發表主題 回覆文章
一名受害人
XXX.XXX.195.180

發表發表於: Wed Dec 19, 2007 10:21 pm

廣告贊助 [隱藏]
Fatrabbit 寫到:

前車可鑑, 多謝你的提醒, 大家未去影相的要注意啦。

不過, 我唔肯俾晒全部尾數只付部份, 佢會不會黑面? 仲有如果係台灣是會照付港幣的嗎?

佢地都會收港幣的, 不用擔心, 不過真係唔好信佢地講既野. 仲有我發覺好多時 Jennifer 同嘉玲 星期六、日、一都唔會返工, 留口訊佢地永無主動覆你, send email又唔覆....今時今日噤既服務熊度 Twisted Evil

揀extra 相時, 如果唔揀得多, 佢地即時會變得對你好冷淡, 不過又未至於全完黑面, 半邊黑面噤啦 Wink
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.12.221

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 12:14 am

以下是我的經驗給大家參考:

我是四月底影的,但剛剛才收到全部相薄等產品,因為修相的部分真的花了很長時間。他們的修相真的很差(十個差 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil )[而且我覺得其實好多問題都可以影相時避免的(e.g. 衣服的問題),但可能攝影師要快手,所以沒有多理會],每次修相我要每一張相片指出有問題的地方,要他們修,來來回回花了很多次,這樣便花了差不多五個月了。接著便又要花時間做美編,美編師簡直可以用"恐怖" Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 來形容,真的完全唔掂,都嚇人,來來回回退了數次、改了數次先可,最後終於11月頭confirmed全部,12月才可取得全部相薄等產品!

但收到相薄等產品全部都很滿意,很漂亮,可能join plan時跟取相薄時間相距數個月,送的相架等跟我之前看的不一樣,但大家可放心,因為這些都很漂亮~
唯一最麻煩是油畫架崩了,要退回去(兩次都係咁,真的有時麻煩及浪費呢),所以各位姐妹選相架時可問問那些質料會比較好~

總括而言,genny su出來的相薄等產品都是令人滿意的,但影相後就要花很多時間追他們修相及美編,真的會花很多時間來追及檢查,希望這點佢地可以改善一下修相及美編的技術,因為真的很浪費大家的時間。值得一提的是雖然我經常追他們,但jennifer同嘉玲都很幫忙、服務很好、態度很好,有時都覺得很麻煩了他們,因為genny su不只我一個客人呢,但他們都會努力替我跟進...就算之後油畫出了問題,他們都很快替我跟進,這點我覺得值得一讚的。

希望genny su改善好這些少問題,生意蒸蒸日上呢!!! Very Happy Very Happy Very Happy
回頂端
一名受害人
XXX.XXX.186.178

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 12:36 am

豬玲玲 寫到:
以下是我的經驗給大家參考:

我是四月底影的,但剛剛才收到全部相薄等產品,因為修相的部分真的花了很長時間。他們的修相真的很差(十個差 Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil )[而且我覺得其實好多問題都可以影相時避免的(e.g. 衣服的問題),但可能攝影師要快手,所以沒有多理會],每次修相我要每一張相片指出有問題的地方,要他們修,來來回回花了很多次,這樣便花了差不多五個月了。接著便又要花時間做美編,美編師簡直可以用"恐怖" Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil 來形容,真的完全唔掂,都嚇人,來來回回退了數次、改了數次先可,最後終於11月頭confirmed全部,12月才可取得全部相薄等產品!

我10月中已經confirmed全部修改, 點解你仲可以快過我有相羅呢?! Sad
這就是她們的問題. 我點解要花噤多錢去影相, 仲要激氣呢?! Twisted Evil
回頂端
KKKLIU
XXX.XXX.76.61

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 2:09 am

佢地一定會在你BD前比到你,放鬆D心情好D,BD先靚D....
我睇依傢仲趕到比你仲夠時間....放心啦....
我就預左11個月比佢地所以一D都唔擔心呀.....
但我在台北見到嘉玲呀,真的無時間停下來.....好辛苦呀,
搵唔到佢就打多次IDD LAW,建議過晚上9:30後,我都係咁呀...
都搵到佢地呀....
回頂端
未來牛太
XXX.XXX.235.38

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 11:02 am

請問大家有無試過在香港jenny sui 租衫呀
回頂端
kotone
XXX.XXX.82.20

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 11:26 am

我都正想問租衫尼個問題、Genny Su會提供我1套婚紗同2套晩装。Jennifer係都要我去台北揀衫、話香港D衫吾多又吾好wor!我年底番香港時想去睇下、請問各位JM香港Genny Su係吾係真係好似Jeniffer講得甘吾得...
回頂端
Fatrabbit
XXX.XXX.20.190

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 3:09 pm

kotone 寫到:
我都正想問租衫尼個問題、Genny Su會提供我1套婚紗同2套晩装。Jennifer係都要我去台北揀衫、話香港D衫吾多又吾好wor!我年底番香港時想去睇下、請問各位JM香港Genny Su係吾係真係好似Jeniffer講得甘吾得...

佢地會提供衫俾你, 係你的package已包埋的嗎? 定係你落order時同佢地fight番來的?
回頂端
kotone
XXX.XXX.82.20

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 3:37 pm

kotone 寫到:

佢地會提供衫俾你, 係你的package已包埋的嗎? 定係你落order時同佢地fight番來的?

我去影相個時同佢地fight番來的!我無問我直情係話「你地提供比我係香港BD用既1套婚紗同2套晩装令吾令架?!」佢想左一下、話一定係最好既!!(有D後悔無要多幾套!!、不過台湾市場上既price都係包1套婚紗同2套晩装)
其實、去倒同佢地bargain可以直接D、我個人prefer Smile
回頂端
Fatrabbit
XXX.XXX.132.245

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 9:39 pm

kotone 寫到:
kotone 寫到:

我去影相個時同佢地fight番來的!我無問我直情係話「你地提供比我係香港BD用既1套婚紗同2套晩装令吾令架?!」佢想左一下、話一定係最好既!!(有D後悔無要多幾套!!、不過台湾市場上既price都係包1套婚紗同2套晩装)
其實、去倒同佢地bargain可以直接D、我個人prefer Smile

甘其實你是在台灣影相時先同佢fight婚紗及晚裝回來俾你結婚時著? 在香港付訂金時未同佢提出? 因為我下年5月頭先去影相, 我係下年12月結婚, 正路我可能已經在下年2-3月join左租衫的舗頭。可不可以給我些意見呢?
回頂端
Fatrabbit
XXX.XXX.132.245

發表發表於: Thu Dec 20, 2007 9:44 pm

kotone: 唔好意思, 想問埋甘你在香港落order張單, 有無寫明會送1套婚紗同晚裝給你結婚時著架?

Thank you!
回頂端