於暫時可以算係告一段落了......。等我而家Feedback返大家先!

之前,我Post髐@篇對XX皇宮不滿的文章。佢]集圍睇到後,就估到係我Post的,所以我<月免>呢個名巳經黃髐F.......。所以,內裏有D炡ㄜ曮Y咁方便向度講,請各位見諒!

佢]睇到我篇Post後,有一位高级職員聯络我,想约我出來詳细地傾及了解發生乜洠H咁我]就约髐W星期六向酒樓度見面。今次上到去,佢]俾我&我BF儱P覺及態度,同上次比較係180度唔同哂,完全係2回事!今次翵ㄜ掄鷁M唔講得十分好或滿意,但绝對比起上次改善鬫n多好多。我知佢]今次好有準備來見我的,我都好欣賞,至少我起碼覺得有返被受重視的感覺。可能你]會話佢]係扮俾我睇,我都知may be係,但唔緊要、亦唔care!最緊要係向我BD當日都扮得返。

正題!首先,我同BF果日一去到酒樓門口,資客一見到我]就好爽手咁招呼鬻]入去坐(應該上頭知會鼳\我]會來,及認得我],因為佢冇問過我]來意)。我]坐低後,今次立即有人Jump茶俾我]及通知上級我]到驉A唔同上次咁,等鰹t唔多半粒鐘都冇人理and茶都冇杯招乎。接住,好快就有一男一女的2位經理出來接見我]及介绍,女的應該較男的高級些(Not Sure),佢]應該係管理級人事。今次主力同我溝通的係女經理---L小姐,而男經理係 ---C先生,L小姐話C先生係管XX皇宮的,有乜洠i以直接M佢,而我既單都交由佢follow。

介绍完,L小姐就開始問我有關今次不滿既事件因由,咁我就講..........,佢就解釋..........,(內容and感受就唔鄎袬磧a)。不過我同BF都覺得唔須要解釋,事情巳發生驉A再解釋都冇乜用。講完一輪,L小姐就問我想點?會盡量滿足我]。咁我見佢咁講,我咪即刻同佢講:「你唔好誤會呀!我今次來唔係想你送D乜、送D物 or UpgradeD乜洐琝琝r!只係想話返俾你]知我點解要Complain and不滿。希望你]可以改善jar!」當中,我再提及返桌上花 and 洒水既問題,相信L小姐見我之前一定做足了功夫!因我一問返佢點解落訂時講明係有桌上花,而家又話冇呢?咁L小姐一聽見我問,佢好快咁向^底拎出一盆桌上花俾我,當然佢又解釋返點解佢D同事會一時話有,一時話冇 la........。

討論完有關我不滿翵y之後,佢]2位經理都有同我]講唔好意思。C先生仲拎羇糕點俾我]試食,一邊食一邊傾。之後,我就同佢]講返我麰n求,只係得一樣~~~就係希望佢]真係會改善到佢]麊A務質數,向我BD當日幫幫手好好咁招乎我D賓客。呢樣洁A佢]都承諾冇問題,唔會再發生D唔開心翵C

最後,L小姐問我同BF介唔介意叫返當日sever我]果2位小姐(C小姐 & K小姐)出來打聲招乎,咁我同BF都即時話唔洗la、下次先la,好監介wor,琤投訴完佢]!當然,最尾都有出來打招乎la,我]大家都好有禮貌咁握手,2位小姐再同我]say sorry。咁我同BF都禮貌地講返句'唔緊要la!麻煩你]當日要好好咁招乎D客人la!'。跟住,我話想睇多次場,雖然當時有人包場擺緊酒,但C小姐都好樂意帶我偷偷地去睇下,仲好细心咁護住我行路,因驚我俾D雜物cake到跌親。睇先場,再交帶下我同BF就離開了。

***事後感想***
今次見面,好明顯佢]落過下功夫、之前做好哂溝通、預備好哂D實物供參考、亦答到我所問黻暋D,總之就係我想要餱ervice。但老實講,我個人認為作為一間服務性行業黻茤情A呢D服務真係好基本,要做到的!另外,雖然我同BF私底下唔係太接受佢]儭挭嚏A但都算la,巳過去了。其實,如果佢]之前麊A務態有今次見面咁鴾艩A跟本就唔會發生D咁唔開心翵C

***To XX皇宮***
相信你]都會睇到呢個Post,我可以話俾你]知,其實我之前真係俾你]麊A務態度激到好嬲好嬲!對貴公司完全地失去信心,一度有撻訂的打算。還好你]睇到我餲ost都好主動聯络我]了解,及安排見面tim。今次翵ㄜ情A你]各同事都做得比之前好。

希望你]明白我]作為新人儱P受,我]新人攪結婚巳經好煩、好多濕星洐n攪,要籌備好耐。有冇想過點解我]新人要年幾2年前訂定洒席及做籌備工作魽H就係因為結婚係一生人一次,我]須要有足夠時間去做籌備,才可把婚禮做得完美。你]要知道無論酒席、攝影、化妝......等,即使唔同公司也都須要互相配合。當中以酒席為最重要、最花金錢的一Part,佔用Big Day當日黈伅○怞h,而且亦係最多親朋戚友在場見證一段婚姻,所以你]要做得比人多、比人好!其他攝影、化妝等做得唔好唔緊要,因為未必會有人知。但如果向酒席方面出事就真係Total Lost!!!所以你]麊A務&食物質數係十分重要的,請明白!

另外,希望你]唔好只為討好返我,唔再在網上Post我對你]不滿D洁A而尊登在見面當日做得好。也希望你]能在我之後的跟進及大婚當日都一樣咁好!
回頂端