發表主題 回覆文章
keican
XXX.XXX.127.249

發表發表於: Sun Jan 21, 2007 1:27 am

此乃舊帖唯讀區- 主題已被封存,只供閱讀,不能回覆或進行任何操作。

若要閱讀較新的討論內容,建議瀏覽以下話題:

更多»

廣告贊助 [隱藏]
    記得要買"羊脂油" melb victoria market 賣AUD$4.5...多買多折扣, 買時要注意, 唔香味才是正貨....

起程前記得去"萬X"看看, 因為那兒都有"羊脂油"賣, 不過我個人覺得這不是AUSSIE最好的

dec - jan 可以買mango
    target 可以買到好大的三角朱古力和lollipop
    market 回力標

aussie's market 一見遊客就開天殺價.....所以記得格價~~~

~~~this is my point of view only~~~
    ~~~hope this is useful~~~
    回頂端
    Joey~
    XXX.XXX.60.98

發表發表於: Wed Feb 21, 2007 2:44 am

你講得好岩呀!!

所以大家一定要講價~ 其實仲可以講到 $4 per 1, 當然大家係要買多D先講到~仲有...盡量唔好去唐人開既shop~ 佢地賣既野多數有貴過香港好多~
    回頂端
    T & T
    XXX.XXX.251.107

發表發表於: Wed Feb 21, 2007 2:10 pm

羊脂膏我響黃金海岸d檔仔買,$3一大枝,無香味既,係正野黎,反而果d免稅店真係賣d貴夾唔靚既
    回頂端
    MaizeBB
    XXX.XXX.93.87

發表發表於: Sun Dec 02, 2007 10:28 am

我去親OZ出差買哩0的:

超市買煙蠔smoked oyster/mussels etc, crab meat/shrimp etc, 總之買海鮮罐頭. 

買honey同青邊鮑俾阿媽. 

買perfect portion/TNS (The natural sources)既products俾朋友同事. 推介rose既產品, 我最愛買rose petal lip balm, 平平地又襟用兼好用. 香港0的水貨都貴一倍啦. 其他選擇: rose water, moisturing mask. 所有0野唔過HKD50/100, 全天然, 實0岩用. 

買red wine啦, 我唔識揀, rely on同事幫我揀. 

我仲會買fruits & olive oil.... 我真係好師拉仔. HAHA....
    回頂端