發表主題 回覆文章
hello_idy
XXX.XXX.191.158

發表發表於: Wed Dec 26, 2007 3:58 am

廣告贊助 [隱藏]
he11oAhyi 寫到:
hello_idy 寫到:
Car Chu 寫到:
Car Chu 寫到:
今日我去了TST final fitting, 之前一直佢地服務都唔錯, 都算滿意. 但今日既fitting令我有點失望, 我一共租了三件晚裝和一件緍紗. 試了四件衫, 無一件合身, 件件都要再改多一次. 另外, 各姊妹取衫時要留意自己件衫既cutting有無問題, 是否合身, 最好叫多一兩人幫眼睇吓! 因為有時自己係比較難睇得清楚的.

改左都唔o岩身?
咁你之後未要去多次fitting?
你揀左頭飾個d未?

係呀! 無一件合身, 無得再去, 佢地話到時再試. 好擔心 Crying or Very sad Crying or Very sad 如果到時都係咁都唔知點算 Crying or Very sad
頭飾揀了, 但不要有太大期望. 我見有兩件頭飾係無了一些石, 同佢地講有無第二條, 佢竟然答" 係咁ga啦! 好難避免, 盡量同你找一條無"luk"咁多石既比你" Shocked Shocked 真係估佢唔到會咁答, 竟然會借出一些"luk"石手飾比人. 真佩服佢講得出 Twisted Evil

死啦﹗好擔心添﹗邊個同你final fitting嫁?我驚到時咩都揀唔落手喎﹗

今次expo個d比上次好好多~我諗你會簡到合心水ge~唔洗擔心住!

係呀﹗今次d衫幾靚呀﹗我揀左2件今次expo d衫?係啦﹗你係邊個sales幫你試?
回頂端
hello_idy

發表發表於: Wed Dec 26, 2007 3:59 am

原來我記錯左expo日期,應該係12月14-16﹗
我係17號試衫至o岩﹗

原來你17號, 咪早我2日lo~!
你今次簡唔簡到心水衫?

係呀﹗我之前攪錯左嘛﹗
今次簡到呢﹗我仲有一個禮拜就bd,所以揀完過幾日就fitting埋呢﹗
佢d首飾都幾ok,唔錯呀﹗好襯d衫﹗
回頂端
hello_idy

發表發表於: Wed Dec 26, 2007 4:01 am

Car Chu 寫到:
今日我去了TST final fitting, 之前一直佢地服務都唔錯, 都算滿意. 但今日既fitting令我有點失望, 我一共租了三件晚裝和一件緍紗. 試了四件衫, 無一件合身, 件件都要再改多一次. 另外, 各姊妹取衫時要留意自己件衫既cutting有無問題, 是否合身, 最好叫多一兩人幫眼睇吓! 因為有時自己係比較難睇得清楚的.

我上次試左三個幾仲, 一件婚紗都簡唔到呀~
不過, 佢地services係真係幾好~我試左咁多套都冇咩臉色俾我睇~
聽你咁講~final fitting 一定要搵多幾個人幫下眼~仲要試清楚睇下會唔會走光~
咁final fitting 最好係bd前幾多日呢~!??我係好易瘦個d人黎ga~

我自己就係bd前8日去﹗因為其他時間都好full嘛﹗
我都擔心唔o岩身,因為我呢排都好似瘦左呀﹗

咁q既~我都book左註册前8日 final fit! yeah!

你幾時bd?
回頂端
hello_idy

發表發表於: Wed Dec 26, 2007 4:02 am

Yedda 寫到:
Yedda 寫到:
我係過瘦嫁, 你地話要著咩婚紗好睇?

過瘦佢地會幫你加d pad係衫裡面,所以都唔會話著唔起件衫﹗
其實好多衫要試過至知,你有冇心水揀咩衫?

婚紗我想用細尾泡泡裙, 但晚裝就完全no idea啦! 我諗住係1紗3晚裝, 如果直身會好似一支"足" 咁, 點算!!??

你太瘦著直身未必好睇﹗但係你可以揀d冇咁貼身既直身aline裙,我諗都ok﹗
咁婚紗佢地乽有好多泡泡裙,都好靚嫁﹗係eg靚揀d,要比心機d揀呢﹗
你會幾時去試衫?

我見model著泡泡裙好靚ga~但我carry唔到~><"

你係唔係比較細粒?如果唔太細粒都ok喎﹗我揀好多條都係要落鋼紗,aline只係揀左1條咋﹗
回頂端
Yedda
XXX.XXX.232.253

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 12:04 pm

Car Chu 寫到:
Car Chu 寫到:

改左都唔o岩身?
咁你之後未要去多次fitting?
你揀左頭飾個d未?

