發表主題 回覆文章
Wing Man
XXX.XXX.204.176

發表發表於: Sat Nov 24, 2007 6:05 pm

廣告贊助 [隱藏]
HI HI!
大家好呀! Very Happy

我都BOOK左 2008 年呀!

一心一意 ~~ 12月13日呀!

呵呵! 終於踏出第一步啦! Razz
回頂端
baobao1
XXX.XXX.0.209

發表發表於: Sun Nov 25, 2007 12:49 am

littlenat 寫到:
各位姊妹,
忍唔住走入來share....我剛在11月10日在尖咀彩福完成婚宴. 我覺得彩福真係好好,0係一個新娘子咁忙咁緊張的時間, 有間跟得咁好 咁細心的酒樓follow up..係好感激....
首先, 佢有個專跟婚宴的經理, 婚宴前已經跟得好貼..我本身返工好忙, 最後連選歌都沒時間,我最後大部份用了酒樓的純音樂,但朋友話我當晚的氣氛好好, 比人感覺好開心(不過如果你要走浪漫路線,咁自己要準備下啦....)
當日, 店長監督全部過程, 有事就馬上同控制台同事溝通(梗係用無線咪啦),態度好肉緊咁,我覺得佢地好用心幫我跟,好盡責。
其他同事態度又好好。 我結婚之後留了些東西,第二日返去酒樓哄A服務態度仲係好好,又找個同事幫我們奕央A真係好熱情。
我見大家討論緊海報燈箱的問題,我自己有整,不過我就出去自己整。得來的反應係非常好,因為其他酒樓根本冇呢個特色, 加了之後成個場真係屬於你,唔係只係改了backup個名。不過我就冇放油晝,咁樣個場就唔會咁亂。
我原本訂了皇廷,後來圍數多0左就轉了彩福。 我覺得自己真係好好彩,亂打亂撞找到彩福。 我同皇廷講我的情況,佢地的態度真係好差,我唔想騙人,最係按佢set的rule 比埋逹訂,咁就冇0左咁多錢。但係彩褔比到的環境同氣氛,我覺得係值的。

littlenat,睇到你咁講~~我對彩褔好有信心啦~~,我都諗住整燈箱,想問下你去邊度整,可唔可以pm d資料同價錢俾我呀~~唔該晒.
回頂端
pchowka
XXX.XXX.144.205

發表發表於: Sun Nov 25, 2007 2:22 pm

請問大家知唔知邊度做燈箱膠片平D? 同抵D? 有冇人自己試過拎出去整?
回頂端
豬玲玲
XXX.XXX.12.27

發表發表於: Mon Nov 26, 2007 11:07 pm

嘩.無黎一段時間,多左咁多姐妹訂左彩福啦...真開心呢個forum
越來越熱鬧~

我上次去了gathering, 去完覺得d effect很好,以下是我的comment:
- 開場燈光effect太長了,有點眼花
- 泡泡效果都很好,但一時間太多泡泡,影出來的相很花,可能會遮到新人的樣貌...
- 飄雪效果很靚
- 噴霧效果最唔好,因為影出來的相完全唔掂,白蒙蒙...

之後上星期我再去來一次飲荼,發現以下的新改動:
- 南瓜車有了一個廉(附圖)
- 前台(stage)變了6塊紅色的小stage, 可拼埋變大stage或搬走

唔知大家知唔知枱花及枱布換士未呢?

還有,littlenat,我都諗住整燈箱,請問下你去邊度整,可否pm d資料同價錢俾我.thanks~

DSCN1587.JPG  Filesize: 57.23 KB  瀏覽次數: 722 次
按這裡可在新視窗開啟原圖
 圖片描述: 沒有提供
回頂端
細蚊仔
XXX.XXX.128.203

發表發表於: Mon Nov 26, 2007 11:18 pm

豬玲玲 寫到:
嘩.無黎一段時間,多左咁多姐妹訂左彩福啦...真開心呢個forum
越來越熱鬧~

我上次去了gathering, 去完覺得d effect很好,以下是我的comment:
- 泡泡效果都很好,但一時間太多泡泡,影出來的相很花,可能會遮到新人的樣貌...
- 飄雪效果很靚

- 前台(stage)變了6塊紅色的小stage, 可拼埋變大stage或搬走

還有,littlenat,我都諗住整燈箱,請問下你去邊度整,可否pm d資料同價錢俾我.thanks~

你好呀...朱玲玲你bd係幾時呀!
咁而家個台係唔係細左.唔係實台..
個台細左,擺多2圍都ok???
飛船加左廉可以掩埋..唔洗比賓客見到...
回頂端
baobao1
XXX.XXX.184.177

發表發表於: Tue Nov 27, 2007 11:06 am

細蚊仔 寫到:
豬玲玲 寫到:
越來越熱鬧~

- 飄雪效果很靚

個台上次我俾訂既時候都換左,換左個活動台,如果唔需要個台好大就可以返起折埋一半,咁樣可以擺多兩圍,唔擺兩圍又可以鬆動d.
飛船我見佢係放係地下角落頭,你地到時會唔會坐飛船呀?
因為我律司證婚,諗住證婚時就行入台到,到晚宴入場時就坐飛船.
回頂端
細蚊仔
XXX.XXX.115.35

發表發表於: Tue Nov 27, 2007 2:46 pm

baobao1 寫到:
細蚊仔 寫到:
豬玲玲 寫到:
越來越熱鬧~

- 飄雪效果很靚

個台上次我俾訂既時候都換左,換左個活動台,如果唔需要個台好大就可以返起折埋一半,咁樣可以擺多兩圍,唔擺兩圍又可以鬆動d.
飛船我見佢係放係地下角落頭,你地到時會唔會坐飛船呀?
因為我律司證婚,諗住證婚時就行入台到,到晚宴入場時就坐飛船.

咁而家擺25圍會唔會好迫..
我諗往玩遊戲先坐飛船.我想每位賓客都台高個頭令望往我...
焦點人物
係播成長片時擺飛船係中間再落張廉呀..定係一早擺定 Question
回頂端
細蚊仔
XXX.XXX.115.35

發表發表於: Tue Nov 27, 2007 2:52 pm

你地會唔會係彩褔整英文名牌呀..
$500..好似貴左d..我諗往自己出去整...
我想用xx聯婚..
因為上次試菜我見佢地放中文字都幾靚...
回頂端
baobao1
XXX.XXX.184.177

發表發表於: Tue Nov 27, 2007 3:30 pm

細蚊仔 寫到:
我想?x聯婚..

整英文字都要$500???唔係包埋咩,我問過好似包埋,其他酒樓都包埋D字架 Exclamation
回頂端
amymomo
XXX.XXX.82.162

發表發表於: Wed Nov 28, 2007 10:40 am

baobao1 寫到:
細蚊仔 寫到:
我想?x聯婚..

整英文字都要$500???唔係包埋咩,我問過好似包埋,其他酒樓都包埋D字架 Exclamation

我都問過係唔包架..但睇吓你有冇辦法Bargain 到啦
我想問吓佢話唔俾放花炮..係咪真?
回頂端