發表主題 回覆文章
zita
XXX.XXX.69.222

發表發表於: Wed Dec 19, 2007 10:37 pm

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
juice 寫到:
星期日終於過完大禮
亦已經派咗帖比公司同事
感覺心情放鬆咗好多^V^

姐妹們:

唔好為咗其他人而令自己唔開心啦
仲有一個月就到我哋嘅大日子o勒
係呢個時候, 要盡量休息, 保持心情開朗
咁到時先可以做個靚靚新娘的
~~~ 姐妹們: 加油呀 ~~~

我今日都開始派帖la,d同事都好nice,收到帖都好贊張帖靚 Laughing
回頂端
PPI
XXX.XXX.40.22

發表發表於: Wed Dec 19, 2007 11:35 pm

Sleepy20 寫到:
PPI 寫到:

其實我們能和心愛的人一起已好好,身邊的人我們都控制不到,放鬆d,好好享受一段好的婚姻,當日只是一場婚禮,完了便算,反而繼續與伙伴維持好的婚姻先最重要.
另我想向各朋友查詢你們有沒有行教堂的程序,我仲未完成.

行教堂每間齔{序都可能會有出入,通常佢地都會有個指引要你跟架喎,唔一定可以自己話事!如果你唔清楚最好問問你book鱆G間教堂好d,唔係定好晒之後話唔得就煩啦!同埋佢應該會問你拎個程序睇,要佢地approve至用得架喎!如果你都係19/1結婚依家應該要俾佢地啦!唔係佢覆得你螺ㄤL時間準備!

同埋呢d野其實唔洗自己搞,通常有返開教會儭隉A搵d團契 / 教會鴽怚S姊妹幫手就得!教會梗有人結鰼B,一定會知d野要點搞,有幾多野要預備!我都係搵自己團契鴾H幫手搞同唱詩,其他野都係佢地幫我諗埋同搵人做,只係所有野做之前都會俾我approve! Wink

唔該你的意見.
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.12.221

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 12:16 am

Razz Razz Razz Razz 仲有一個月﹐大家努力呀~~~ Razz Razz Razz Razz
回頂端
chanhl
XXX.XXX.168.130

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 9:33 am

我擺18圍 , 酒店送咗共21 支紅酒 , 唔知夠唔夠呢?

我同 bf 的親友都唔多飲酒架 , 應該預幾多支 vsop ?
回頂端
doremi
XXX.XXX.80.183

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 9:58 am

chanhl 寫到:

我同 bf 的親友都唔多飲酒架 , 應該預幾多支 vsop ?

chanhl,

我都係擺18圍呀,酒樓每圍送1支紅酒,另外,自己會買多1打,total 30支, 應該都好足夠。再加多兩支fov only, 因為問過呀爸, 佢話好少人飲。
回頂端
chanhl

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 11:10 am

doremi 寫到:
chanhl 寫到:

chanhl,

我都係擺18圍呀,酒樓每圍送1支紅酒,另外,自己會買多1打,total 30支, 應該都好足夠。再加多兩支fov only, 因為問過呀爸, 佢話好少人飲。

thanks Very Happy
我唸我都要預多幾支喇紅酒
回頂端
doremi
XXX.XXX.80.183

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 2:06 pm

zita 寫到:
juice 寫到:
星期日終於過完大禮
亦已經派咗帖比公司同事

姐妹們:

我今日都開始派帖la,d同事都好nice,收到帖都好贊張帖靚 Laughing

我聽日派帖俾同事啦, 有d緊張,我已經唔係全部人都派, 不過都好驚俾人話我飛帖呀 >_<

另外,我有個同事大肚, 可以照派俾佢嗎?
回頂端
zita
XXX.XXX.23.189

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 2:17 pm

doremi 寫到:
zita 寫到:
juice 寫到:
星期日終於過完大禮
亦已經派咗帖比公司同事

姐妹們:

我聽日派帖俾同事啦, 有d緊張,我已經唔係全部人都派, 不過都好驚俾人話我飛帖呀 >_<

另外,我有個同事大肚, 可以照派俾佢嗎?

由於事先叫同事幫我問邊個要去我先派帖,所以收帖個d都好開心。
我諗大肚個個,佢個肚有幾大先,太大都無唔好派俾佢啦,費時佢辛苦la
回頂端
PCSC
XXX.XXX.105.221

發表發表於: Fri Dec 21, 2007 2:43 pm

我都派左大部份帖出去啦! 好多朋友仔都話張帖好靚, 而且佢地都好賞面, 話一定會到, 連我幾位老闆都係一樣, 我真係好開心, 咁我預酒席人數就方便d啦! Laughing

doremi:
妳有無問過大肚果個同事呢? 因為有D老人家話大肚都係喜事, 喜事唔可以沖喜事, 如果佢唔介意, 當然可以派埋比佢啦! Laughing
回頂端
chanhl

發表發表於: Fri Dec 21, 2007 4:37 pm

hee... Smile 我都係呀 , 因為我請的大部份 都係好 CLOSE 的朋友 , 佢地好好 , 話一定會到 , 仲話果日要玩殘新娘新郎 Laughing

上個星期開玩兄弟姊妹 meeting , 佢地超好 , 好主動 , 我派個rundown 比佢地 , 佢地自己攞住黎 discuss , 完全唔使我帶 , 個統籌仲好 , 開會前經同的 bf discuss big day 的細節 , 仲比左好多寶貴意見我地 , 真係好感謝佢地.

開完會後 , 發覺好的兄弟姊妹及統籌非常重要 , 不但share 左我同 bf 的 workload , 仲令到我地好安心.
回頂端