係呀! 無一件合身, 無得再去, 佢地話到時再試. 好擔心 Crying or Very sad Crying or Very sad 如果到時都係咁都唔知點算 Crying or Very sad
頭飾揀了, 但不要有太大期望. 我見有兩件頭飾係無了一些石, 同佢地講有無第二條, 佢竟然答" 係咁ga啦! 好難避免, 盡量同你找一條無"luk"咁多石既比你" Shocked Shocked 真係估佢唔到會咁答, 竟然會借出一些"luk"石手飾比人. 真佩服佢講得出 Twisted Evil

死啦﹗好擔心添﹗邊個同你final fitting嫁?我驚到時咩都揀唔落手喎﹗

今次expo個d比上次好好多~我諗你會簡到合心水ge~唔洗擔心住!

係呀﹗今次d衫幾靚呀﹗我揀左2件今次expo d衫?係啦﹗你係邊個sales幫你試?

係咩, 無睇佢有咩新衫呀 Crying or Very sad
回頂端
Kitty Kris
XXX.XXX.112.182

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 6:55 pm

Kitty Kris 寫到:
請問新天地有冇及膝既晚裝款呀?
Rolling Eyes 靚唔靚既?

kitty kris,
又見到你﹗haha
好似得幾件係及膝eg呀﹗
有件係唐詩詠著個條灰銀色前短後長裙﹗
另一個好似都係銀色呢﹗

idy,
 hihi~~ Very Happy
 得幾件及膝eg咋﹗ Confused
 咁如果要轉款係唔係要收錢架? Rolling Eyes

轉款要收錢,好似800一件﹗
不過你可以好似我咁,到最後expo先firm衫﹗不過就有風險囉﹗

$800一件﹗ Shocked Mad

係幾貴嫁﹗除非好鐘意,唔係就可以唔firm衫住﹗
好似係500﹗我記錯左﹗haha
800係額外租多件呀﹗

係呀,轉款要$500一件呀﹗ Wink
回頂端
babyland
XXX.XXX.229.23

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 7:42 pm

我將會join新天地, 我想問下
1. 如果唔upgrade係未無款可以選

2. 我下年8.31結婚, 他們說要4月可以試第一次, 如果選不到衫點算 , 係未不可以再遲些先選...可以mark定先?我又怕如果成六個月前mark定, 到時衫都殘曬...

3. 首飾係包的, 但係未一定會luck石, 因本人化妝係無包...

thanks very much.
回頂端
小熊bb
XXX.XXX.201.50

發表發表於: Fri Dec 28, 2007 8:28 pm

babyland 寫到:

2. 我下年8.31結婚, 他們說要4月可以試第一次, 如果選不到衫點算 , 係未不可以再遲些先選...可以mark定先?我又怕如果成六個月前mark定, 到時衫都殘曬...

3. 首飾係包的, 但係未一定會luck石, 因本人化妝係無包...

我個plan free upgrade 哂架, 不過最後都只係choose 一件upgrade 款
我覺得唔upgrade 個d 都好靚, 所以唔使擔心
不過佢地好多都係鋼紗style, 如果你好想choose a-line
咁wa 可能唔係咁多款岩你

我bd 明年3月, 我都2個月前firm d 款
其實我覺得你唔使太急去firm 衫 ,
因為wa 次次expo 之後都會多好多新衫, 我而家都有2件衫firm 完之後後悔....
不過算啦, 唔改了
改一件要500蚊, 租多件都只不過係800蚊
咁多租多件好過啦

首飾我都未睇, 要final fit 先有得睇, 到時話你知啦
回頂端
Pooh-san
XXX.XXX.56.36

發表發表於: Sat Dec 29, 2007 9:41 am

babyland 寫到:

1. 我join咗w.a., 其他佢地幾乎所有新衫都係upgrade款。
不過+2000就可以揀所有upgrade款, 不限件數。小熊bb就好啦, 可以free upgrade Laughing

2. 我08年4月尾結婚, 不過12月中先至第一次去試。老實講, 佢地既w.g. 係ok既, 不過e.g. 就無乜我喜愛既a-line...
上次expo 有d新衫, 睇相好似幾ok, 我book咗1/1去 2nd trial, 希望搵到心水既gowns啦!! 如果都仲係無都幾煩....我苦惱緊去邊度租e.g.
所以你最好睇清楚w.a. d款係咪你鍾意o個d先至join, join既時候已有d心水衫, 基本上bd前4個月左右開始試都唔算遲

3. 我都未見過w.a. 既首飾, 有冇jm有相post出來俾我地參考吓呀?? thanks!
回頂端
Bratz Cole
XXX.XXX.74.106

發表發表於: Sat Dec 29, 2007 12:43 pm

有無人影到12月行show d gown, 可唔可以share一下?
回頂端